Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 824
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Само съм чела и гледала как се прави
къде си гледала ? нещо в нета или ?

# 496
  • София
Ден 5.
Скрит текст:
Два дни с биопарокс > преглед > три дни с Орофар (и стрепцилс+кармолис+витамин С) - няма подобрение с гърлото. Confused
Днес минах отново пак на преглед, предписаха ми Амоксиклав по 1табл. на 12ч (7дни) с пробиотик.

Имам предубеждение към този антибиотик. Работата е там, че до понеделник трябва да съм се оправил.
Кажете алтернатива? Praynig

Ще си взема Колактив 3 вместо пробиотик (+ АФА)

ПП: План Б:
Една позната ми препоръча да си поръчам спрей с р-р на гранофурин от аптека?! Peace (като малък са ме мазали по гърлото Simple Smile )
[/spoiler]
Гърло минава бавно. А Т имаш ли?
Ако е вирусно, няма смисъл от АБ.
Нямам температура. Не знам вирусно ли е?

# 497
Обикновено започва като вирусно. При усложнения става бактериално евентуално... Добрия лекар може и при преглед да го установи това. Поне педиатъра на детето го е правил.

# 498
  • София
И аз имах екстрасистолии, даже ми сложиха Холтер за 24 часа, всички възможни изследвания на щитовидната направиха тогава.
Всичко беше окей.
Тогава помня, че паднах много лошо, много ме заболя и помислих, че съм счупила, счупения си крак. Отдадох ги на това.

Записах час за ендокринолог за понеделник.

# 499
  • SF

Може да нямаш отклонения в ТСх, а в антителата - тат и мат, и пал да имаш проблеми. Просто отиди на ендокринолог, защо така хаотично. Или пускай всичко, или нищо, ТСХ може да не ти е извън норма въобще. Може и възел да имаш, както писаха вече.

Ехеееее... много оптимистично! Simple Smile Айде дано да ги нямам тези неща.
Истината е, че кардиоложката приключи с мен. Не намира за нужно да  ме изпраща на ендокринолог. Според нея всичко е наред. Разбира се, тя не може да ме спре да си обикалям кабинетите и да си търся причини. Това с ТСХ-то аз си го реших и то от това, което чета в темата. Не смятам да правя пълни изследвания заради диагноза, която тук поставяме.

# 500
  • Sofia
Само съм чела и гледала как се прави
къде си гледала ? нещо в нета или ?
статии в пресата,по тв...

# 501
  • от Луната
Ден 5.
Два дни с биопарокс > преглед > три дни с Орофар (и стрепцилс+кармолис+витамин С) - няма подобрение с гърлото. Confused
Днес минах отново пак на преглед, предписаха ми Амоксиклав по 1табл. на 12ч (7дни) с пробиотик.

Имам предубеждение към този антибиотик. Работата е там, че до понеделник трябва да съм се оправил.
Кажете алтернатива? Praynig

Ще си взема Колактив 3 вместо пробиотик (+ АФА)

ПП: План Б:
Една позната ми препоръча да си поръчам спрей с р-р на гранофурин от аптека?! Peace (като малък са ме мазали по гърлото Simple Smile )
Малко е бабин илач, но за гърло много помага компрес с извара. Хубаво е да е домашна, но ако е купена, трябва да е обезсолена и затоплена. На мен лично много ми помага прополисовия спрей с невен, както и 2 - 3 пъти по 30 - 40 капки клеева тинктура на ден, като това е допълнение към предписаното от лекаря

# 502
  • София

Може да нямаш отклонения в ТСх, а в антителата - тат и мат, и пал да имаш проблеми. Просто отиди на ендокринолог, защо така хаотично. Или пускай всичко, или нищо, ТСХ може да не ти е извън норма въобще. Може и възел да имаш, както писаха вече.

Ехеееее... много оптимистично! Simple Smile Айде дано да ги нямам тези неща.
Истината е, че кардиоложката приключи с мен. Не намира за нужно да  ме изпраща на ендокринолог. Според нея всичко е наред. Разбира се, тя не може да ме спре да си обикалям кабинетите и да си търся причини. Това с ТСХ-то аз си го реших и то от това, което чета в темата. Не смятам да правя пълни изследвания заради диагноза, която тук поставяме.

Аз не видях някой да поставя диагноза. Може и да съм пропуснала. Просто се даде съвет освен ТСХ да пуснете и другите показатели, защото наистина е възможно ТСХ да е в норма, а друго - не. Моето ТСХ е чудесно и ето - откриха ми възли и ме накараха да пусна пак ТСХ + другите.

# 503
Именно. Например за Хашимото диагноза се поставя спрямо антителата, а Хашимотото дава също такива кофти симптоми като екстрасистоли и туптене. Бърз пулс...

# 504
  • Варна
А аз имах възел,което наложи по спешност да ми се премахне цялата жлеза, а всички хормони си ми бяха в норма Rolling Eyes

# 505
  • София
Аз късно разбрах, че освен хормоните трябва и на ехограф да се попогледнат нещата. И то благодарение на тази тема, в частност на Глухарче.
Глухарче, ако не е неудобно, колко голям беше възела? Можеш и да не ми отговаряш, разбира се Flushed

# 506
  • Burgas, Bulgaria
teta75 -  Моля те , може ли да ми пишеш на лични, щото нервичките ми нещо не позволяват да открия къде беше входа им 😆 ?

# 507
  • SF

Аз не видях някой да поставя диагноза. Може и да съм пропуснала. Просто се даде съвет освен ТСХ да пуснете и другите показатели, защото наистина е възможно ТСХ да е в норма, а друго - не. Моето ТСХ е чудесно и ето - откриха ми възли и ме накараха да пусна пак ТСХ + другите.

Аз съм останала с такова впечатление. Нещо съм прочела, което ме е навело на тази мисъл. За сега чукам на дърво и бая да не ме стига. Лекарката не ме прати на никакви изследвания, но аз ще си пусна едно ПКК ей така, заради хипохондрията ми.

# 508
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
teta75 -  Моля те , може ли да ми пишеш на лични, щото нервичките ми нещо не позволяват да открия къде беше входа им 😆 ?

чукни върху ника и в дясно на прозорчето ще видиш пощенския плик Simple Smile

# 509
Есме, живей си живота и не се давай! Simple Smile Simple Smile Hug

А аз имах възел,което наложи по спешност да ми се премахне цялата жлеза, а всички хормони си ми бяха в норма Rolling Eyes

И аз имам възел, даже и кисти. Обаче не ми влияят и не ги закачам.

Общи условия

Активация на акаунт