Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 796
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Щитовидната може ли да боли ?Усещам нещо като тъпа болка точно там , и все едно има нещо заседнало

Боли, и още как. На мен ми се случва от време на време, когато съм под много голям стрес.

# 556
Пих Рибомунил 3 пъти, след седмица трябва да го почвам пак, ефект не знам засега - 2 пъти вече настивам.
Рибомунил се изписва основно при хора, склонни към чести бронхити. Той не пази от вируси и настинки. Смисълът му е да не се стават по-сериозни усложнения.

При мен от 2 години насам, всяка настинка става усложнена и отива към бронхит.

Нещо за отхрачване и преминаване на кашлица по-бързо?

Вчера си правих компрес с ракия и пих 2 Нурофен стоп-колд и вече съм по-добре.

# 557
Мами, някоя от вас със СРДЧ? Как облекчавате болките? Пиех Дуспсталин, но не съм сигурна дали ми помага.Simple Smile

# 558
  • SF

При мен от 2 години насам, всяка настинка става усложнена и отива към бронхит.

Нещо за отхрачване и преминаване на кашлица по-бързо?

Вчера си правих компрес с ракия и пих 2 Нурофен стоп-колд и вече съм по-добре.

Гело-Миртол за кашлица.

# 559
  • оттам, откъдето започва България
+1 за Гело Миртол. И преди съм писала, че много добре действа и при кашлица и при хрема.  Peace

# 560
Добър вечер! Ще опиша накратко моя случай:
Преди близо два месеца претърпях трудова злополука и си ударих лявата ръка. Направиха ми снимки и те нищо не показаха. Изписаха ми мазило и ми казаха, че до края на седмицата трябва да ми мине. Не минава и пак ходих на лекар. Уж за седмица ми мина, но докато си бях в България пак се появиха болките. Ходих още веднъж и ми назначиха час за ЯМР. Той също нищо не показа. Поради липсата на свободни часове следващият ми час е едва на 20.11. Междувременно продължавам да изпитвам болки в ръката, но за съжаление не мога да отсъствам от работа повече. Нормално ли е близо два месеца след инцидента да няма ясна диагноза? С какво да третирам болното място, след като мазилото не помага?

# 561
  • Sofia
Налагай го с компреси от пресни леко намачкани зелеви листа

# 562
Какво мазило ти изписаха? При травма на мен много ми помогна Репарил гел. Но беше в комбинация с таблетки Репарил, по схема.

# 563
Anthrex. Живея в чужбина и не вярвам да го има в България. Съседката ми каза, че Волтарен е най-доброто и мисля да си го купя да видя дали ще подейства. Преди малко един приятел ми сподели, че при подобен инцидент над 6 месеца е имал болки Sad Дано не се стигне до това.

# 564
И с тоя Волтарен нищо няма да напраивш, но пробвай човек не знае никога...Аз съм се запасила с него от БГ за подобни случаи....Докато съм намазана ми олеква и половин час след това пак съм в ада. Има го и на таблетки. Ходя при един ортопед на масажи, та само от него ми минават такива навехвания, усуквания, изкълчвания. Та тоя въпросния доктор ми беше казал, че можел да ми изписва колкото си пожелая волтарен на таблетки, но ефект няма да има. И верно единствено от неговите масажи се оправих, но ходих един месец. Помолих все пак и таблетки да ми изпише и наистина нищо не направиха.

# 565
Наскоро баба много похвали вазелина с конски кестен и арника - не можеше да спи от болки след едно падане, какви ли не гелове пробва, но само той я облекчи. Кутийка с нарисувано конче беше.

# 566
  • Бургас
Има ли правило, което забранява, когато си на работа и заразно болен?
"Правило" дали има не знам. Обаче би следвало да е задължително. Защото може да е фатално за някоя бременна жена, хронично болен или просто възрастен човек. Ама на кой ли му пука... , за съжаление.

# 567
От какъв пробиотик сте доволни, профилактично за имунна система или за раздразнено дебело черво се интересувам. Ползвала съм биогайа и биобаланс прахчета досега, вторият ми действа и диуретично. Значи ли, че е по-ефективен?

# 568
  • София
От какъв пробиотик сте доволни, профилактично за имунна система или за раздразнено дебело черво се интересувам. Ползвала съм биогайа и биобаланс прахчета досега, вторият ми действа и диуретично. Значи ли, че е по-ефективен?

Най-добрият е Прокомбо!

# 569
Имунобор биотик.

Общи условия

Активация на акаунт