Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А следите ли ги през определено време? На мен ми е прясно, ендокриноложката каза да отида пак след 3 месеца и след това ще прецени на колко време ще се следят.

# 676
Моят е от 20 години. Не мърда. Скоро ми го гледаха. Бях в болница по друг повод и нямаше как да се измъкна от консултация. Mr. Green

# 677
  • Варна
А следите ли ги през определено време? На мен ми е прясно, ендокриноложката каза да отида пак след 3 месеца и след това ще прецени на колко време ще се следят.

Следят се задължително. Поне в началото докато се разберат растат ли, не растат ли.
Остави ги тез кукувици, тяхните са 20 годишни възли и за това са ларш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 678
  • София
Моят е от 20 години. Не мърда. Скоро ми го гледаха. Бях в болница по друг повод и нямаше как да се измъкна от консултация. Mr. Green

Супер. Все така да не мърда.

Следят се задължително. Поне в началото докато се разберат растат ли, не растат ли.
Остави ги тез кукувици, тяхните са 20 годишни възли и за това са ларш Stuck Out Tongue Winking Eye

JoyJoy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 679
Как се оправят тия възели?

Лекарите преценяват дали да се оперират или не. Ако трябва правят биопсия и т. н. Въобще хич не е страшно и опасно. Ето Глухарчето е оперирана преди време и сега е Кукуряк Stuck Out Tongue Winking Eye и чак ни нарича кукувици хахах
Ти междувременно може да попрочетеш и темите за Паническо разстройство, има интересни неща.

# 680
Глухарче, ако преди 20 години ме бяха натиснали за операция, хич нямаше да мисля.
Слава Богу, че попаднах на свестен доктор! bouquet Каза, че не е нужно, ако не създава проблеми.
Ама сега, с тази порочна практика с кл.пътеки, само ме дебнат да ме вкарат в болница и да ми го махат. Crazy
Ми не давам пък. Simple Smile

# 681
  • Варна
Глухарче, ако преди 20 години ме бяха натиснали за операция, хич нямаше да мисля.
Слава Богу, че попаднах на свестен доктор! bouquet Каза, че не е нужно, ако не създава проблеми.
Ама сега, с тази порочна практика с кл.пътеки, само ме дебнат да ме вкарат в болница и да ми го махат. Crazy
Ми не давам пък. Simple Smile
След толкова години е нормално да ти е спокойно, очевадно е че е обикновен възел. Но в началото не е лошо известно време да се следи. И да вярно е, че се чудят как да ни тръшнат на операционната.

# 682
Ама аз го следих поне 3 години, бях диспансеризирана със струма дифуза.
После по-нарядко го гледах, но горе-долу на 5 години задължително.

# 683
Здравейте,бях писала наскоро че ще си пускам изследвания че нещо ми е много уморено,
и имах екстрасистули.Ходих при лл,казах и че имам съмнения че щитовидната ми жлеза не е вред или че имам диабет.Жената ме помисли за луда.Попита ме ако изследванията ми са добре дали ще се успокоя.Ами много ясно.Казах и,че преди вит.Д ми беше нисък.Оказа се че сега 15.Изписала ми вит.Д ,мисля че пишеше 800il.

# 684
В крайна сметка, пусна ли ти желаните изследвания?

Не разбирам защо ходите при ЛЛ за такива неща. Повечето изследвания, така или иначе, не се покриват от ЗК. Каквото ви усъмни - пускайте си го на своя глава. Не е толкова скъпо.

Моята ЛЛ е потресаваща бездарница, но я търпя, защото никога не ми отказва направления и ми дава всякакви документи, без да ми прави необходимите прегледи. Обаче, изобщо не разбира от работата си, а освен това, всеки път, щом отида при нея, ръси невероятни бисери! Например, че съм била болна от толкова много неща, защото съм ходила непрестанно по лекари. Ако не съм го правила, нямало да знам за заболяванията си, съответно - щяла съм да бъда здрава. Flushed Логика за чудо и приказ, и то от лекар!

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 03:06 от Гърне без похлупак

# 685
Да,пуснала това което и казах.За съжаление тук без направление не правят изследвания,не съм в Бг,иначе изобщо нямаше да се занимавам с нея.

# 686
Ясно, online:). Simple Smile Разбираемо, щом си в чужбина.

# 687
Каква е разликата между Колит и Синдром на раздр черво?
при синдрома на раздразненото дебело черво има нарушение на функцията на червото, а колита е възпаление на лигавицата на червото. Ама все тая, и двете болят. Sad

# 688
  • София
Гърне без похлупак или Глухарче, бяхте пуснали линк за бюджетен шампоан против косопад , но не намирам линк? Може ли отново ?

И да питам , нали си не знаете , че си ходя на всякакви лекари , имам една кашлица сутрин , най-вероятни от цигарите и може би мръсния въздух тук.
Знаете ли нещо билково ,което действа добре на белите дробове?
Може и бабин илач дет се вика, просто малко в този сезон , да поуспокои нещата.

# 689
Уинд, Тавипек може да опиташ за кашлицата.

И по мои наблюдения повечето хипохондрици след много ходене по лекари свършват (понякога доста) по-зле, отколкото са започнали.

Общи условия

Активация на акаунт