Магията на изтока - тема 51

• 42 394
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • MJF
Почистено, ориза изяден, въобще ......

Тоз Казуки Канеширо  ме  Laughing със снимката, в такава ситуация може да ми дойде киномузата  Laughing. Ахам, психологическа мистерия. То видях Ryoko Hirosue  и за нещо такова се сетих. Ще видим. Hirosue отдавна не ми е попадала на малкия екран а често снима "гледам".

# 121
2в1,заповядай Stew
Скрит текст:
Омурайс и принц.

Не съм я гледала драмта (Rooftop Prince),но от снимките изглежда .... как да кажа .... с някои гнуснички моменти Blush
На Micky Yoochun не му ходи перуката.

# 122
Няма гнусни моменти, само забавни. На снимката ядат на земята, защото нямат право да се хранят на една маса с принца, а домакинята нямаше втора. Майтап си е сериалът, особено като кукнаха тези четиримата от Чосон в съвременен Сеул. Има си и драма, of course Joy, къде без нея в корейски сериал Rolling Eyes, но се ядва. Накрая даже откриха кръчма в Чосон, където предлагаха омурайс и джуркаха кетчуп. Избиваха рибата направо Joy.

# 123
Micky e усъвършенствал преглъщането от Sungkyunkwan Scandal.В Принца се справя по-добре.
Как не съм се сетила до сега да гледам нещо докато си пътувам.Много е удобно. Smiley

# 124
Днес съм на вълна РуроКен. Припомням си кадри от трите серии.
Това е трилогията, в която втората част надмина първата, а третата беше логичния завършек на историята.
Шошулчо, позна ли ги? Все японски актьори, които харесваш.

Тази сцена ми е много любима. Сбогуването...
Ima made arigatou... soshite... Sayonara... ("Благодаря ти за всичко досега... и.... Сбогом").

# 125
  • MJF
Познах всички  bowuu. Но с имената- само кратките  Laughing, да се сърдят на кръстниците си. Еми, Сато са в моите възможности. Рьо...... става повече от 3-4 букви.  Blush
Памет,  кво да праиш  Laughing.

# 126
Рюноске Камики. Така е името му. Ще ги научиш някой ден...

Японец спечели Нобеловата награда за литература тази година, но той не е Харуки Мураками.
Еххх, не го обичат Мураками и това е. Всяка година той се надява да спечели нобеловата награда и всяка година.... го режат.
Тазгодишният победител е Казуо Ишигуро, който е роден в Япония, истински японец, но е с британски паспорт, а и така го представят - като бритиш. Родителите му бягат от Нагасаки в Лондон, когато той е на пет години.

Като някакъв знак отново за Мураками, че могат да дадат наградата на японец, но не и на него.

И трейлър на новия филм на Шохей Миура - Daytime Shooting Star, който трябва да излезе на DVD и Blu-ray на 18 октомври. Изчака ми се чакането вече 6 месеца, а от март месец е тръгнал по кината в Япония.
На островите тази година са модерни историите между ученичка и млад учител (филмират манги по темата). Някакъв тренд е, така че очаквам скоро и дорама да завъртят.
Досега беше модерно анего с по-млад мъж, но вече обръщат палачинката.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 18:26 от rossonera

# 127
  • MJF
Eй на,  като го гледах на клипа Рьоноске го кръстих. Пак една буква разлика. Надежда има към твоя оптимизъм  Laughing Hug
Е те тези награди са ...... Да не се кахъри Мураками. Него знам а нобелиста не.
Казуо Ишигуро ще проверя какво е писал но точно такива като него с поглед поне над 2 култури отблизо могат да пишат интересни неща "търсейки еднаквост в различното и различност в еднаквото".
Да им  имам палачинките  ooooh!. Значи сега учителите да му мислят. Настръхват ми косите с тез тинейджърки. Брррр. Че и в униформи  Mr. Green. Бррр-бррр.

Ха, оказа се че и трите филми по романи на Казуо Ишигуро съм гледала- The Remains of the Day (1993), The White Countess (2005), Never Let Me Go (2010). Първите 2 ок като си гледам оценките в imbd, но третия е близо до дъното.  Thinking хем съм му дала шанс въпреки Sci-Fi  в жанр. Нямам никакъв спомен от последния. Сега с шумотевицата ще го филмират още.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 19:02 от Шошулчо

# 128
Да ви почерпя петъчно с тайванска храна.
Ммм, на тази тайванска яйчена палачинка - дан бин/ dan bing отдавна й се каня и утре ще я направя, но ще сложа и месце, както тази от видеото. Усещам, че ще е много вкусна.
А тези оризови торбички завити в листо бамбук, изглеждат толкова вкусно...

Шошулчо, преводачът на Кахоко върти големи номера (не съм изненадана, познавам стила му), но вчера "обеща" до утре да е готов с превода и на финалния епизод.
Дано скоро да не се хваща с превод на японски сериал, че като му видя името и...
Общо взето работата при него е като при дядо... Кога ще го направиш? Утре/ Mata Ashita, хаха.

# 129
  • MJF
То само тоз да е. По мое наблюдение не малко от тези дето превеждат по онези ширини имат кюта последните 1-3 епизода като стигнат на даден сериал нарочно да забавят превода. Да си посърбят егото. На друго не ми прилича. Става въпрос именно за такива дето не за първи и не за втори път са ни пред очите като превеждащи. Та така. Човека не е сложно животно.  Mr. Green. Не вървят при мен  оправдания хич.
Ама ние не сме вчерашни та така. Когато тогава. Алтернатива за гледане бол да им кажа.  Simple Smile.
Но добре че не са ми на живо , че такива сериозно ще ги  newsm66   Mr. Green
Все се смея как олицетворяват далекоизточната 24-часова работоспособност- "да бе, да". Мата ашита друг път. newsm29
На видеото видях триъгълни сърмички и ми се  eat.

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 09:16 от Шошулчо

# 130
2в1 Hug

Сцената с преобличането в асансьора в Rooftop Prince е припад от смях. Дори само за да видя това си заслужаваше да погледна сериала.

# 131
Новите момченца на JYP аджушито - Stray Kids - Hellevator.

Пословичните преводи на японските дорами не ми се коментират. Още чакам последните 3 епизода на Тримата татковци. Канна-сан пък епизодите спряха да качват. Букви има, видео няма ooooh!. Кахоко я почнах вчера, дано до като стигна края преводачката се смили и качи последния епизод. Все се заричам да го направя, но вече май нямам избор. Японско само след като видя налични всички епизоди и превода на целия сериал.

Tuon, ама пък колко са фешън hahaha. Пауър Рейнджърс ряпа да ядат Joy Joy Joy

# 132
  • MJF
Eдин кратък танц Seungyun HAN / Grayson LOCHHEAD за настроение   dancing

Е това  " Букви има, видео няма." вече е  Whistling. Направо добре че не задълбавам да проверявам за преводите подробности ами на готово чакам , чак и качени онлайн  Blush. Иначе ще пуфтя и отгоре.  Tired

# 133
Tuon, ама пък колко са фешън hahaha. Пауър Рейнджърс ряпа да ядат Joy Joy Joy
И кецките са в унисон с анцузите. Тя ги преоблече,но си запазиха цветовата разлика.
Сега съм паузирала на градината с ягоди.
Докрай ли е със забавни моменти?
Много се радвам,че не съм го гледала и сега му се Smile

Петък е,пртък....

# 134
Kahogo no Kahoko [Eng Subs] (Complete)

Еее, най-после!
Айде, Шошулчо, довечера настъпи твоя час.
Йош!

Общи условия

Активация на акаунт