Магията на изтока - тема 51

• 42 942
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
# 271
  • MJF
2в1, значи изгледа Канна-сан. Звучи ми добре. И неговия ред ще дойде.
Баладите ми харесаха горе - Eric Nam  - 해가 지기 전에 (Mad Dog OST)  и Nam Taehyun (South Club) - Take Me Out (Black OST)- съвсем прилични-слушаеми.
Ееее ама уж щях да се навивам да погледна Witch's Court .  Naughty дерзайте.

Detective Yugami 1
Интересен първи епизод. Туй име Ханю ме  Laughing, аз един си знам такъв- Юзуру Ханю, който сега ще гледам в Москва. Детектив Yugami    Whistling шемет, ама до сега да съм го осъдила за телесна повреда ако съм на мястото на Ханю  или по-скоро като нашата Нами бих го поступала  Crossing ArmsMr. Green

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 13:31 от Шошулчо

# 272
Шошулчо, гледала ли си Our Little Sister на Корееда?
Тези дни отново си припомних този прекрасен японски филм. Корееда е уникален режисьор, а историята трогателна по японски.

Детектив Югами добре, а Сенсей? Гледа ли първи епизод? Преводът е готов, качен е от вчера.
Много ми хареса как японците се пошегуваха с Доналд Тръмп. Смях се с глас на казаното от учителката.

# 273
  • MJF
Хм, не виждам още сенсея с превод където гледам. Ще се появи. Важното е че превод има.
Да , Our Little Sister гледан. Корееда и като сценарист е чудесен  Laughing. Въбоще човек-филм както казвам.
 Blush къде ли ми е филмовата муза  Thinking Whistling

# 274
Горещо препоръчвам два нови японски сериала:

Kangoku no Ohimesama - приятната изненада за сезона, както беше и с Кахоко, с не една или две японски любимки. Очаквах някакъв затворнически ужас, някакви тежки драми, а то... Ууаау, браво на японците! Хикари за пореден път е невероятна, а партньорките й на екран - до една от класа.

Ashita no Yakusoku - с две големи любимки на Япония, доказали се в не една или две роли. За пореден път "самураите" ни представят социално ангажирана тема, адресирана към подрастващи и проблемите на учители и ученици.

И двете заглавия за обявени за превод на английски, а сега... Чакаме. Това е основния проблем с японските сериали - чакането на превод.

# 275
  • София
Mad Dog - вече 4 серии изгледах и все още нищо не разбирам.Хващат ме лудите вече.

# 276
  • София
От няколко дни гледам в ютуб тази поредица My Neighbor, Charles.Канят цели семейства чужденци или смесени двойки, да покажат как живеят.Но ми прави впечатление,че колкото и да им се радват, че били красиви, високи или нещо друго, отношението на свекъри или свекърви е ужасно.Правят се,че много ги обичат,че се държат така, за да ги научат, а крещят по тях, обиждат ги, сърдят се,че не знаели корейски, че не могат да готвят корейски ястия, че не можели да комуникират с тях, но никой не се опитва да разбере, как се чувстват чужденците  там, без роднини, в чуждо място, с непознати хора и различни нрави, и храна и обичаи, изисквания. Налагат си корейците своите изисквания и обичаи и никой не се опитва да научи езика на зетя или снахата, всички в един глас грачат, че трябвало да научат корейски.Като искаш да се разбираш, ми научи ти нейния/неговия език, вместо да и се караш,че не знае твоя.

За работата същото, няма значение какво можеш,какви способности и колко дипломи имаш, важното да е кореец или корейка и да знаят корейски.

# 277
Тайне, това, което описваш никога не съм го гледала в предаването?!? Кои епизоди гледаш? От 2015 г. и 2016 г.?
Гледала съм няколко епизода от тази година и от миналата, но никога не съм виждала подобни ситуации, които описваш - дават само даденото семейство, които живеят и работят в Корея, животът на децата им в училище/извън него и нищо повече.
Дори съм останала с впечатление, че снимат предимно семейства от Арабския свят - попадала съм на епизоди с мароканци, египтяни, иракчани и пр. В началото дори мислех, че явно излъчват целенасочено точно само епизоди с арабски семейства, но както го описваш.... явно май гледаш по-старите епизоди от 2015 г., които не съм гледала. Мисля, че започнах някъде след 100-тния епизод да гледам, а и е силно казано гледам - прехвърлям епизоди, ако ми попаднат в ютюб от канала на KBS World.

Като си започнала темата, само да кажа, че и арабите не са по-добре от корейците. Ух, стана ми гнус като видях някои от домовете и начина, по който гледат децата си, дори и в чужда страна като Южна Корея.

# 278
  • София
Арабите са си цигани навсякъде, цвъкат деца, чакат на другите, искат, пазарят се.Интересното е,че мароканките много добре се оправят там, ама те са с по-западно възпитание.Гледам от 70 и някоя серия насам.Ама ходя напред- назад.Изгледах по-нови, пък се върнах на по-стари.Лицемери са си корейците, пред тях кукли, красавици, слънчица, зад тях "ама що не знаят корейски, не можем да комуникираме".Срам ме хвана на няколко пъти от свекърви, викат и се мислят за прави и интересни.А момчето от Малдивите ли беше,ми за общ работник го ползваха.За еквадорката също ми стана много жал, а рускинята танцьорката, как не може да намери работа като танцьорка, като е толкова добра.

# 279
На мен ми се струва нормално и често срещано свекърите да не харесват чужди хора - всички, които познавам се държат горе-долу по такъв начин, при това не спрямо чужденци, а спрямо българи...А имах един далечен роднина (вече възрастен човек), който се ожени за италианка (доста по-заможна от него) и родителите му я наричаха ц... просто от злоба, а не че мразят тази нация.

# 280
  • София
Никой не помисля дори, дали би се оправил толкова добре, ако той беше сам в тяхната(на снахата/зетя) или чужда държава, без да знае език.Дали би научил бързо езика?Никой ! Важното другите да говорят корейски.

# 281
Тайне, върнах назад и изгледах 62 и 73 епизод. Случайно ги подбрах - двама корейци съответно женени за рускиня и украинка. Съчувствам и на двете момчета...
Иначе, да, старите епизоди са различни. Явно са сменили тактиката и сега основно епизодите са без корейски роднини и брак между чужденец/чужденка и кореец/ корейка, а само за живота на чужденци (цели семейства) в Корея.
2в1, знаеш ли нещо повече - какво ще стане сега с Revolutionary Love след скандала с Шиуон?
Сериалът е пълна глупост, гледам и рейтинга падна надолу (не, че и беше висок) след като се разбра за трагедията тази седмица и ми попадна някъде, че като нищо ще орежат продукцията.
Нетизените разкъсват Шиуон, но честно, и аз не знам какво да мисля за тази трагедия. Нито го обвинявам, нито го и подкрепям, жалко за него самия. Представям си как се чувства...

# 282
  • София
Аз още не съм го започнала неговия сериал, но при положение,че семейството на починалата няма претенции, кои са те, та ще го разпъват на кръст.Водено е кучето на дресировки и обучение, измъкнало се е случайно, всички са знаели,че хапе, а ухапаната не е взела никакви мерки за дезинфекция, превръзки, тетанус, антибиотици.Което пък е учудващо, защото и за драскотини тичат в болница.А и кой знае какво може му е направила съседката, та да го предизвика.А може и нищо да не прави, да носи само клонче или бастун и те виждат заплаха и хапят отбранително.Щом са се разбрали междусъседски, защо развяват историята.Някой целенасочено иска да навреди.

# 283
И на мен ми се струва, че прекалено раздухват нещата само, защото става въпрос за семейството на Шиуон. Грешка е от тяхна страна, че  кучето не е било на каишка като му знаят навиците, но и пострадалата е трябвало да потърси медицинска помощ. Поне за дезинфекция, дето се вика.
Още не съм започнала да гледам сериала, нито съм чела каментарите и рейтингите, но като ги знам корейците как все търсят под вола теле, няма да се изненадам, ако спретнат някакви промени в сценария, за да задоволят претенциите на масата.

MBC отменят вече излъчването и на драмите си заради стачката на профсъюзите. За сега само на тези от уикенда, но ако не се изпълнят исканията им като нищо може да последват и седмичните. Шоу-програмите им спряха още преди седмици.

В събота започна нова многосерийна драма Bravo My Life. Водят я 120 епизода, но те са по 30 мин. и излъчват всяка събота по 4 епизода един след друг.

Преди време бях засичала някакъв клип, може и да е бил от това предаване, за което говорите. Беше май за българин женен за корейка. Защо не ставал сутрин да изпрати тъстът си на работа, защо закусвал филии с майонеза и кетчуп, а не ориз, как можело да ляга на обяд да си почине, защо не им говорел уважително и не се кланял на роднините като идват на гости.... и разни такива претенции. Човекът преподаваше частни уроци по английски и работеше още някъде почасово, докато си намери постоянна работа. Ако не се лъжа родителите на жена му май се опитваха да не позволяват на детето му да говори български и да се чува с баба си и дядо си от Бг.

# 284
Сега като каза и написах в youtube - My Neighbor, Charles Bulgaria и то взе, че излезе веднага.
Стана ми смешно - момчето се казва Ивайло, корейците обаче нямат "в" и съответно, знаете, "в"-то става на корейски "б", та от Ивайло станал.... Ех, тези корейци. Уникални във всичко.
Много мерси, 2в1. Сега ще го изгледам.
Какви ли корейски приключения е имало това момче...

Общи условия

Активация на акаунт