Магията на изтока - тема 51

• 42 373
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Все едно не ядат просто пиле или ориз,а гурме специалитети.
Сенсей и без пилето го прибирам. Yum

Забраненото списание,което дава старт на феминистките движения в Япония

# 91
  • BG
2в1, много хубава тема си спретнала, поздравления bouquet Викам си да се запиша, че иначе ви чета, но гледам за момента тайско, пък това прави безсмислено включването ми, защото съм сама на фронта - и така.

# 92
Гостче, аз пък разчитам на теб за тайското в темата. Както на Рос и Шоши за японското, на Дането за китайското. За това всеки да пише за каквото гледа и кое му е допаднало, че да сме информирани на всички фронтове Hug. Дори и да не се коментира на момента, на някой информацията може да се окаже полезна в даден момент.

# 93
На мен за спама ли разчиташ?Yum

# 94
  • MJF
 Laughing оххх Tuon, къде се буташ?!  Ти се универсална- на всичките ни фронтове.  Wink Hug
нощен гост, да пишеш  Naughty
Шун и адаша не ги ща  Thinking. Една хапка не ни метнаха насам. Така не играя  Naughty

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 19:27 от Шошулчо

# 95
На всички ви разчитам, че то иначе няма да има тема Stuck Out Tongue Hug. Ти пък специално си източник на филми от по-близкия изток.

Хайде баш анти-спама, че хем скоро почва сериалът му, хем в другиден има РД.

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 20:52 от 2в1

# 96
Изгледах финала на Girls Generation 1979.
Доволна съм от този кратък корейски сериал, който ми даде възможност да видя една друга, различна Корея от преди близо 40 години.
Убедих се, че семейните корейски нрави на са еволюирали кой знае колко много през годините, за съжаление, но хора разни, но пък и далеч не поставям всички корейци под общ знаменател - слава богу за това и бяха героите на синята китара и Хе Джу, както и самия професор. Говоря като цяло за масовката (консервативните и тесногръди умове), които не бяха много по-различни от образите/ героите, които виждаме и в останалите корейски сериали.
Лелята се оказа, че само работи при семейството и във фабриката (за това живееше със семейството, нещо като квартирантка, но в същото време и работи при тях).
Логичен завършек на историята. Доволна от сериала.
Синята китара ми хареса в този образ. Отива му, а и е много близък до него и цялото усещане, което имам за него през годините, в които го познавам от екран.

Ето и по едно онигири от Сенсей за закуска. Децата много го обичат, а и все му върви на сериали, в които той възпитава подрастващите.

# 97
  • MJF
Онигирито не виждам ама и аватара на  rossonera  също. Техника.  Mr. Green. Здраве да е.
Поне котьо си виждам.

Otosan to Yobasete изгледан. С превод.  Laughing
Всеки от последните 3 серии имаше своята забава. Големи перипетии  Laughing.
Но култовите си остават сцените в дует  на Kenichi Endo и Atsuro Watabe и вечния им спор за "otoosan". Големи скици. Песа Торо, дядото и майката отделна тема - кратки моменти с тях нооооо......  Laughing. Децата мъка, кой по-напред  Whistling.
И така финално доволна от тази трагикомедия.

# 98
Ааa, гомен, гомен, Шош. Все те забравям. Ето линк със Сенсей, като за теб. Обещавам, че вече няма да те забравям.
А аватар нямам, махнах го, в процес съм на търсене на нов, хаха.

# 99
  • MJF
Пълнежа на това онигири ми вдъхна доверие. Ще се яде  eat

Embarassed аз мърморя на себе си за техниката. То така като "не виждам" няколко неща почвам да се чудя вече кое е от проблем при  мен и кое не е. Ок,  значи аватара си е твой проблем .  Hug

Преди забравих за Ендо и Ацуро да сподяла как в епизод 7 се  Joy като се появиха в едни бели панталони- доооста слаби и въобще ми приличаха на жокеи, само дето малко високи за такива. По 2 солети в бели панталони и при двамата . Гледка и половина  hahaha

# 100
Сейсей имаше и реклама с прахосмукачка,да я вади и идва при мен. Heart Eyes

Гледах The Deserted Valley 
Първо обаче попаднах на това ревю, което издава част от сюжета,защото "story about three lonely teachers and their love" не дава много инфо какво ме очаква като зрител.
Накратко,ако не ви се чете огромния текст. Simple Smile
Историята е за трима учители в начално училище в северен Виетнам в общността на Хмонг.Две учителки и директор,който не се занимава с преподаване,но помага на учениците като върши тяхната работа,а тях изпраща на училищната скамейка.Той е влюбен в едната учителка,а другата ревнува (по-скоро се дразни на вниманието,което обръща на другата).Несподелена любов.Тя се влюбва в геолог дошъл за проучвания.Тук има съспенс за който ще си замълча Yum ,но в един момент всички напускат училището,но накрая любовта към децата,професията и чисто човешките взаимоотношения надделяват и всички се завръщат.
Уточнението:Това не е филм за благородните учители,които ще се пожертват за своите ученици.Това е филм за действителни хора и техните проблеми,които не са решени след икономическия подем.Във филма има някои връзки с общественността.Правителството се опитва да създаде начални училища в общността на Хмонг (след края на Виетнамската война се извършва геноцит срещу тях).Опитва се да намери баланс между съвременното образование и тяхната култура и по този начин да ги приобщи към обществото.

Хареса ми. Филм за човека с неговите страсти,стремежи,самота,желания  и чувства.Също е филм за учителите - за тяхната отдаденост.И не на последно място е филм за учениците,които навсякъде са едни и същи и искат да им е интересно.

# 101
Тъкмо имам останал ориз от винения кебап вчера. За пълнеж ще забъркам малко туна с крема сирене и царевица  и обядът ми е готов.

# 102
  • MJF
Днес менюто е ориз и точка.  Laughing

Ммм The Deserted Valley (2001) ми звучи точно като за мен. Ясно къде го запазих. Но филмовата ми муза е неясно къде  Rolling EyesConfused

I'm Sorry, I Love You (Japanese Drama) видях че е готов като превод,  поне на англ. Ще взема да го почна бавно от време на време сред спорта  Thinking.

# 103
I'm Sorry, I Love You (Japanese Drama) видях че е готов като превод,  поне на англ. Ще взема да го почна бавно от време на време сред спорта  Thinking.

Заповядай,може да ти потрябват. Cry

# 104
  • MJF
Чакай сега. Като имам тренинг от кор-версията смятам тук да мина с леко насълзяване.  Thinking евентуално. Че и бавно като я карам  Thinking . Да видим. Ама ги взимам де. Кърпичките.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт