Магията на изтока - тема 51

• 43 037
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
От къде сваляте "Детектив Югами" - старата страница е изчезнала от известно време?

# 496
  • София
Поради липса не преведено текущо, загледах снощи ... и разбирам защо му е нисък рейтинга.Понякога се чудя, кой и защо, одобрява такива сценарии.

http://doramatv.ru./byun_hyuk_s_love

Шивон преиграва, изкарали са го много тъп.Защо се е навил на такава роля?

# 497
От къде сваляте "Детектив Югами" - старата страница е изчезнала от известно време?

Рос, скоро даде този сайт за японските заглавия.

# 498
Шош,всяка седмица качват филм,дори се случва и по два да има.
Последният качен е черно-бял и е за войната.Имат много филми свързани с Виетнамската война и все още снимат по темата.Резервирана съм.Не ми е приятна тема.
Другите им любими филми са свързани с племето Хмон,но има и съвременни и от всички жанрове.За мен си е малко съкровище този канал.Heart

# 499
Шивон преиграва, изкарали са го много тъп. Защо се е навил на такава роля?

Заради пари, Тайна, заради пари и нищо друго. Алчната му компания също.
А и Шиуон никога не е бил кой знае какъв актьор, с паметни роли. Предвид, че СуДжу залязват с бързи темпове, предвид и скандала с кучето, май това ще бъде последната му роля в Корея. След участието му в Dragon Blade направи повече запознанства в Китай и САЩ. Дано те му помогнат.
Загледах малко от Meloholic с Юно и той като Шиуон - хванал се за пари след казармата. Корейски римейк на "Какво искат жените" с Мел Гибсън. Трагедия.

Като споменахте Виетнам, та... Много са напреднали икономически тия хора, мм? Напоследък все ми попадат статии, клипове - колко са напреднали, колко добре се развивала виетнамската икономика, колко много чуждестранни инвестиции има в страната и пр., и пр. Гледах и кадри от Дананг онзи ден - чудо на чудесата. Едно време виетнамците идваха в България, сега е наш ред да емигрираме там.
Tuon, нещо повече по Ханой-Хо-Ши-Мин-ската линия имаш ли като информация?

# 500
Водят е за бързо развиваща се икономика (Виетнам) и като гледам филмовата им продукция са доста напред. Обаче още се съвземат от войната и като цяло има територии,които все още са минирани.Все повече туристи приемат и имат какво да дадат и покажат.
Рос,имаш предвид линията по която американците хвърлят милионите бомби? Ако е - да,още чистят и има зони на които не се допускат хора.Вече има отряди от жени и специализирани кучета за претърсване.
Виетнам сега не е на пангара по новинарските канали, сега са рохинги-те,като последно от Бангладеш поискаха помощ от ООН и Мианмар да си ги приберат.Грозна работа. Незнам какво щеше да е ако се беше случило миналата година,щях да съм се побъркала.Anguished

# 501
  • BG
Не знам защо след толкова изгледани лакорни не мога да схвана нито една дума на тайски  освен 'хап"- да и 'махап"- мамо, и то и за тях не съм сигурна дали точно така се произнасят или ми се е причуло. От кор, японски все по 5-6 думи ги знам какво значат, може и малко повече даже Laughing, но тайландския ми е абсолютно непонятен, кога свършва една дума, кога почва друга Shocked един словесен неразбираем поток ми е.
Сега започнах Тhе past life, а преди това изгледах Нора, без последните 2 еп.

# 502
Гост не забравяй,че има и малки разлики когато говорят мъжете или жените.
Простият пример който мога да ти дам е със здравей:
мъж ще каже "са аат дий крап"
жена ще каже "са аат дий ка"
И защото съм гледала много Навигатор на Тик знам как е куче - соо нак.

И като съм споменала Прекрасния Heart Eyes
Скрит текст:

# 503
Гостче, аз тайско, когато гледам, го гледам без звук Grinning. Ни една дума не знам. Упс, излъгах Blush. Онова обръщение "кун" знам Joy.

Корейците нещо се възмущават, че напоследък се нароили филми и сериали, в които има голяма възрастова разлика (20+ г.) на главните герои между които се предполага, че има някаква романтична връзка. Не са доволни от показването на подобни взаимоотношения като нещо нормално. В момента на прицел са IU и Lee Sun Kyun, които са потвърдили участие в My Ajusshi.  Със същото неодобрение се сблъскват и Yoo Hae Jin и Lee Sung Kyung, които играят във филма Wrestler, който се очаква догодина по екраните.

# 504
  • BG
Освен кун, към по-големи мъже се обръщат и с Пи, може би нещо като оппа, но пак не съм сигурна.
Tuon, все повече ме изненадваш в положителна насока bouquet
Да покажа и аз още един симпатичен тайландец, нямат край значи Grinning
Yook Songpaisarn или накратко Son
Скрит текст:

# 505
Tuon, все повече ме изненадваш в положителна насока bouquet
???
Защо?
Scream Някога съм те изненадвала в отрицателна насока?Аз? Hug

# 506
  • BG
Не, не си ме изненадвала в отрицателна насока,точно затова добавих ' в положителна насока', защото мислех, че ако го напиша само така може да прозвучи  иронично, знаеш как е с общуването в нета, често се стига до недоразумения и недоразбиране. Та, затова Laughing
Да ви питам нещо извън темата- гледам в готварския всяка година се правят предварителни "списъци' кой какво и по колко вида сладки ще прави, а аз винаги правя само по един сладкиш и почнах да се обвинявам, че не се готвя както подобава за празника. Вие как процедирате?

# 507
Гост,разбрах Hug .Приятно изненадана си от владеенето ми на тайски.И аз си се изненадах,но за "кун" не се сетих. Ама го знам.
Аз и един сладкиш не правя,камо ли списък със сладкиши,но сигурно не съм критерий.

# 508
  • BG
Гост,разбрах Hug .Приятно изненадана си от владеенето ми на тайски
И не само.
Я, кажи, ще се навиеш ли да гледаш едно  тайванско БЛ заглавие с мен, скоро трябва да почне

# 509
гост, не вярвай на всичко, което пишат.
Правя линцери, ореховки, една тава баклава и най-много някой сладкиш като Агнеси, Жадната монахиня или Негърчета. Обичаме сладкиши с орехи, а и сочни.
До миналата година месих и щолени, но вече съм пас. АКК никога не съм правила, нямам и намерение. Само като видя колко масло се слага, отделно захар ... Не е за нас.
Не страдай, нищо ти няма. Презирам лудостта, която побърква цял свят в този месец и половина.
Да сме живи и здрави. Все ще го отбележим този празник.

На виетнамски не зная нищо, на тайски - също.

Общи условия

Активация на акаунт