Магията на изтока - тема 51

• 42 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Забелязвам,че гостите си предпочитат корейските манджи.

# 586
Изгледах Ikari. Хареса ми, защото е сериозен филм, който засяга някои теми, които са болезнени и неудобни за обществото. Очарована съм от актьорите. Карат те да съпреживееш всяка емоция, която изразяват.

# 587
В "Бързи рецепти" и " Здравословни рецепти" на Г.Рамзи има азиатски рецепти.Тайландски и китайски със сигурност.Японски също,за корейски не съм сигурна.Двете книги имам,но предпочитам да ползвам готовите менюта на Джейми Оливър.
Искам да го гледам предаването с Гордън.

bell_87,може ли на кратко да те прекръстя на Бел?
Мисля си,че и Villain ще ти хареса. Японски,но не участва Кен Уатанабе,но се зачеква темата за съвременното общество с всичките  + и -.

# 588
Мисля си,че и Villain ще ти хареса. Японски,но не участва Кен Уатанабе,но се зачеква темата за съвременното общество с всичките  + и -.

Да, при положение, че и в Ikari, а и във Villain главната роля се изпълнява от един и същи актьор - златен Сатоши Цумабуки.
Е, в Ikari го е видяла да бяга в левия коридор, но във Villain Сатоши и Ери Фукацу бяха уникална двойка.
Има толкова добри японски филми, че е трудно да се изброят за кратко време и само в един пост. Уникални са във филмирането и представянето на реалистични истории, които така ти грабват душата, че ти се иска да гледаш още и още.
Емоционални и много истински са японските продукции.

П.П. За Гордън Рамзи готви е Сеул - ще те държа в течение.

# 589

bell_87,може ли на кратко да те прекръстя на Бел?
Мисля си,че и Villain ще ти хареса. Японски,но не участва Кен Уатанабе,но се зачеква темата за съвременното общество с всичките  + и -.
Може, така ми казват повечето познати. Иначе името ми е Белослава, но е малко дългичко, та затова.
Филмът, който ми препоръчваш, и аз си мислех да го гледам, защото прочетох, че е на същия режисьор и по новела на същия автор, на който е и Ikari (ако не се лъжа). Мисля, че все някак ще преглътна факта, че Кен Уатанабе не участва. Wink

rossonera, когато написах, че съм очарована от актьорите в Ikari, имах предвид най-вече Сатоши. Много ме впечатли и разчувства. А това, че беше в левия коридор, както се изразяваш, даже ме изненада приятно. Не се случва често хората, които по някакъв признак са по-различни от масата, да бъдат представяни както в този филм, без да им се слагат етикети и без някой да ги съди за това което (не) са.

# 590
П.П. За Гордън Рамзи готви е Сеул - ще те държа в течение.
Meрси.
Да уточня няма корейски рецепти (проверих),но сигурно ще сготви нещо.Дано не му стоварят котлон,весник и да го оставят да пържи на пода.

В Villain е наличен и Кеничи Мацуяма Heart
На мен си ми е първата азиатска любов.

Бел Hug Хубав е филма,но ти беше казала,че си фен на Уатанабе и останах с впечатлението,че искаш да изгледаш филмографията му.
Японците са интересен микс Smile могат с няколко филма да те очароват,изплашат,да плачеш от смях или мъка,да те ужасят ...

# 591
rossonera, когато написах, че съм очарована от актьорите в Ikari, имах предвид най-вече Сатоши. Много ме впечатли и разчувства.

Дам, това е първият признак на болестта "Сатоши". Познато ми е. Много сме я боледували тази "болест" в темата, аз все още, дори и след толкова години гледане на японско. Сатоши ми е един от най-скъпите на сърцето японски любимци.
Мисля, че ако изгледаш Villain, окончателно ще заобичаш Цумабуки-сан, а аз лично ти препоръчвам с него Josee, the Tiger and the Fish. Толкова обикновен, толкова реалистичен и толкова затрогващ филм, който със сигурност ще помниш дълго време.

Сатоши е един от най-добрите и продуктивни млади японски актьори. На година снима по няколко филма, но за съжаление, скоро не е снимал сериал. Чакаме го.

# 592
  • MJF
 Blush bowuu eй ме на - ремонтирах компъра и към момента може да не се мъчите за мен специално с пускането на видеолинковете  Embarassed Hug
От както не съм писала прочетох само 2-3 поста.  Laughing снегорина чиииисти и сняг няма. Да видим днес през ноща. Ще наваксвам, но има работа по машината бая с настройки и качване на разните ми нужни неща.

# 593
Идвам с новина за корейския режисьор Chan-wook Park

Парк Чан Уук (някак си неусетно съм му изгледала повечето филми) ще направи своя ТВ дебют през 2019 година с мини сериал по едноименния роман на Джон льо Каре, „Малката барабанчица“ (Палестински бомбаджия е убил израелски дипломат и неговото семейство. Израелският план за неговото неутрализиране е доста сложен и включва американската актриса Чарли, която е прелъстена от израелския агент Бекър и вербувана да се внедри като приятелка на брата на бомбаджията, след като Израел го залови и убие. Чарли попада в свят, където започва като актриса, след това става шпионин, после е тренирана от палестинците за партизанин и накрая е изпратена да достави бомба. Тя не знае докъде трябва да стигне в своето превъплъщение и доколко трябва да се откаже от себе си.)
За ролята на Чарли е избрана Флорънс Пю Александър Скарсгард ще изиграе израелския шпионин Бекър.

Всъщност новината за сериала е от началото на месеца,но вчера е обявено името на Скарсгард  за главната мъжка роля.
Аз съм много доволна,защото Парк Чан Уук може да покаже много.Филмите му са различни като жанр,но има интересен подход и обича странните и нетипични истории.

# 594
Tuon, като каза вчера, че Кеничи ти е първия азиатски любимец и се сетих...
От януари тръгва сериал с него по Fuji TV - Tonari no Kazoku wa Aoku Mieru. Интересна история, човешка драма за двама млади души, семейство, които се опитват да имат дете и спестяват пари за собствена къща.
Ммм, японска човешка драма с Кеничи Мацуяма и Кьоко Фукада в главните роли. Радостно е, че актьори, които по-рядко снимат сериали, като него, се завръщат отново в главна роля на малък екран. След страхотния Taira no Kiyomori мисля, че направи 3-4 сериала, а тази зима снима редом до Кимура, но като второстепенен герой.

Иначе твоя любимец редовно го гледам по японските телевизии в най-различни реклами. Ето ти една от последните от тази година.

# 595
Бел Hug Хубав е филма,но ти беше казала,че си фен на Уатанабе и останах с впечатлението,че искаш да изгледаш филмографията му.
Правилно си ме разбрала, много харесвам Кен Уатанабе. Специално в Ikari обаче изпълнението, което ми въздейства най-силно, беше това на Сатоши, така че с удоволствие бих го гледала отново. За другите две истории в Ikari имах някакви предположения как ще завършат, но тази на неговия герой беше с наистина изненадващ финал за мен. Той беше единственият актьор в този филм, който успя да ме разплаче. Плаках заедно с него на финала на неговата история.

# 596
Специално в Ikari обаче изпълнението, което ми въздейства най-силно, беше това на Сатоши, така че с удоволствие бих го гледала отново. За другите две истории в Ikari имах някакви предположения как ще завършат, но тази на неговия герой беше с наистина изненадващ финал за мен. Той беше единственият актьор в този филм, който успя да ме разплаче. Плаках заедно с него на финала на неговата история.

Като прочетох описанието ти за героя на Сатоши, разбирам, че може и да бъркаш актьорите. Не говорим май за един и същи човек.
Този, за който ти говориш не е Сатоши Цумабуки, а Го Аяно. Го беше този от гей-двойката, който почина, а и разбирам, че неговата история те е разчувствала, защото чак на финал стана ясно какво се е случило с него.
Освен, ако аз нещо не те разбирам и говориш наистина за героят на Цумабуки...

На мен лично ми хареса най-много историята на Кеничи Мацуяма и точно тя ме трогна. Подозираха го незаслужено...

# 597
Скрит текст:
Специално в Ikari обаче изпълнението, което ми въздейства най-силно, беше това на Сатоши, така че с удоволствие бих го гледала отново. За другите две истории в Ikari имах някакви предположения как ще завършат, но тази на неговия герой беше с наистина изненадващ финал за мен. Той беше единственият актьор в този филм, който успя да ме разплаче. Плаках заедно с него на финала на неговата история.

Освен, ако аз нещо не те разбирам и говориш наистина за героят на Цумабуки...

Точно за него. Под неочакван край имах предвид, че наистина не очаквах историята да завърши с толкова болка за неговия герой. Да, тъжно е, когато някой почине, но според мен най-тежко е за онези, които остават след него. Накрая героят на Сатоши остана сам с вината, че се е усъмнил в любимия си. Когато човекът вече го няма, си лишен от възможността да се извиниш и да ти бъде простено. Тогава не ти остава друго освен да живееш с вината в себе си завинаги.

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 15:54 от bell_87

# 598
Ясно.

Кеничи Мацуяма ми лепна най-много на мен в този филм, другите не успяха да ме трогнат с историите си. Имаше го отново и онзи поглед, който така добре познаваме от Death Note, Norwegian Wood и къде ли още не, онова неподправено изражение...

Tuon ще е доволна. Днес говорихме много за Кеничи. Сега остана и тя да изгледа Ikari.

# 599
Рос,Death Note с Кеничи е първият японски филм,който гледах и ми хареса.Преди това главно хоръри и от типа на Azumi  Screamсега видях какъв звездан каст е имал филма.Хахаха,кой да ти предположи,че Огури съм го гледала още в това нещо.
Как да не го харесаш като L, един такав нихилистичен образ.Като цяло си избира интересни неща за снимане и е сякаш си го влече присъздаването на нестандартни образи,които понякога дори излизат от рамките на нормалното. Може да не е сладък,нито красавец,но как играе...Това е.

Аз съм гледала Ikari
Може и да съм писала коментар,нямам спомен.
Той е от филмите,които не обичам да коментирам.Емоционално всеки ще го почувства различно,ще види нещо,което аз не съм забелязала и ще го пречупи през собствената си призма.В крайна сметка показа човешката действителност с цялата скръб и неверие,без клишета,без розовите очила и различните хора от обществото с начините им на общуване,вярванията и жертвите,които са готови да направят.Не на последно място,че всеки трябва да поема отговорност за действията си и да носи техните последствия.
Филмът е  издържан кинематографски,изпипан до най-малкия детаил,показва катарзиса на героите и носи едно усещане за нещо мистично (аз поне така го усетих). Не ме трогна,не съм плакала.
Сатоши Цумабуки беше брилянтен.Страхотен образ изгради... как да се изразя - плътен,очарователен,безумен. Тази борба със собственото си Аз.Страхотен. Прииска ми се да го гледам от първия ред в моноспектакъл.

Общи условия

Активация на акаунт