С какво ви дразнят свекървите- 87

• 80 760
  • 812
  •   1
Отговори
# 660
Когато инвестираш пари в нов дом, чакаш дете, което си има разходи също не можеш да излезеш на квартира да плащаш 700 евро, защото това би забавило всички твои планове.
Оставам с впечателението, че нямате конкретни дати за нанасяне в новият дом. Инвестирате ли само, или конкретно е в строеж?

За мен сега детето е приоритет, не мога да правя капризи да си ходим веднага, предпочитам да осигуря всичко необходимо за детето ми и да си направим хубав дом, отколкото да плащаме наем...
Ако въпросът е за 3-6 месеца докато се построи къщата, и аз може би бих изчакала.
Но, ако е година- две-три, рискуваш много повече. Заради свекърва си си рискуваш бракът, и тогава щети е доста по-тежко и на теб и на детето ти. Един път като се отчуждят двама, после пътят един към друг е дълъг.
На теб ти трябва най-вече спокойствие. А особено след като се роди това човече, на него му трябва щастлива майка. А ти не приличаш в момента на такава. След години много ще съжаляваш, че си допуснала да те забъркат в проблемите на това семейство, това не са твои проблеми, и на мъжът ти дори не са. И вместо да се радвате на бремеността ти, вие се измъчвате заради простотиите на дъртите.
Да гадно е мъжът да те зареже като при свекърва ти, е и? Тя би трябвало да е зряла жена, да може да го превъзмогне и да не занимава младите с емоционалните си изпълнения, срамота.

# 661
700 eвро наем в чужбина!? Че  и скъпо било Wink
На някой пак май му е скучно и се забавлява в темата!
Лошо няма, но все пак е добре да си напише домашното първо Simple Smile

# 662
700 eвро наем в чужбина!? Че  и скъпо било Wink
На някой пак май му е скучно и се забавлява в темата!
Лошо няма, но все пак е добре да си напише домашното първо Simple Smile

И аз в това се загледах. В Монако наемите на едностайките започват от около 2-3 000 евро.

# 663
  • Варна
Може да са в някое френско селце, какво се хванахте за тоя наем.

# 664
Може да са в някое френско селце, какво се хванахте за тоя наем.
Може да, просто в профила й пише Монако и затова.
Историята звучи нормално иначе.

Аз да кажа от позицията на мъжа на момичето. Когато баба почина след дълго боледуване от рак, майка ми направо се срина. Много тежко го преживя. Ние с МП от доста време имахме желание да заживеем заедно, но в тази ситуация не исках да оставям майка ми сама, щеше съвсем да й дойде в повече. Поради тази причина той се съгласи да се пренесе при нас двете (така де, в детската ми стая), за да може хем да сме заедно, хем да не я оставям. С времето се привдигна, успокои и самата тя започна да усеща, че това не е здравословно съжителство и че ние имаме нужда да сме си отделно семейство двамата. Живяхме заедно около година общо и после си се отделихме под наем. Та мисълта ми е, че е нормално да помогнеш на роднина в тежък за него момент, но с презумцията, че той също иска да си помогне и се опитва да се вземе в ръце. В един момент все пак нещата трябва да се върнат в нормалния им вид. Ако въпросната свекърва истерясва така и не прави никакви опити да се стегне, то няма как да й се помогне чрез угаждане. Така ще минат години, те ще си съсипят брака и семейството, а мъжът на свекървата няма магически отново да се влюби в нея. Няма нужда заради края на едно семейство да се жертва второ. Помощ и подкрепа, да, но само докато човекът си стъпи на краката, а не завинаги като към детенце.

# 665
Да, и аз това се питам. Приятелка преди три години си купи триетажна къща в Италия за 8000 евро. Верни е в селце, ама близо до морето, стара е, но масивна и само ремонт иска.

# 666
Не трябва да ги забравим, но категорично трябва да се пресекат мераците им да са център на внимание, защото се вдетиняват и колкото повече даваш, толкова повече мислят, че им се полага. Все пак децата им трябва да отделят време за обгрижване и на своите деца.

# 667
  • при късмета
Никой в темата не е оставил родител, сой или на партньро, без внимание, грижа или помощ, ако се налага. Разликата е в налагането от възрастните. Да, наистина имат нужда от внимание дори дас а в кондиция, но да са сами по някаква причина, никой не го оспорва. Но не могат да претендират за повече внимание от това, което даваш на съпруг/деца. Сами трябва да се сетят, че не е редно.
Ако е грижа и е в нужда, нещата вече стоят различно. Но само за внимание, на родителя ежедневието да се върти и да се съобразяват всички от семейството, не е редно. Дори вниманието за ден на седмица, не помня на някого да се е сторило много. Когато обаче възрастния го изиска и вменява вина на младите, че в някои от почивните дни са отишли някъде, вместо задължителното посещение, то задължаването идва в повече, а не това, че си обърнал внимание на възрастен родител

# 668
  • Monaco
Ние живеем извън града, близо до Вентимилия, което е град на границата с Франция и на 20 мин от Монако, където и  работи мъжът ми. Във Вентимилия наемът на малък апартамент е 700 евро. В Монако не е възможно да се наема апартамент там цените са безбожни. Въпреки че татко му има фирма, той взима заплата и работи на равно с всички работници, взима хубава заплата, но парите ги държи таткото. Домът ни се строи и никой не му помага, той държи сам да се справя. 

# 669
Това:парите ги държи таткото ме притесни и мен чак ,дето нямам общо.На  свекърва ми са държали парите ,в началото на века.Освен думите да означават,че  са на фирмата,а  заплатата е негова.Иначе  е  много назад това.Век от нас.

# 670
  • Monaco
Заплатата си е негова, но татко му държи парите на фирмата. Не се изразих правилно.

# 671
Ако фирмата е на таткото, щеше да е много странно някой друг да ги държи, пък било то и собственият му син.
Но ми е много интересно да чета "Гераците" във френско-италиано-монакски вариант. 

# 672
Но ми е много интересно да чета "Гераците" във френско-италиано-монакски вариант. 
Бързо да се яви Пеперудова и даде акъл по казуса! Нали свекърите ѝ бяха монегаси? Значи тя ще даде инфо от първа ръка на новата героиня от Монако.  Mr. Green

# 673
Дали схванах тънкия ти намек?  Mr. Green

# 674
  • София
И аз това се зачудих по едно време, но реших, че ставам прекалено мнителна. Но сега съм спокойна, че не съм само аз Laughing

Общи условия

Активация на акаунт