Завършване на жилище

• 87 405
  • 998
  •   1
Отговори
# 195
  • Canada
Дори и да се сложат плъзгащи врати, проблемът с разстоянието до леглото при влизане в спалнята си остава. Според мен е по-добре спалнята да е срещу вратата, а гардеробът да е на прилежащата страна, докъдето отварянето на вратата позволява. В малката спалня има достатъчно пространство за гардероб от стена до стена с бюро до прозореца и някаква надстройка. Ако се направи по поръчка ще изглежда страхотно. Така голямата спалня ще е достатъчно просторна, а в малката ще се прибират сезонни неща, които не се ползват всеки ден.

# 196
То не може хем малко жилище, хем всичко като хората. А вратите навън е приемлив компромис. Аз съм фенка на това решение, особено за тесни бани и тоалетни. А ако се окаже много тежка ситуацията с блъскане на вратите (не ми се вярва) може да си сложи плъзгащи се врати примерно. Но плъзгащ се гардероб не може Grinning
Виж за детската може да помисли за падащо легло и ще има площ да стане добър кабинет.

Вратите навън са определено задължителни, поне на квадратната стая. На другата спалня може да е навътре. И на хола и на банята ще са навън.

# 197
Ето една груба идея, трябва да се донатаманят детайли, да се сложат две нощни лампи и два контакта, но като цяло ще ти запълни стената срещу вратата от край до край. Защрихованата зона вдясно е другото крило на гардероба. Сгъчкано е, ама функционално.

# 198
Черна станция Тия вградени спални са много соц. , макар, да се връщат напоследък на мода, особено в малки жилища. Тези на снимките ти изглеждат учудващо добре.
Каквото и да го прави, както и да върти 70 кв. са си 70, ако и те са реални въобще... не стигат за пространствен двустаен, камо ли за тристаен.
Не знам това с падащо легло, колко е решение и колко ще издържи механизма при редовна употреба, но определено спестява място, в комбинация с гардероби и шкафове на стената зад него ще се освободи средата на стайчето, което и без това е 10 кв. като гледам...

# 199
С падащото легло ме губите тотално, но ъгловия гардероб с вградена спалня изглежда добре и ще събере бая неща.

Ето една груба идея, трябва да се донатаманят детайли, да се сложат две нощни лампи и два контакта, но като цяло ще ти запълни стената срещу вратата от край до край. Защрихованата зона вдясно е другото крило на гардероба. Сгъчкано е, ама функционално.

# 200
Като им видях цените на падащите легла, започват от 1800 лв. с най-ниското качество,  без матрак... въобще скъпа екстра ще излезе. Трябва да се връзват и с колани, да не изпопадат чаршафите, като се вдигне.....Grin
В твоя случай само опитен дизайнер ще успее да намери баланса между недостатъчната площ,  добрата функционалност и комфорта на свободното пространство.

# 201
Падащото легло според мен е опция само за другата стая, защото се предполага, че ще се ползва чат-пат от време на време, ако дойде някой гостенин, а през по-голямата част от времето ще е прибрано и стаята ще си бъде кабинет.

А за спалната, соц не соц, друга алтернатива няма при поставеното условие за максимална гардеробна площ. П.П. Моят "проект" е за матрак 144 х 200. За никакви кинг сайз легла няма място Mr. Green

# 202
Би трябвало да има място и за легло 180 на 200, като смятам размерите. Просто това, което си нарисувала ще достига от края на гардероба до прозореца. Така или иначе искам да направя нещата плътни и да се взема всяко налично място.

# 203
140 на 200, персон и половина за един човек е малко широко, за двама леко тясно, говорим за слаби хора. Но ако обичат да са по-близко един до друг не е невъзможно да се спи.

# 204
Би трябвало да има място и за легло 180 на 200, като смятам размерите. Просто това, което си нарисувала ще достига от края на гардероба до прозореца. Така или иначе искам да направя нещата плътни и да се взема всяко налично място.

При тези помещения да сложиш легло с размер 180Х200 е изхвърляне от типа "на гол тумбак чифте пищови". Ама ти си решаваш де.

# 205
Никакъв шанс, спалнята ще е 180 широка.

Нещо такова си представям с максимално плътно усвояване на пространството около спалнята и височините до тавана:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

# 206
Защо не оставиш големия гардероб в другата стая или коридора? Тая спалня има ли поне 12 квадрата? Да напомня, че ако си с тец, е хубаво да оставиш пространство поне 30-40см пред радиатора (който спокойно изяжда към 12-15см).
Не съм гледала подробно размерите, но ми се струва, че много тясно жилище си избрал. За семейство с дете няма да е удобно.

# 207
Еми тясно е, за тези пари толкова. Та ще трябва да го обзаведа максимално според вкуса си. Радиатора ще е изтеглен в ъгъла срещу спалнята под прозореца.

# 208
Ти си решаваш, но защо си оставил онази дупка в ъгъла? newsm78 Гардеробът може да си продължава докрай и в тази ниша да слагаш дрехи за извънс езона.

# 209
Никакъв шанс, спалнята ще е 180 широка.

Нещо такова си представям с максимално плътно усвояване на пространството около спалнята и височините до тавана:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160
Иди на място и начертай с тебешир тая голяма, за размерите на помещението, спалня, плюс големия гардероб, шкафчето с телевизията отсреща...   Ще добиеш представа и как ще се движиш вътре в стаята, и колко "въздух" ще остане.

Общи условия

Активация на акаунт