Завършване на жилище

• 85 813
  • 998
  •   1
Отговори
# 105
Ами мислих го и този вариант с барплота, ама не ми допада. Не ми е удобно да се храня на тези столове и искам нормална трапезна маса. В момента в квартирата ми съм с точно такъв барплот и хич не ми допада. Ще взема и такава маса да може да се разпъва, ако реша да събера повече народ за маса.

А дивана ще го сложа да е без П-образната част, ама няма как да не сложа диван защото това ми е най-важната мебел в тази стая Simple Smile Трябва да е опримален размер за да е удобен.

Иначе като говорих с майсторите им казах да сложат радиатора под прозореца точно до вратата на терасата, която е точно срещу вратата на хола от коридора. Та ако не е голям би трябвало да има място дивана да се залепи до прозореца.

Та големия хикс е как в този кухненски ъгъл да събера всички уреди, защото майсторите бяха категорични, че в банята няма да мога да напъхам и пералнята. Трябва пералнята и миялната да са една до друга, за да може да се направи плот отгоре им за готварски нужди.

# 106
Мисля, че го наместих малко по-добре. Това ми е долу горе варианта:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

# 107
Разбирам, но от опит мога да кажа, че дълги и тясни стаи са възможно най-трудните за обзавеждане и все трябва да се направи компромис с нещо. Ние имаме спалня с аналогична на дневната ти форма, с малко по-малка квадратура (18 м2) и в момента ми е изключително трудно да наместя в нея всичко необходимо така, че да е удобно за ползване, а ти трябва да вкараш вътре обзавеждане не за една, а за цели три стаи.  Rolling Eyes Не е невъзможно, но трябва всичко да ти е премерено до милимунди от милиметъра. Simple Smile Къде се пада комина за аспиратора, има ли чупка в ъгъла на кухнята или потъва в стената там, където е в момента?

Може би е по-добре да започнеш подредбата с пералнята, после мивка, после миялна машина...  Thinking така, както е в момента, ще ти е трудно да зареждаш чиниите вътре, много е далече, а и мивката в ъгъла няма да е много удобна.

# 108
Знам, че мястото е малко и ако беше метър по-широко всичко щеше да е иделано. Та компромис няма да правя с дивана, няма да правя с трапезната маса да я сменям с бар и остава компромиса да е с кухнята. А миялна трябва да имам задължително, защото иначе кухнята ще хваща прах само. Трябва тази кухня в това място да стане максимално фукнционална.

Пералнята наистина ли е толкова широка както в програмата?

# 109
  • София
Така, с масата напряко, наистина е по-добре. Аз щях да предложа същия вариант за масата. Но хладилникът до печката не е добра идея - първо, на това място стои като обемно препятствие между кухнята и масата и някак задръства пространството. Второ, добре е да има плот до хладилника - за вадене и прибиране на продукти и т.н. Впрочем до печката също трябва да има плот поне 40 см, за да се слагат съдовете, като се махнат от огъня, за оставяне на лъжицата за бъркане и за какво ли още не. И трето, по принцип около печката се цапа най-много и е най-горещо, и логично хладилникът не е за там.

По-добре е хладилникът да бъде до вратата, до него да има плот, под който да е пералнята, а съдомиялната да мине от другата страна, до вградената фурна - така и до нея се получава приличен плот на който вече има място дори за малка кафемашина например и вече го няма обемното препятствие. (За сравнение в галерията има една снимка с хладилника до печката). И остава достатъчно място за масата със столовете (в галерията има визуализация и на това).

В проекта не виждам да има място за комин, аз съм го предвидила, но трябва да се знаят точните размери. Така пак е примерно, оставила съм повече място до хладилника, защото не знам колко точно е от комина до вратата, колко е от рамката на вратата до стената; може шкафът отляво да може да се увеличи.
http://prikachi.com/gallery_view.php?user=43500&gal=22188

Така кухнята пак не е оптимална, защото не остава място за никакви полезни долни шкафове - този под мивката ще трябва да е глух поне на 30 см, в  него има сифон и т.н. Тоест в шкафовете на отстрещната стена трябва да бъде предвидено място за съхранение на тенджери, чекмеджета за прибори, покривки, съдове за печене,  и т.н. Може долната им част да трябва да е 50 см, да има комбинация от чекмеджета и шкафове, а горната част да е витрина, за да има къде да се сложат чаши и сервизи и т.н.

# 110
Това в същото разстояние ли е събрано? Аз до вратата не успях да събера мивка, хладилник и пералня. Също водата за миялната казах да я сложат до вратата и вече може да са я направили. Може ли лесно да се пусне един маркуч просто?
Комина е точно в ъгъла и няма чупка. Чупката е от другата страна на стената в банята.

Шкафите ще са малко наистина. Висящите над кухнята ще ги направя плътно до тавана, над хладилника също ще трябва да бъде напаснат някакъв.

# 111

Та големия хикс е как в този кухненски ъгъл да събера всички уреди, защото майсторите бяха категорични, че в банята няма да мога да напъхам и пералнята. Трябва пералнята и миялната да са една до друга, за да може да се направи плот отгоре им за готварски нужди.

Банята ти е 4 кв. няма място за пералня.
Сложи ги една върху друга ( миялна над пералня в някакъв шкаф, ако те дразнят да са открити ).
Имат поставка между двете, хванати с тиранти, но без миялна не е живот. Sweat Smile
Само трябва да няма нищо в миялната като центрофугира пералнята, че не се знае какъв ще е резултата..Smiley
Една до друга и фурната ще заемат почти всичкото пространство под плота. Има и по-тесни перални, но пак заемат спейс, ако са вградени ще са по ергономични, но са по-скъпи.

А подовите настилки какви ще бъдат?

# 112
Освен дето ще направиш шкафовете до тавана може да ги направиш и на два етажа, като горният е пак с нормална ширина. Имаше подобни проекти в темата за кухни. Така ще имаш все пак място. А шкаф над хладилника си е класика, няма какво да го измислят.

Но ти трябва поне един нисък шкаф за чинии, тенджери и вилици. Едно 60 см в ширина с две дълбоки чекмеджета (задължително с механизъм на Блум, за да носят тежко) и едно плитко за вилици, лъжици и ножове е минимумът. Иначе няма да е кухня.

Да ти направят отвора за аспиратора с диаметър 150 мм. Всички големи и мощни аспиратори искат такъв отвор, а ти искаш мощен, нали? Те могат и на 120 да минат с адаптор, но всеки адаптор вдига шума и намалява мощността.  

Иначе стаята то добива сносен вид. Проблемът ти е, че вратата е на тясната страна, а не малко по-нагоре отляво.

# 113
Така, с масата напряко, наистина е по-добре. Аз щях да предложа същия вариант за масата. Но хладилникът до печката не е добра идея - първо, на това място стои като обемно препятствие между кухнята и масата и някак задръства пространството. Второ, добре е да има плот до хладилника - за вадене и прибиране на продукти и т.н. Впрочем до печката също трябва да има плот поне 40 см, за да се слагат съдовете, като се махнат от огъня, за оставяне на лъжицата за бъркане и за какво ли още не. И трето, по принцип около печката се цапа най-много и е най-горещо, и логично хладилникът не е за там.

По-добре е хладилникът да бъде до вратата, до него да има плот, под който да е пералнята, а съдомиялната да мине от другата страна, до вградената фурна - така и до нея се получава приличен плот на който вече има място дори за малка кафемашина например и вече го няма обемното препятствие. (За сравнение в галерията има една снимка с хладилника до печката). И остава достатъчно място за масата със столовете (в галерията има визуализация и на това).

В проекта не виждам да има място за комин, аз съм го предвидила, но трябва да се знаят точните размери. Така пак е примерно, оставила съм повече място до хладилника, защото не знам колко точно е от комина до вратата, колко е от рамката на вратата до стената; може шкафът отляво да може да се увеличи.
http://prikachi.com/gallery_view.php?user=43500&gal=22188

Така кухнята пак не е оптимална, защото не остава място за никакви полезни долни шкафове - този под мивката ще трябва да е глух поне на 30 см, в  него има сифон и т.н. Тоест в шкафовете на отстрещната стена трябва да бъде предвидено място за съхранение на тенджери, чекмеджета за прибори, покривки, съдове за печене,  и т.н. Може долната им част да трябва да е 50 см, да има комбинация от чекмеджета и шкафове, а горната част да е витрина, за да има къде да се сложат чаши и сервизи и т.н.

Майсторите чакат да им пратя снимки до час-два. Мисля да изпратя ето този проект. Това с уредите един върху друг не ми харесва.

Само да попитам пак този проект съобразен ли е с размерите да го пращам?

# 114
В коридора няма ли ниша за пералня? Това е тристаен с една баня и без тоалетна, ниша и друго?

# 115
Няма ниша за пералня в коридора, никакъв шанс да се сложи там.

# 116

Майсторите чакат да им пратя снимки до час-два. Мисля да изпратя ето този проект. Това с уредите един върху друг не ми харесва.

Не ти видях размерите, ама смятай - плот 60 + пералня 60 +хладилник 60 + 50 за под мивката и станаха ширина около 230 от стената до вратата. Имаш ли толкова?  Май малко на магия ми се струва, ама можеш да спестиш от по-малка мивка например. А ако направиш плота на панти да се вдига нагоре можеш да сложиш и пералня с горно пъленен, те са по 40 см.

А за чиниите и тенджерите си направи отделен бюфет на стената срещу масата и си ОК.

# 117
Не е ли по-добре миялната и пералнята да са с разменени места? Мислех си, че миялната трябва да в около мивката

# 118
  • София

Не, не беше съобразен с размерите, тъй като използвах мой стар проект в RoomSketcher и не ми беше ясно има ли комин, колко е от вратата до стената и т.н. Сега коригирах с вашите размери 3.15 и направих два варианта - със съдомиялната до мивката, за да може коритото на мивката да мине по-надясно и да е по-удобно; и с пералнята до мивката.

Edit: Сега видях, че и Мишелин е предложила това. Simple Smile

И с пералнята там - http://prikachi.com/images.php?images/215/9212215Q.jpg

Трябва обаче да се знае точно колко сантиметра са от вратата до стената, да се знаят габаритите на уредите за вграждане. При мен човекът, който правеше кухнята, работеше плътно с майсторите - аз му дадох проекта, той каза, че може така, после каза на майсторите къде точно да има изводи за всичко - зад съдомиялната и пералнята (ако не е тясна) няма място за контакти и изводи за вода. Така че, ако имате време, бих ви посъветвала да огледате добре нещата и при всяко положение да говорите най-напред с майстора на кухнята.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 11:15 от Beretsheri

# 119
Мисля, че така е най-добре и го пращам:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

Общи условия

Активация на акаунт