Завършване на жилище

• 85 865
  • 998
  •   1
Отговори
# 135
Виж това какво е сладурско:

Оптимистично си оставил място между леглото и стената в лявата стая, но ще е малка пътечка.

При теб разстоянието на широчина ще е нещо такова.

# 136
При квадратната спалня не мисля, че има какви да е варианти особено предвид, че искам поне една стена гардероб Simple Smile За кабинета там може да се маневрира вече...

# 137
Тези ми направиха добро впечатление като цени:
http://www.tidmebel.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8

Говорих с тях по телефона, правят проект и оферта безплатно, даже ще дойдат на обекта. Разбрахме се за следващия уикенд да се видим на живо, сега ще им пратя онлайн проекта.

# 138
Изглеждат прилично и имат много референции, това е хубаво. Вече трябва да видиш с какви материали работят и дали евтинеят на живо.

А какво стана с Пипонков? Нали щеше да ходиш?

# 139
Ще ходя и там в събота обаче им видях някакви цени на сайта и ми се сториха скандални Simple Smile

# 140
Ще ходя и там в събота обаче им видях някакви цени на сайта и ми се сториха скандални Simple Smile

Че са по-високи и аз знам. Но погледни мострите на двете фирми под ъгъл така (за да пада светлината подходящо), отвори вратички и чекмеджета, прекарай ръка по повърхностите и виж дали има разлики. Това ми е любопитно. Иначе принципно не можеш да сравняваш цена на спалня от ламиниран пдч и спалня от МДФ с естествен фурнир. Отделно дебелина на плоскостите. Това като принципно положение за да сравняваш круши с круши.

# 141
Хм нищо не разбирам от материали и плоскости. Ще го направя това, което казваш, но не знам до колко ще хвана разликите.

Може ли да ми обясниш този материал МДФ добър ли е, срещам го често?

Иначе определено не държа на естествените материали. Искам да е функционално, удобно, бюджетно и сравнително здраво. Та предполагам, че тези Пипонков ще са наистина добри, но се обзалагам, че с офертата, която ще ми предложат просто няма да ми излезе сметката.

# 142
  • София
И кантовете, ако е ПДЧ.
Много са ми важни, секцията от Виденов ми бърка в очите постоянно.
Пък за кухня да не говорим колко е важно да са добре направени.
В нета всички фирми са много яки, но най-добре да си видял истински готов продукт, и да си питал колко са читави откъм комуникация и майстори. Ние търсим само препоръчани от приятели фирми, не че няма шанс за фал, разбира се, но мисля че е по-малък, отколкото с някой случаен изпълнител.

# 143
Хм нищо не разбирам от материали и плоскости. Ще го направя това, което казваш, но не знам до колко ще хвана разликите.
Ако не видиш разликата, значи няма значение Grinning

Може ли да ми обясниш този материал МДФ добър ли е, срещам го често?

Добър е, по-добър от ПДЧ-то (което си е талашит). И двете са дървесни частици, пресовани с лепило, но в МДФ-а частиците са на практика прах, а в ПДЧ-то са тресчици. Има и ХДФ де, което е още по-добро, ама май все още е рядко използвано за мебели.
Най-скъпото е масивното дърво, но то има ограничения и затова на практика МДФ / ХДФ + естествен
фурнир май е най-доброто. Особено ако фурнирът не 0,6 мм, а е 2, 3, 4 мм.
https://blog.malinka.bg/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0% … f-%D0%B8-hdf.html

Иначе определено не държа на естествените материали.
Всички мебелисти работят и с ламинирани плоскости. Те са по-евтини и много здрави и практични. А н якои са и много естетични. Само кажи с какво да ти направят офертата.

Искам да е функционално, удобно, бюджетно и сравнително здраво. Та предполагам, че тези Пипонков ще са наистина добри, но се обзалагам, че с офертата, която ще ми предложат просто няма да ми излезе сметката.
Може би. Но ти им кажи, че искаш ламинирано ПДЧ.

# 144
Ламинирано ПДЧ, got it Simple Smile

Искам да вметна, че получих доста ценни акъли в този форум. Абонирах се за секцията за автомобилите и аз да помогна с нещо Simple Smile

# 145
Мисля, че измислих по-добра кухня:

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

# 146
  • София
Така ще затвориш целия хол с претъпкани мебели. На стена 6.70 имаш диван 3 метра и кухня минимум 2 метра (60+60 плотове и 80см пътека). За маса със столове и маневрено пространство ти остават под 2 метра  Wink
На картинка може да изглежда добре, ама вътре няма да остане пространство за хора  Wink

# 147
Завърти дивана успоредно на прозорците. Не е най-страхотното, но ако искаш такова разположение на кухнята и масата, няма да има друг вариант за дивана.

# 148
То от теснотията няма измъкване, ясно е, че няма да има простор. Ама защо заби там плота с котлоните? Върни го едно квадратче назад, да е удобно разположен. На така сложени котлони не може да се готви, освен откъм трапезната маса  Mr. Green

Иначе ако този новодобавен плот го оставиш празен отдолу направо ще минеш изобщо без маса. Това ти думах отначало - направи си П-образна кухня с плот-маса (80 см) и забравяш за другата маса и имаш простор.

# 149
Без маса няма да мина в никакъв случай. Плота може да го приближа малко към другия плот и другите неща планирам да ги оставя. Та масата и дивана са най-важните мебели и не се пипат просто се опитвам да направя и кухнята по-функционална Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт