Завършване на жилище

• 87 416
  • 998
  •   1
Отговори
# 735
@Иван Колко квадрата  е банята?
Параваните за душа по поръчка ли са, стъклени?

Ами паравана ще е матов, но още не съм го купил само прага. И не е правоъгълен, не е и кръгъл, а ще е шестоъгълен да имитира кръг(решихме, че предвид мястото ще е най-разумно.

Банята под е 4 квадрата и малко някъде. Не мисля, че квадратурата определя много цената, дали ще дадеш 200-300лв отгоре за плочки все тая
Нали си смятат на квадрат и линеен метър труда, иначе за материалите много не оказва влияние, да Worried

# 736
Не мисля, че 9 к е някакъв огромен бюджет. Има много непредвидени разходи, фугиращата смес е най малкия проблем.
Иване колко водомера ще слагаш, гледам пишеш "водомери", нали един за топла и един за студена вода. Бойлера, щом няма място, не става ли да е проточен?

# 737
Не мисля, че 9 к е някакъв огромен бюджет. Има много непредвидени разходи, фугиращата смес е най малкия проблем.
Иване колко водомера ще слагаш, гледам пишеш "водомери", нали един за топла и един за студена вода. Бойлера, щом няма място, не става ли да е проточен?

Ами да де за топла и за студена, ама са май по 50лв бройката Grinning Още не съм ги гледал де

За проточен не виждам смисъл, те не са ли по-скъпи? В момента бюджета е на червено Simple Smile

П.С. Сега видях не са по-скъпи, но не ги харесвам тези мисля, че съм ползвал някъде. Предпочитам нормален бойлер 50л.

# 738
  • София
Един водомер е не повече от 30лв бройката.Каква е тази врата за 400лв

# 739
Иване, нещо не излиза сметката. Тоз велик майстор не си ли хваща лепилото и фугата в цената? Или ти нещо не си разбрал? Също мисля, че плочките ти са малко скъпички, ама аз взех по 21-22лв испански. Водомерите трябва да са около 45-50лв единия, но защо ти е втори вентилатор пак не разбрах. На мен същата по големина баня ми излезе около 6к, с вана, параван и скъпи пвц шкафове, с къртене и смяна на тръбите долу.

# 740
Сметката е точно както написах. Не си хваща нищо в труда, всичко аз му купувам. А два вентилатор имам защото аз така реших, един в душ кабината и един отвън.

# 741
Щом ще има ТЕЦ за какво ти е 50л бойлер да взима място и в без това малката баня. Сложи проточен, и без това ще се ползва малко.
Вентилатори, щом си решил 2, нека са си два. Peace

# 742
Иване, много са ти скъпи плочките. Има много хубави модели по около 20тин лв. Нашата врата е ПВЦ бяла и струва 200лв. Не знам има и 2 и 200. Ако искаш , може да получиш хубав ефект и с по-малко пари. От майстор само няма как да спестиш, там компромиси недей да правиш. Има душ системи по 200лв и по 800 и по 2000лв. и т.н. Няма гаранция ако е Грое , че е много качествено.

# 743
Миналия месец сменях водомери - 66 лв от Софийска вода с пломбирането.
При наличието на тец или газ също смятам, че бойлера е излишен и само ще заема място.

# 744
Пффф да при наличие на тец бойлера бил излишен...и като спрат за две седмици водата какво правим? Да ходя да се моля на някоя секси съседка?

Без бойлер няма да мина със сигурност. Сега чета за тези проточните, но не ми изглеждат много надеждни. Или по-точно тези, които май наистина вършат работа и осигуряват постоянно топла вода са над 500лв. Правилно ли съм разбрал? И може ли един проточен бойлер да обслужва банята и кухнята?

# 745
Проточния бойлер може ли въобще да пусне достатъчно количество вода за обилна струя, май колкото да не е без хич, нали затова е "проточен"?

Само за една профилактика в годината да се слага бойлер в малка баня, където ще се пречка е тъпо.
Винаги може да се иде на почивка в това време или да се изкъпе човек във фитнеса.
Плюс това последните години са толкова бутафорни "профилактиките", че ги съкращават на 5, 6 дни, вместо плануваните 15....

# 746
  • София
Както ми каза един приятел - каквото смяташ, че ще ти струва умножи го по 2 и половина......
Изобщо не е вярно!
Явно приятелят ти не си е направил сметката.
Разликата между планирания ни и реализирания бюджет да е била между 3-5 %. Бях си сметнала разход (вкл. разходна норма) за всичко. Четеш "етикетите" (да уточня, че "бизнеса" ми/ни няма връзка със строителството) + ексел и се получава.

Някои от тези протоните бойлери на 500 лв. са трифазни.

# 747
Проточния бойлер може ли въобще да пусне достатъчно количество вода за обилна струя, май колкото да не е без хич, нали затова е "проточен"?

Само за една профилактика в годината да се слага бойлер в малка баня, където ще се пречка е тъпо.
Винаги може да се иде на почивка в това време или да се изкъпе човек във фитнеса.
Плюс това последните години са толкова бутафорни "профилактиките", че ги съкращават на 5, 6 дни, вместо плануваните 15....

Не тия филми съм ги играл. Явно проточните не стават за нуждите ми. Слагам един 50л над вратата и толкова няма да го мисля повече.

# 748
  • София
Проточните бойлери са много по-удобни като бекъп на ТЕЦ. Колко пъти ни се е случвало влизаме да се къпем и тогава установяваме, че е спряла топлата вода. Не се случва само при профилактика, също и при аварии спира. Ако е нормален бойлер какво правиш? Излизаш, чакаш да загрее и тогава се къпеш... Следващият пак трябва да чака, защото първият източил бойлера... Това, ако си свикнал на постоянна централна топла вода, са си сериозни недостатъци Simple Smile Проточният бойлер само го включваш и продължаваш по програмата си Simple Smile
Вършат достатъчно работа, зависи какъв е. В предишния апартамент бяхме с някакъв по-маломощен (Елдом или нещо такова). Вършеше работа, въпреки че в студено време струята трябваше да е доста слаба, за да е достатъчно топла. Но пак не сме имали проблеми, с бебе сме се оправяли дори Simple Smile
Сега сложихме такъв. Много съм доволна. Преди да ни пуснат централната топла вода си бяхме само с него. Затопля достатъчно, струята е нормална, дори не сме го пускали на пълна мощност.
Никога не бих си сложила нормален бойлер при ТЕЦ. Грозни, заемат много място и като функционалност са много по-зле за бекъп.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 13:28 от Felis

# 749
Благорадя много за това мнение, проучих допълнително бойлера, говорих с майстор и си го поръчах, така или иначе и другия щях да го взема на изплащане. Изглежда ще ми задоволи всички нужди.

Общи условия

Активация на акаунт