Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 407
  • 373
  •   2
Отговори
# 330
И като видях един път как лелка си изнася една торба с такива неща, ми кипна. Приемаха деца болни, с АБ и сиропите им, а уж на вратата всяка сутрин стоеше мед. сестра. Не можех да видя дъщеря си здрава, на месец по две седмици си беше у дома. Накрая я махнах от там и я записах в по-непрестижна ДГ. Там нямаше такива проблеми.

Здравей, коя е тази ДГ от която си била доволна? Бе аз покрай мойте проблеми установих че  е много зле положението, поне дитректорката се оказа по свясна от другите, може да се говори с нея, в една друга ДГ пак в Младост съм виждал майки разревани да си тръгват след срещи с директорката. Родителите и децата са все едни изтормозени, измъчени. Някои директорки и лелки са станали като феодали и са с манталитет че никой не моге гък да им каже.. Лелките се държат господарски, нареждат, командват..Имало разпоредби, правилници, да бе, на тях ще им казвал някой кво да правели. Но не всички са такива и има и свесни.

# 331
  • София
Пусна ли жалба ? Има ли отговор и отивате ли на време?

# 332
Антоним, ДГ са в Разград.

# 333
  • У дома
Сумите са символични, но явно общински пари се превеждат за децата, то иначе какво ли ще покрие тази сума.
Сеса, абсолютно съм съгласна с теб, и аз бих плащала, но за поводи и да виждам че се купува нещо за децата, а да давам ей така на вятъра някакви си пари.... макар и символична сума, като се сумира от всички деца и то си става цифра....
Тея, това явно е практика в малките градове да се носят такива консумативи, макар че плащате такса...незнам странна работа са ДГ в БГ Rolling Eyes
Антоним, какво става с вас, ходите ли навреме или сменихте детската градина?
За разреваването на родители от директорки... няма да го коментирам, явно тия директорки не са попаднали на правилните родители и са си повярвали много Whistling

# 334

...............
Тея, това явно е практика в малките градове да се носят такива консумативи, макар че плащате такса...незнам странна работа са ДГ в БГ Rolling Eyes
..........

Не, не е само в малките градове и не е от вчера тази практика.
А таксата е наистина символична! Няма начин да се очаква, че срещу 3 лева на ден децата ще получат всичко, което родителите им смятат, че заслужават.

# 335

...............
..........

Не, не е само в малките градове и не е от вчера тази практика.
А таксата е наистина символична! Няма начин да се очаква, че срещу 3 лева на ден децата ще получат всичко, което родителите им смятат, че заслужават.

Не е 3 лева на ден, нали и общината участва със средства.

# 336
  • Куциндрел
И големите градове се носят консумативи. Плащаме водата за пиене и носим сухи и мокри кърпички.
Общините субсидират градините, ама явно и те не отделят много средства.
Това моливи, фулмастри и т.н. - те са от родителите.

# 337
  • У дома
Странно ми е и незнам. За моливи мога до го приема, но да си плащаш водата и кърпички....преди 20тина години пак ли така е било? Това нова практика ли е да купуват родителите такива глупости, че и спални коплекти.. то в такъв случай по-добре да сложат двойна такса и да не занимават хората с глупости. Аз нещо не съм в час явно. Уж общинско пък направо в някои ДГ изнудват родителите...

# 338
  • Варна
Във всяка градина е различно. Не би трябвало да доплащаме, но... Ние в началото на всяка учебна година събираме около 50 лв, това покрива всички дреболии - моливи, бои, цветна хартия, ножици и какво ли още не. Миналата година събирахме и по 5 лв от време на време за кърпички и чашки, но сега спряхме, градината ги осигурява. За нищо друго не са ни искали пари.

# 339
Преди 20 г. нямаше нито минерална вода, нито хартиени кърпички. Вода се наливаше от чешмата, а кърпичките бяха от плат и се перяха.  Mr. Green

Спални комплекти не са ни карали да купуваме, но други неща като играчки, моливи, блокчета, ножички...

Първа група купихме прахосмукачка. Ние решихме, за да не се мете с метла, тъй като се вдига прахоляк. Peace

# 340
С какво ли са ни бърсали и з...ците навремето  Mr. Green

# 341
Ние тоалетна хартия не купуваме.  Mr. Green Общината я отпуска. Обаче се давала само, ако ходят по голяма нужда, иначе - не!  Mr. Green Mr. Green Sick Както и да е, де....

# 342
Аз имам момче...вие му мислете. Зад..ка му е стеснителен, по голяма ходи само вкъщи....

# 343
  • У дома
Ние тоалетна хартия не купуваме.  Mr. Green Общината я отпуска. Обаче се давала само, ако ходят по голяма нужда, иначе - не!  Mr. Green Mr. Green Sick Както и да е, де....

😂😂😂😂😂ам така де, няма да харчат излишно😂😂😂

# 344
 то в такъв случай по-добре да сложат двойна такса и да не занимават хората с глупости.

Тогава пък какъв ли рев ще настане. Сигурно не си и наясно какъв бой е за детски градини.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 13:08 от Трещерица

Общи условия

Активация на акаунт