Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 315
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Аз на твое място бих спряла киселините. Вит. С е ок, но с киселините ще си пресушиш кожата. Това АНА 7% и ВНА 2% беше с червения цвят пилинга ли? Ако е той, по-добре не го слагай или си сложи само на челото да речем и виж как ще е, но подозирам ще щипе доста.

Аз съм в процес на проби на мострите слънцезащита на Биодерма, които взех онзи ден.
За сега единия Photoderm MAX ми мазнее, втория, който е матиращ Photoderm AKN Mat ми изсушава, третия, Photoderm Spot, ще тествам утре.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2017, 16:56 от Миоки

# 61
  • София
И аз се намазах в четвъртък, намазах, силно казано, защото "граховото зърно" при нормално мазане щеше да ми стигне само за едната буза. Има много странна консистенция и имам чувството, че няма нищо "мазничко".
..... До днес нямам зачервяване, белене, сухота ...Продължавам да ползвам крем с киселини и ретинолови такива. Запасила съм се с гел от алое вера, имам и масла, все още си обмислям поръчката от Ординери.
При мен не излезе голямо количество третиноин при отварянето на Айрол-а.

# 62
Те тези метални туби, ако се стиснат преди да се отворят, се мачкат и не позволяват на крема да избута тубата обратно, за това излиза навън.
Нямам търпение да стигна до Airol да видя за каква консистенция говорите и да я сравня с тази на Витацид крем, който ползвам в момента. Ще минат поне още месец и половита-два до тогава де.

Аз нали ви казвам, че след първото или второто мазане си направих пилинг с 30% гликолова киселина и нямах поражения с изключение на един малък участък около устата на който ми се получи нещо като раничка от изгорено. Беше съвсем малка, но повече не повторих с такава концентрация.
Сега си ползвам от време на време млечната киселина 5% и ми е добре с нея, но я ползвам два пъти седмично и без други кремове или тоници с киселини.

# 63
Моите киселини 7%АНА и 2%ВНА са всъщност 2 тоника. С ВНА е на Пола, а 7% е гликоловия на Ординари. Ползвам ги един след друг през 10 минути.
Досега не съм посмяла да взема червения на Ординари той е 30%АХА и 2%ВНА

# 64
Аха, ами добре тогава, пробвай, но бъди готова да реагираш, ако се пресушиш или много ти щипе Simple Smile

Аз вече не ползвам салицилова изобщо. Имам гел на Пола 8% АНА - пъчти пълна опаковка и тоника на Ординери, от който съм изхабила около 1/4. Почти не ги ползвам и въобще не знам кога ще ги изразходя  Crazy 
Май трябва да се напъна да съм по-постоянна, за да не се скапят от стоене ама пък реално, освен за третиране на петната, за друго не ми трябват, но пък за тях в момента съм на режим със Скинорен, който е с азелаинова киселина и серума с алфа арбутин на Ординери + едно гелче на Неострата с коджикова киселина. Ползвам и ниацинамида и вит.С отново с цел избелване на петна.
Въобще впрегнала съм цялата артилерия която се предлага като съставки за избелване и нямам място за други киселини много в момента.

# 65
Ъпдейт...днес до вечерта вече цялото ми лице се бели. Виждат се кожичките, но без болка, без зачервяване или някакво раздразнение. Явно имам много дебел слой мъртва кожа отгоре и това независимо че съм ползвала киселини, вит Ц и ALA. Абе тртиноина си е вече тежката артилерия направо ядренато оръжие. Не случайно е с рецепта по принцип.

# 66
Тежката артилерия е, така си е. Стига да успееш да се нагодиш, е най-ефективното средство против стареене на кожата за след 40г. А за да се нагодиш, трябва да бързаш бавно, иначе не се получават нещата колкото и "дебела" кожа да имаш. Peace

# 67
Започвам да се плаша.... цялото лице ми се бели, ама цялото. Сутринта си взех душ и си ексфолирах лицето. Всичко добре обаче до след обяд отново, където се потъркам пада кожа, и да се изчисти като пипна пак излиза...ужас от мен пада все едно едър пърхот. Пробвах тестер на слънцезащитата на Биодерма Ноде. Ужасно ми стои, там където се е обелила кожата емулсията се плъзга и не стои а се събира в кожичките и те стават оцветени. Избърсах със салфетка там където бях сложила крема и хайде пак тръгнаха едни кожи.... не знам до четвъртък ще се оправя ли, тогава ми е другото нанасяне. Просто не съм очаквала такава реакция....

# 68
Беленето е нормално по принцип, а тако се има предвид, че си прекалила с количеството, нищо чудно че се белиш така.
Щом нямаш зачервяване и сухота, значи е сравнително наред положението, но може да отложиш следващото мазане за десетия ден примерно.
Ексфолирай до тогава, но не ползвай нищо агресивно и другия път внимавай колко слагаш. И хидратирай ударно. Може да слагаш и някакво масло или хидратираща нощна маска преди лягане. Ако нямаш специална, намажи се обилно с дебел слой хидратиращ крем.

# 69
  • тук и там
Аз така бях станала от Диферина,който ми бяха изписали преди една-две години.Аз за това и сега подхождам предпазливо.„Парен каша духа-"дето се казва.. Simple Smile.Тогава ме оправиха единствено маслата.Всички кремове ми щипеха.Ако имаш някакво масло под ръка-ползвай него за известно време.

# 70
Слагам по 2-3 пъти на ден NMF+HA на Ординари размесен с по 5-6 капки Сквалан. Мисля че всъщност затова имам само белене без всякакви раздразнения. Класическите растителни масла установих още преди 2-3 години ми правят кожата много хубава( текстура, плътност, мекота) но ми запушват порите и имам малки пъпчици след седмица на ползване. От тогава когато ми трябва нещо мазно само Сквалан. Иначе съм ползвала шипково, жожоба, конопено, ший, арган.
Оо забравих сутрин освен крема и сквалана слагам и EUK134 антиоксиданта

# 71
Липсата на раздразнение не е заради това че ползваш масла. С тях, без тях, ако имаше раздразнение, щеше да се прояви, но това не значи че щом в момента нямаш, няма да се появи след няколко мазания, за това бъди внимателна. Поддържай кожата хидратирана, това е най-важно. Не знам този антиоксидант дали е ок, но щом не ти щипе, може би може да се ползва.

# 72
Здравейте,
след второто мазане съм без никакви последствия. Наистина едно грахово зърно от крема не ми е достатъчно за цялото лице. Намазах може би два пъти повече. Нямам нито зачервяване, нито белене..., а не съм останала с впечатлението, че кожата ми е много дебела. Не знам дали не е защото половин час след Аирола намазах слънцезащитен.

# 73
Чудесно е това, значи ти понася добре за сега, но защо след Аирола мажеш слънцезащитен?

# 74
Защото го намазах на обяд, а не вечерта. Наложи ми се да излизам малко след това.

Общи условия

Активация на акаунт