Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 307
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
muoil, а с какво се изми преди това? Виж как ще ти понесе и как ще е следващото мазане, но внимавай с количеството. Трябва да се маже на тънък слой, не като обикновен крем щедро. Другия път като вземеш поввече, размажи си го на горната страна на дланите по-добре, отколкото всичко на лицето.

Под брадичката аз не мажа за сега. От време на време с остатъците по пръстите с малко овлажняващ крем минавам, но при мен шията много силно реагира и го карам на Ординерския ретиноид за сега и веднъж седмично с ретинола на Пола.
Третиноинът има свойството да се "придвижва", тоест действието му не е само върху намазаната кожа, ами и в близките околни тъкани, така че не е нужно всеки см2 да е покрит с крем. Това е и една от причините да се ползва съвсем малко количество. Ако ползваш прекалено, само най-много да си докараш раздразнение и да си хабиш крема.

LennyGF, от страните в Европа, само в Гърция го има без рецепта и май в Испания, навсякъде другаде е само с рецепта, в България никак не може да се сдобиеш  Crazy

# 46
# 47
Струва ми се, че си прекалила с количеството крем и за това така се е получило. Не виждам нищо проблемно в това измиващо и не ми хрумва какво друго може да е.
Следващия път сложи не повече от грахово зърно.

# 48
  • тук и там
Прекалила си със количеството .И при мен при отваряне на тубичката,като натиснах излезе голямо количество-но аз взех съвсем малко  от него, другото го изхвърлих.Хвана ме яд-защото наистина сериозно количество отиде на вятъра,а знаете че не се продава навсякъде,та съветвам за по-голямо внимание при отваряне на нова опаковка аерол. Сега внимавам като натискам -но явно се получава само при отваряне на неразпечатан крем. Peace

# 49
  • варна
ДА, и при мен първия път излезе голямо количество.
Аз ходих на консултация с дерматолог -  прекалила съм както с третиноина,така и с киселините. ....кожата направо е изгоряла!
Внимавайте!Миоки  ,благодаря за съветите,но да имаше и кой да си вземе бележка и да ,,бърза бавно,,...
А аз реших,че щом толкова дълго съм ползвала киселини ,може да скъся адаптацията към третиноин. Сгрешила съм.

# 50
Добро утро.... събудих се, жива съм след първата употреба на Аирол хахаха....
Станах и първата ми работа е хоп пред огледалото на инспекция дали не съм си изгорила кожата с това явно по-голямо количество което сложих снощи.
Всичко е наред, само където имам огромна червена пъпка над лявата назолабиална близо до носа. А снощи дори и наченка на пъпка нямаше, как стана за една вечер чак е странно. От друга страна не вярвам да е от крема защото той нали с натрупване действа.... Хм.... сега нямам търпение да дойде другия четвъртък вечер.

# 51
  • Бургас
Най-накрая ми свърши серума с витамин С и вчера отворих на Ординари вит.С 23% + хиалуронова киселина сферички http://theordinary.com/product/rdn-vitamin-c-suspension-23pct-ha … spheres-2pct-30ml
То се оказа кремообразна формула и се усещат едни частички, които се чудя сферички ли са или неразтворен витамин С на прах. Предния ми витамин С беше пак LAA форма, но хич не щипеше, докато този щипе.

# 52
В темите и ревютата за Ординари всички казват че се усеща все едно сол има вътре, неприятна текстура, неприятен мирис, трудно се нанасял, щипе, но пък казват че е с голям ефект. Затова само вечер че и грим над него не се нанася добре.
Аз си взех 30% в силикон на Ординари. Странно усещане,сякаш ми изсушава кожата и щипе.

# 53
И при мен след първото намазване се появи голяма гнойна пъпка на челото. От нищото излезе.
Мисля днес да повторя мазането, че е петък и мога да си позволя утре да се беля Simple Smile
Може ли да споделите като за лаик - защо слагате вит.Ц на кожата?

# 54
zvezdelina6407, давай го по-полека и нали си спряла киселините?
Вероятно си си изтънила повърхностния слой с киселини и кожата ти е по-чувствителна към третиноин.

muoil, надали е от третиноина пъпката, макар че може и той да е помогнал да излезе по-бързо. Не я пипай, ще мине по-бързо и "чисто" без да остави белег. Аз моите ги закачам, само ако имат голям бял връх, за да не се налага да мачкам околната кожа.

Алина, частичките са вит.С  Simple Smile

peiota, вит.С е антиоксидант, казват, че увеличава ефективността на слънцезащитата и има избелващи свойства. Най-ефективен върху кожата е във форма аскорбилова киселина, но и най-дразнещ (естествено) и най-нестабилен във воден разтвор. Другите форми са по-стабилни, но по-малко ефективни и по-малко дразнещи.

# 55
  • Русе
Колко често се маже този вит. С, показания по-горе от Алина.
Как получавате поръчките си Ординари, по пощата ли и след колко време горе долу. Искам да започна с този Вит. С, но до сега съм поръчвала само от български сайтове, а от чужди сайтове само от Али Експрес, така че може да се каже, че нямам никакъв опит в поръчките по интернет..

# 56
Вит Ц си го включваш вечер. В зависимост как ти го понася кожата ще си определиш колко често.
Поръчките от Ординари ги правя директно от сайта им. Той засича че си в Бг и излиза българското знаме отгоре, цените са в евро и пратките се изпращат от европа така че да не се занимаваш с митници. Пратките ми от там идват за седмица и се доставят направо със Спиди до вкъщи. На спиди не дължиш нищо. Доставката се плаща още при поръчка 5 евро е, като ако направиш поръчка за над 25 евро доставката е безплатна.

# 57
Можеш да си поръчаш от официалния им сайт, доставят до България.

На сайта имат примерни режими и кое кога е най-удачно да се ползва.
Ползва се ежедневно, при желание.

# 58
  • Русе
Благодаря ви много за поясненията за Ординари.

# 59
Как сте момичета?
Моя милост нали се намазах с голямо количество крем в четвъртък вечер, та сега си наблюдавам развитието.
В петък през деня ми направи впечатление че измиващия гел на Биодерма без сапун много ми изсуши кожата след измиване, намазах се с EUK, NMF и се наложи към него да добавя Сквалан че не ми стигна (всички продукти са ми на Ординари).
Вечерта започнах много леко да се беля под устата. Много е леко без зачервявания. Вечерта ми беше вечер за ALA (пак на ординари) и с лек страх се намазах защото знам че тя е много силна и ми напарва дори без третиноин. Сега паренето беше силно, мислех дори да я измия, но паренето спря след 1 минута и аз си добавих след нея NMF размесен със Сквалан.
Събуждам се днес - усещам си кожата опъната т.е. суха е но слава богу е без зачервявания, пъпката която беше излязла магически е изчезнала, тенът ми е равен. На пръв поглед кожата ми е много добре. Трябва от много близо да се загледам за да видя леко белене. Довечера ще се ексфолирам с утайка от кафе. До края на другата седмица ще има време да ми мине беленето смятам. Утре обаче ми е вечер за вит.Ц 30% а в други ден за ексфолиране с АНА 7% и ВНА 2%. Към тях ще подходя със страх обаче. Ще видя как ще съм след витамина и може киселините да отпаднат.

Общи условия

Активация на акаунт