Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 327
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Ясно. Не го мажи през деня обаче, маже се вечер само. Нестабилен е на дневна светлина, неутрализира се и се разпада лесно.

# 76
Аз се отървах от белещите се кожи пък....
Снощи вече не се издържаше, а днес съм на работа и аз страх не страх прекръстих се и се минах с тоник на ординари 7% гликолова киселина. Защипа ми силно сигурно за около 5 минути, лицето ми леко се зачерви като след горещ душ, после сложих крем (NMF) размесен със сквалан. Тази сутрин кожата ми беше перфектна, без зачервявания, без пъпки и без кожички.

# 77
Какво е сквалан? От къде го купувате?

# 78
# 79
Момичета, и аз да Ви питам какво е сквалан и бързо ли попива в кожата, доволни ли сте? Сега видях линка, който muoil  е пуснала и ще чета, че ми стана интересно като чета колко често се споменава.
Днес пристигнаха 2 продукта на Ординари и искам да се консултирам с Вас, че ме е страх да не си отлепя кожата от неправилно ползване  Joy Едното е Alpha Lipoic Acid 5% и Lactic Acid 10% + Ha 2%. Ако правилно съм разбрала - двете се ползват само и единствено преди лягане, в никакъв случай сутринта - правилно ли съм се ориентирала и Вие ли така ги ползвате?  Колко често и как да мажа от всяко, в зоната около очите и устата мога ли да капвам по малко или не е добре - при мен околоочната зона е най-зле, защотото имам фини линии Rolling Eyes Преди или след хидратиращ крем се слагат, ако е преди крема - задължително ли е след това да сложа някакъв хидратант или масло или мога само с киселината?
Момичета, имате ли представа кога ще се появи серията със Spf на Ординери, чакам я с нетърпение Simple Smile

# 80
  • София
Киселините е препоръчително да се ползват вечер. Кремът е след тях, ако слагаш. Преди и след киселина е добре да се оставят 20-30 мин от ползване на други продукти. Край очи и уста не бих мазала, ще раздразнят кожата много.
И сутринта слагаш слънцезащита.
Тези двете не съм ползвала, но това са основни принципи при киселините.

# 81
РумиК, много ти благодаря за отговора  Hug А колко често се ползват - има ли някакво ограничение, защото ще ми е за първи път, има ли някакъв подготвителен етап, както при третиноина или не?
Момичета, можете ли да ми препоръчате продукт на Ординери или друг от сайта на Deciem за фините линии около очите, които с времето не остават толкова фини  Joy

# 82
Сквалана е растително масло. Попива доста добре и е хидратиращо, без да е тлъсто.

Alpha Lipoic Acid 5% е силна киселина казват. Аз не съм я ползвала. Lactic Acid 10% също не съм ползвала, аз имам 5% и на мен ми е добре. Ползвам я няколко пъти седмично сутрин, защото вечерите са ми заети от третиноин.
В сайта на Ординери има списък с продуктите им и кога се препоръчва да се ползват.

Киселините по принцип не се мажат върху устните и прекалено близо до очите както и върху клепачите. Колко е това "прекалено близко" е малко субективен фактор. Аз ползвам като ограничителна линия, очните орбити на черепа. Киселините се слагат на чиста кожа преди кремове, серуми или други помади и е добре след тях да се ползва хидратиращ крем или масло или нещо подхранващо, да.  Peace
Щом до сега не си ползвала киселини, започни полека. Много зависи каква ти е кожата, как реагира и вида на киселините. Давай си няколко дни между мазанията и от там прецени колко често може да ги ползваш.

Аз също чакам слънцезащитите им. До колкото знам, ще излязат към края на годината, но не съм го чела някъде, просто с такова впечатление съм останала.

# 83
Миоки, много ти благодаря  Hug Ти ползваше ли околоочен, че не си спомням от това, което си писала или мажеше ретина и другите помади в близост до очите?
Имам някакъв на СкинМедика, хидратиращ, нощен уж регенериращ - ще го слагам отгоре, над киселината докато си купя някое масло, че някак киселина, а след нея масло май най-логично ми изглежда.
Поръчах на The Chemistry brand крем за ръце и олио за загар без DHA, много са ми любопитни и двата продукта.
Тялото с какво мажете, момичета? Лицето, шията и деколтето, ръцете-ясно, ами тялото - за него ползвате ли някакви лосиони с киселини, ретин или нещо друго?
В един чуждестранен форум имаше момичета, които добавяха към хидратиращ лосион и третиноин, но не знам доколко е добре, На сутринта трябва да се мине цялото тяло май с лосион със Спф или поне частите, които са изложени на пряка слънчева светлина newsm78, а и не знам третиноина как би подействал на някои места от кожата на тялото....

# 84
Не ползвам отделен околоочен. Третиноина си го мажа и под очите - при мен няма проблем. Крем или масло след киселините, няма значение стига да ти е добре.
Тялото не си мажа с нищо, кожата ми не е суха. Имам един лосион на Нивеа от 100 години и понякога си мажа краката с него, но рядко.
За тялото не бих ползвала третиноин. Евентуално бих ползвала нещо с ретинол, но до сега не съм намерила такъв крем за тяло на прилична цена.

# 85
# 86
А да, това го бях забравила  bouquet, но ще почака още известно време.   Simple Smile

# 87
  • варна
Alpha lipoic acid 5% не се усеща върху моята привикнала кожа,но дъщеря ми се зачерви и дори леко отече над скулите от нея.Внимавай!Съветите,които са ти дали момичетата подкрепям и аз.

# 88
Много Ви благодаря, момичета Simple Smile Аз тотално се обърках с моите поръчки.Преди малко отворих кашончето, което получих днес от Deciem и какво да видя - не са киселините, които поръчах преди 2 седмици, а продуктите от поръчка, която направих на 2ри октомври... Много странно ми стана как дойдоха за 3 дни, аз съм в чужбина де, но все пак...Не успявам изобщо да проследя първата пратка от сайта - Вие как следите пратките си? Писах им през контактната форма..Иначе дойде едно олио за тен, матриксил, крем за ръце и един серум арг... нещо си, забравих му името, който ми беше препоръчан от приятелка. Та ще мажа тази вечер Simple Smile

# 89
От ALA 5% не очаквайте ексфолиация тя не е за това. Тя е силен антиоксидант за подобрение на общото състояние. Нея я ползвам все още веднъж на седмица в противоположния на третиноина ден (четвъртък - третиноин, понеделник -АLA) защото на мен ми пари. На следващия ден кожата ми е много добре. Когато увелича третиноина ще я спра обаче.
Току що се намазах за 2 ри път с аирол. Този път с нормално количество. Ама много гадна консистенция един такъв сух...не можаха ли да го направят по кремест (има ли такава дума). Сигурно щеше да е по-добре от към нанасяне да си взема третиноин 0,1% и да го размесвам с мазен крем да го докарам на 0,05 обаче да се маже по-човешки.

Общи условия

Активация на акаунт