Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 2

• 75 374
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Ами има алкохол и то доста нагоре в списъка  Rolling Eyes
Аз лично избягвам такива кремове.

# 571
  • Варна
Аз използвам Mixa Cica-creme. С пантенол е и един куп масла и ми действа много добре през деня под слънцезащитата. Консистенцията му е гъста и плътна и в първите минути е доста мазен, но след това се адаптира към кожата и ми е супер, особено сега в по- студеното време. Няма парабени и парфюм, не ми щипе, не ми дразни.
От две седмици съм на двуразово мазане с третиноин и го понасям отлично.

# 572
Аз мажа през ден вече. Лющенето не е повече от като мажех два пъти седмично, даже малко намаля.

# 573
Аз вече втори път се мажа с 0,1%  Mr. Green и ми понася отлично.
Не очаквах, че кожата може да стане по-гладка  Joy но това се случва след всяко мазане. За сега съм на два пъти седмично, през другите вечери си карам с 0,05%.

# 574
  • София
За втори път откакто започнах третиноин си правя маска на лицето и за втори път получавам супер реакция  - зачервена, болезнена кожа и "неравности", приличащи на големи червени пъпки.

# 575
Каква маска? Явно ще трябва да се спре.
Някаква уртикария е това с тези неравности.....

# 576
За втори път откакто започнах третиноин си правя маска на лицето и за втори път получавам супер реакция  - зачервена, болезнена кожа и "неравности", приличащи на големи червени пъпки.
Значи комбинацията не е ок или маската. И на мен ми е интересно каква е тая маска.

Аз да похваля едно кремче. Доста приятно La Roche Posay Toleriane Ultra fluid. Доста добре хидратира (моята кожа) и не щипе.

# 577
Да ви попитам bouquet bouquet! Днес ходих на дерматолог за премахване на бенка и междудругото попитах за петното ми на челото. Тя го погледна (първо не го видя), но я накарах да се загледа и тогава вдяна. Та реши да ми изпише скинорен (някакъв техен бъркоч, но го нарече скинорен). И ми каза всяка вечер да се мажа докато изчезне. Обаче сега пък не ми е ясно как да го съчетая с тритиноина. Не я питах, понеже ще каже защо ще се мажа с тритиноин, като я какви хубави процедури за 1000$ правят. Та както и да е. Може ли някой да ми каже как да ги съчетая двата крема. Сега съм на през вечер тритиноин 3 пъти в седмицата.

# 578
  • София
Уж натурална ... на Herbalife..... skin. Няма да я ползвам повече ...

# 579
Да ви попитам bouquet bouquet! Днес ходих на дерматолог за премахване на бенка и междудругото попитах за петното ми на челото. Тя го погледна (първо не го видя), но я накарах да се загледа и тогава вдяна. Та реши да ми изпише скинорен (някакъв техен бъркоч, но го нарече скинорен). И ми каза всяка вечер да се мажа докато изчезне. Обаче сега пък не ми е ясно как да го съчетая с тритиноина. Не я питах, понеже ще каже защо ще се мажа с тритиноин, като я какви хубави процедури за 1000$ правят. Та както и да е. Може ли някой да ми каже как да ги съчетая двата крема. Сега съм на през вечер тритиноин 3 пъти в седмицата.
Какъв крем точно ти е изписала? Какви са му съставките? Ако е като Скинорен, ползай го само върху петното освен в дните с третиноин. Аз се мажа със Скинорен (купешкия) сутрин, вечер си ползвам третиноина. Ти може да се мажеш сутрин и вечер в дните, в които не слагаш третиноин.
По принцип, може да се съчетават двата крема, но не се мажат заедно.

emy_emy, аз честно съм с резерви към всичко което е супер-дупер, хипер натурално  Rolling Eyes винаги има разни растителни екстракти, които могат да предизвикат алергична реакция. Имам тук две мострички от бюти кутии на някаква козметика уж натурална бла бла - мицеларна вода и тоник. Ами те така силно миришат на треволяци, че те удря в носа само като отвориш шишето. Веднъж реших да пробвам тоника е така да видя все пак няма ли да мога да го използвам. Такова щипане ми защипа, че трябваше веднага да се измия. Ужас направо. Не знам даже защо ги държа, а не ги метна в кофата.

# 580
Благоадаря ти Миоки. Значи тя го назова Скинорен, но на опаковката пише Quatrabright. Чукнах из нета няма такова нещо никъде, което ме навежда на мисълта, че е техен бъркоч някакъв. Видях че съдържа Azelaic Acid, Ретин А- 0,025, kojic acid и разни пълнежи.Обрънза ме 65$ за него, сега остава и да сработи. Да каза само върху петното да го ползвам (петното нарече мелазма между другото)и всяка вечер.Чудя се как да се организирам. През деня може ли тоя Скинорен да стои на кожата, върху него ок ли да слагам дневния си крем?Ама че работа, разбута ми се спокойствието. Освен всяка сутрин ли да мажа, че тогава определено не слагам тритиноин, вместо всяка вечер.

# 581
Мелазма е пигментация на хормонална основа, но ако си предразположена, се провокира и от слънцето. Не е задължително да имаш хормонален проблем. Доста е трудна за третиране. Появи ли се веднъж, няма спасение на 100%, винаги те дебне зад ъгъла  Laughing
Azelaic Acid е силничка. Ординери имат такава, но сигурно концентрацията е различна. Ретин А 0,025% си е нашия третиноин, но в по-ниска концентрация. kojic acid има избелващи свойства.

Тя какво ти каза, как да го мажеш? Трябвало е да ѝ кажеш, че ползваш третиноин. Тя нека си мрънка. При всички случаи, сънблок през деня.
Мелазмата е много упорито и гадно "животно". Подозирам, че част от моите петна са такива + слънчеви естествено. При мен само хидрохинон действа видимо. Всичко друго което съм пробвала до сега или няма ефект, или е толкова незабележим, че все едно няма, но се мажа, че поне не се връщат в предишната си "тъмнота" тъпите петна.

Забравих да се похваля, дойде ми тайландския Витацид 0,025% който си взех да пробвам на шията. Тубичката е 15гр само, а срока на годност е септември 2019

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 23:01 от Миоки

# 582
Ами и аз не знам дали съм предразположена newsm78. Един единствен път петнясах яко. Като бях бременна. Като родих, още на сутринта като с магическа пръчица нямаше и следа от петната. Чак не можех да повярвам. По него време даже не съм и знаела с какво съм се сдобила. Хабер си нямах ни от петна, ни от мелазма. И от тогава чак сега цъфнах. А така се докарах, след една почивка по Карибите. Хем се мазах, не съм изгаряла да кажеш. Но как да е. А иначе да не оправя положението на 100%, ама поне 80% Joy. Тя ми каза всяка вечер по веднъж да мажа.

# 583
Честито Simple Smile обикновено по това време се появява приятелката мелазма. И аз през бременноста се петносах, но от тогава си ги влача. Някои изчезват, други се появяват + до скоро слънцезащитата ми беше в трета глуха. Черните точки и пъпките ми бяха по-голям дерт и някак не си виждах така отчетливо петната, а и с мазната кожа к'ви ти слънцезащити...  ooooh!

Вероятно ти е казала да се мажеш вечер заради третиноина. Мажи си се вечер тогава, но само на петното, а като мажеш третиноин, избягвай го. Не се сещам как другояче да ги съчетаеш  newsm78

# 584
Скрит текст:
Как ви се струва този състав ?
Алверде?
Много алкохол, който изтрива всички предимства на продукта. Има други на добра цена без алкохол - на Арома и Лореал се сещам на първо четене.
Има много информация в нета за алкохолите в козметиката, но това е на кратко и достъпно.
http://www.infarmaciq.com/spirt-kozha/

А това е какви съставки да се избягват при използване на ретиноиди
http://www.infarmaciq.com/retinoidi-nesyvmestimost/

Общи условия

Активация на акаунт