Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 110 462
  • 726
  •   1
Отговори
# 15
Ползвам от години facial cleanser Neostrata.След като махна грима с мицеларна вода на Thalgo.

# 16
Мерси за новата тема, Змия!  Hug
Най- често се връщам към пяната за лице на Филорга- тя е единственият продукт на марката, който ми харесва и чиято покупка повтарям. Също така, друга любима пяна ми е тази.

# 17
marigold_,,ако въпроса ви е към мен от предходната тема,то да продължавам да ги използвам,въпреки становището на ema:
https://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safet … cs/sccs_o_199.pdf
Същата разглежда мнението си макар и в друг аспект:
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/huma … C0b01ac05805c516f
Ползвам 3-4 пъти седмично- крем формула и съм доволна.

Накратко може ли да преразкажеш становищата, погледнах но са доста дълги и нямам време в момента да отделя 2-3 часа, пък и ме задрудняват термините

# 18
Доста години използвах мицеларна вода на Биодерма, но козметикът ми ме посъветва да сменям средствата. В момента ползвам измиващ гел на Ив Роше и съм доволна. За очи Lancome Bi-Facil.

Току що се си взех час за дерматолог и много се вълнувам. Затова и отворих темата. Все едно на Луната ще ходя, много ме е страх. Rolling Eyes Имам много гадни петна вече, настана време за тежката артилерия. newsm43

# 19
zari65,
SCCS разглежда колко Vit A може да влезе в кръвния поток през кожата и след това изчислява максималната допустима концентрация за Vit A за всеки тип продукт. Това изглежда като разумен подход за защита на обществеността. Разбира се, не всеки използва всички продукти на витамин А, които SCCS оценява, така че рисковият фактор ще бъде по-нисък .Изследванията са направен на дневен прием на вит А,продукти за козметични цели и възрастови групи.В мнението на последна страница са процентите,които те смятат за безопасни  и допускат за разпространение.
В таблиците е проследено количество,абсорбция и концетрация ,както и излъчване от организма.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 09:48 от nellca

# 20
  • София
Аз също ползвам мицеларна вода за измиване и за махане на грим.

Мицеларните води се оказаха доста добро попадение. даже в момента ползвам една на Велнеа /марка на дрогерия Лили/.Върши си работата  Peace

# 21
  • София
В момента за сваляне на грима ползвам едно био тоалетно мляко за очите (но не съм доволна, след като ми свърши ще си взема отново двуфазния на Диор, страхотен продукт е) и обикновена мицеларна вода на Лореал за лицето. Преди ползвах за очите мицеларен гел на Лореал и определено бях по-доволна, отколкото с това био тоалетно мляко. Всъщност за мен най-важното при почистването на грима е именно продуктът за очите. За останалата част от лицето не ми е нужен скъп продукт (единствено е важно да не ми изсушава - на Биодерма например има такъв ефект при мен и я избягвам).
Ползвам ежедневно вечер, преди да нанеса серуми и кремове, измивна маска на Ести Лаудер. Много ми харесва. Получих я безплатно при една поръчка на други продукти, но толкова ми хареса и е толкова икономичен продукт, че мисля да си я подновя като ми свърши.

# 22
  • Бургас/Пз
Благодаря за новата тема  Hug Шарън ми е голяма любимка, много се замислям дали да не ударя и аз една къса прическа като стана на 50 хихиих или хич да не чакам 10 години  Mr. Green Mr. Green Joy

Изключително съм доволна от масленото почистване на грим и засега използвам само него - ако нямам време ползвам готово олио за грим, ако не бързам - ползвам масла и топла кърпа - фаворити са ми от малинови семки и арганово. Когато пътувам и не ми се мъкнат масла, ползвам пяната на Филорга - харесвам я, защото не ми щипе на очите и ми сваля спиралата. След нея , ако има остатъци от грим го махам с двуфазния лосион на Балеа.  Сутрин ползвам само измиване с чиста вода и после тампон с мицеларна на Филорга за освежаване.

# 23
  • София
Благодаря за темата:hibiscus:
Вечер, когато много ме мързи ползвам само тоника на Биотрейд с киселини и след това крем .. да уточня, аз не ползвам никаква декоративна козметика, в редките случаи, когато слагам спирала за свалянето използвам един дегримьор на ДМ за очи.
Сутрин измивам само с вода, а вечер с една розова пяна на Балеа - харесва ми, имам ексфолиант на Талго, не е лош, но рядко го ползвам.

Сега съм си поръчала тези:

https://www.iherb.com/pr/Acure-Organics-Sensitive-Facial-Cleanse … l-oz-118-ml/47616

https://www.iherb.com/pr/CeraVe-Hydrating-Cleanser-For-Dry-to-No … fl-oz-87-ml/68564

https://www.iherb.com/pr/Beauty-Without-Cruelty-3-AHA-Complex-Fa … fl-oz-59-ml/50104
но не съм ги ползвала още ... ще дам отзиви след време.

# 24
  • София
За очите използвам двуфазен лосион (в момента на Гарние), a иначе само мицеларна вода. Не робувам на марките, защото за мен са еднакви, ползвала съм всякакви видове.
От известно време завършвам почистването със сплаш маска с боровинки.

# 25
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Змия, благодаря за новата тема!  bouquet
За почистване редувам тоалетно мляко, мицеларна вода и двуфазни лосиони.

# 26
  • Велико Търново
Благодаря за новата тема bouquet
В момента ползвам измиващ крем на Шисейдо и редувам с измивно олио на Уриаж за лицето, за почистване на очите винаги използвам двуфазен лосион/ много съм доволна от Нивеа и купувам вече 6-та опаковка без да разнообразявам  с друга марка/, след това с тампонче обтривам лицето с хидратиращ тоник на Guinot.

# 27
Змия, благодаря за новата тем!
Ползвам измиващ крем за суха кожа на Полас Чойс или двуфазното на Нивеа (Бисквитка, подкрепям мнението ти и аз купувам опаковки една след друга) пл/с мицерална вода на Гарние'.
Ако съм с мигли само мицеларна вода с клечки за уши.

# 28
Мицеларната вода добре ли ви почиства лицето? На каква марка ползвате? Rolling Eyes

# 29
При мен лично лицето най-добре се почиства след измиване с вода и измиващ продукт.

Общи условия

Активация на акаунт