Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 135
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
А има ли някой, който да използва dermaroller или нещо подобно за микро-нараняване на кожата и стимулиране на производство на колаген и елестин?

# 166
Купих си и все забравям да го ползвам Simple Smile.

# 167
  • Sofia
А има ли някой, който да използва dermaroller или нещо подобно за микро-нараняване на кожата и стимулиране на производство на колаген и елестин?
Аз го ползвах в петък и ще го ползвам по 1 път в седмицата. Ако някой го интересува, ще кажа първи впечатления.

# 168
Мненията за Скълпт на Ешо са много противоречиви чета ... не знам тези хора дали не знаят как да го поставят правилно, но поне от сайта предлагат опция да го върнеш.

# 169
Аз изплаквам след мицеларната вода. Имаше спорове в една тема дали да се изплаква или не, нека всеки сам си прецени. Моето виждане е, че продукт, който е съзваден да почисти, трябва да се почисти.

Не съм чела тази тема, но най-вероятно всички са били прави  Grinning
Работата е там, че мицеларната вода бива няколко вида и някои искат изплакване, а други не. Наскоро попаднах на статия, в която обясняваха разликите. Малко дългичко се получи, затова го слагам в скрит текст, да чете само който се интересува.

Скрит текст:
Първи тип: мицеларна вода, която съдържа класически емулгатори на основата на PEG в комбинация с со-разтворители - бутиленгликол, пропиленгликол и т.п. Ако тези компоненти се оставят на кожата могат да предизвикат раздразнение и сухота. Затова този тип мицеларна вода е препоръчително да се изплаква от кожата.

Втори тип: мицеларна вода на основата на "зелена химия". Съдържат lauryl glucoside, coco glucoside и т.н. Тези компоненти се отнасят към класа слабо дразнещи и нетоксични и от време на време могат и да не се отмиват.

Трети тип: мицеларни води на основата на полоксамери /Полоксамер 188, Полоксамер 407/. Този тип води не изискват отмиване!

И тъй като малко от нас са специалисти и не винаги можем да идентифицираме всяка съставка от съдържанието на водата и да я отнесем към едната или другата група, препоръчително е да изплакваме кожата си след мицеларна вода.

Склонна съм да се съглася, тъй като допреди половин година аз също почиствах лицето си с мицеларна вода от вида "ултра сенситив", даже някъде тук във форума бях писала положителен отзив. Докато се докарах до плачевно състояние - не знам дали само от това или и друга козметика имаше принос, тъй като смених абсолютно всички продукти, които ползвам и вече нямам проблеми. А те бяха свързани именно със сухота и раздразнение, сега виждам, че водата ми е съдържала пентиленгликол и просто всичко съвпада...

А аз влязох да ви попитам по друг въпрос - ползвате ли кремове с 5 до 10% гликолова киселина? Действително ли имат бърз и видим ефект при заличаване на дребни несъвършенства - пигментни петна, следи от пъпки, дребни бръчки? Има ли вероятност да повредят кожата или концентрацията е прекалено слаба за да се тревожа?

# 170
Аз ползвам такива кремове.Бърз ефект е относително понятие.Със сигурност тези активни съставки влияят положително.При киселините бърз ефект има пилинга с такива.Най-добре да се съчетаят интензивната грижа на пилинга и поддържащата,чрез козметика.Подбрани спрямо типа кожа и проблемите и,продукти
 от този вид не представляват никаква опасност и биха донесли само ползи😊

# 171
Нямат магазин в Германия. В Европа, само в Лондон има. https://deciem.com/contact/stores
Миоки, благодаря!
Тъмнозелена, сега ме хвърли в джаза с миц.води. Аз ползвам на Юсерин, отивам да чета етикета.

# 172
Киселините ползвам под форма на тоник или серум, не в кремове.
Имат ефект, но колко е бърз е друг въпрос. Наистина бърз ефект имат химичните пилинги с 30% и нагоре гликолова, които обикновено се правят в салон. 

# 173
Благодаря за отзивите, определено ще пробвам. За кожа, която не е подлагана до момента на киселинен пилинг, препоръчват да се почне с 5% и постепенно да се увеличава. Ако разбира се сме доволни от ефекта. Препоръчват ги и като подготовка на кожата преди салонен пилинг с по-висока концентрация на киселина.

Още един въпрос ме вълнува напоследък - какво мога да направя за овала на лицето? Все пак с годините не  идват само бръчките, но се появява и този проблем. Особено при някои типове остаряване. Не бях се замисляла по този въпрос, но се оказва, че има различни типове остаряване и на някои бръчките са им по-малкият проблем  Simple Smile

Някои препоръчват гимнастика за лице, други я намират за безсмислена, защото мускулите на лицето са по-различни от тези на тялото и не можем по подобие на фитнеса за тяло да ги стегнем. Масажите като че ли имат само привърженици. Радикално работещ метод е разбира се пластичната хирургия, но това не ме интересува на този етап.

Въпросът ми е за масажите. Конкретно за овала препоръчват лимфодренажен масаж. Някои прави ли си такива процедури, било то при козметик или в домашни условия? Има ли ефект?

# 174
  • Sofia
Благодаря за отзивите, определено ще пробвам. За кожа, която не е подлагана до момента на киселинен пилинг, препоръчват да се почне с 5% и постепенно да се увеличава. Ако разбира се сме доволни от ефекта. Препоръчват ги и като подготовка на кожата преди салонен пилинг с по-висока концентрация на киселина.

Още един въпрос ме вълнува напоследък - какво мога да направя за овала на лицето? Все пак с годините не  идват само бръчките, но се появява и този проблем. Особено при някои типове остаряване. Не бях се замисляла по този въпрос, но се оказва, че има различни типове остаряване и на някои бръчките са им по-малкият проблем  Simple Smile

Някои препоръчват гимнастика за лице, други я намират за безсмислена, защото мускулите на лицето са по-различни от тези на тялото и не можем по подобие на фитнеса за тяло да ги стегнем. Масажите като че ли имат само привърженици. Радикално работещ метод е разбира се пластичната хирургия, но това не ме интересува на този етап.

Въпросът ми е за масажите. Конкретно за овала препоръчват лимфодренажен масаж. Някои прави ли си такива процедури, било то при козметик или в домашни условия? Има ли ефект?

Аз хич не искам да имам нещо общо с хирургия и каквито и да е доктори. Имам проблем с овала (на 48 съм), без да имам особени проблеми с бръчките. Преди 2 години даже ходих на консултация в Хил Клиник, но докторката ми отказа процедура с мезо - конци, защото нямало да има резултат, кожата ми била мн.плътна и тежка.
Правя си масаж по една японска методика - тук съм казвала на козметика Suqqu. A както казах по-горе имам dermaroller и миналия петък си правих процедура в къщи за предизвикване на образуване на колаген и елестин чрез микро рани с него и имам забележително (за мен) подобрение, но трябва поне един месец да правя нещо с ролера, за да кажа по-точно мнение.

# 175
  • тук и там
Lolala,сподели някакъв линк за този масаж.Имам дермаролер купен още преди една-две години, но до сега така и не съм събрала кураж да го ползвам.При мен проблемът е същият-и на мен ми казаха че кожата ми е тежка и от  там и проблемите със овала  и бузите.

# 176
Какво разбират под "тежка кожа"!? Плътна?!

Без да съм особен фен на Шанел и без да се отличвам с особено постоянство в  парфюмно/козметичните си пристрастия някак си през последните 12-13 год не оставам без Chanel Allure, и то конкретно парфюма (дори не съм купувала друго от линията). Имам и други техни без да са ми силно любими. Правило ми е впечатление, че след като родих №5 почна да ми мирише по различен начин (върху моята кожа).

С 2 различни крема и двата съдържащи 10% гликолова имах 2 различни опита, както положителен (без да е драматичен), така и доста неприятен отрицателен. Най-общо мисля, че са добро допълнение за моята мазна и плътна кожа.

# 177
Включвам се е групата на дебелите кожи. Ще се радвам някой да сподели нещо ефикасно срещу  отпускането.

# 178
  • тук и там
Ами тежка ..С повече обем,плътност и  маса предполагам и като започне да липсва еластичност и се получава едно смъкване надолу.Не знам как да го обясня ..И на мен дерматолог в клиника за естетични корекции ми го е казвал.Исках и аз да правя нещо дето си бях наумила ,но ми обясни че кожата ми е тежка и няма да стане просто..

# 179
Lolala,сподели някакъв линк за този масаж.Имам дермаролер купен още преди една-две години, но до сега така и не съм събрала кураж да го ползвам.При мен проблемът е същият-и на мен ми казаха че кожата ми е тежка и от  там и проблемите със овала  и бузите.

Не съм Lolala,но тъй като и на мен ми стана любопитно,намерих товаhttp://www.suqqu.com/global/about/gankin.pdf

Общи условия

Активация на акаунт