Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 7

• 111 137
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Check Please, чак толкова суха кожа на тялото не съм имала, но зимата ползвам по- мазни кремове в грижата за кожата на тялото /и за стъпалата, които зимата есенно- зимния сезон много ми стават много сухи/ и след многото ми опити, най- доволна съм от тези трите:
едно, две -попива бързо и не цапа дрехите.

Ето това  масло за тяло на Бодишоп няма нищо общо с другите, изключително доволна съм. Не зная дали има значение, че не е купувано в Европа, както и се надявам да не са му променили формулата, защото моето вече е на свършване и със сигурност ще повтарям покупката.

# 241
На мен специално и единствено само Eucerin ми върши работа във всичките му разновидности. Точно за тяло е моя, но мажа на ред всичко, включително и около очите.

# 242
Най-добрият крем за около очи, който съм ползвала и категорично заглажда фини линии е Shiseido Bioperformance.
Ето този е:
http://www.shiseido.co.uk/product/super-corrective-eye-cream/
Имам го, ползвам го, харесва ми, но не бих казала, че за мен лично е бил най-добрият крем за очи. Отново - различни хора, различни кожи, различни пороци, различни климати... но е добър крем!
От La Prairie и от Estee Lauder кремове за очи съм била във възторг, но в интерес на истината на моя приятелка любим ла прери изобщо не и понесе и все още ми е неудобно, че и препоръчах толкова скъп крем.
Agent, като профи се надявам тайничко да пробваш един от тези "фотографски" продукти и да си кажеш мнението ... аз мазах този финишър, не съм пробвала още да се снимам, но като гледам не мога ди си предтсавя как ще ме блърне на снимката ... newsm78
ЩЕ бъда честна - някои от тези продукти действително създават добра оптическа илюзия, когато няма камера наблизо но като стане въпрос за снимки има няколко ситуации:
1. Светкавица - силно отразяващите "блърващи" продукти превръщат лицето ти в "бяло петно". Класическата стара добра пудра дава по-добър ефект.
2. Добър, профи обектив - вижда се всичко (разбирай виждам всяка пора, всяко косъмче) - при относително близки планове и на 100% на монитор, разбира се, не при групов портрет от 8-10 м и не рисайзнато за ФБ.
3. Телефон - слава богу де що е модерен телефон по дифолт му задават средна стойност на блър филтъра и изведнъж всички по социалните мрежи се загладиха и подмладиха. В моите очи често тези "блърнати" кадри изглеждат по-гротескно от "нормална, 40 год кожа", защото с автоматични филтри никога не се постига професионален резултат.

Масло от авокадо за суха кожа по студовете помага страшно добре, попива за секунди и не оставя мазен филм. Дори си смесвам с други масла (антицелулитни, етц, етц) и мажа щедро (след душ - оптимално) Изобщо аз не харесвам върху себе си почти никакви лосиони за тяло/body butters и много по-предпочитам продукти тип dry body oil и като усещане и като ефект.
2 любими - Nuxe
i Melvita L'Or Bio Extraordinary Oil
Дерма ролър и аз заглеждам отдавна.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 20:17 от Agent Provocateur

# 243
  • Варна
Някой случайно да може да препоръча крем, лосион или каквото и да е за тяло, но да е много добре хидратиращо? Аз почти никога съм нямала попадения в тази посока, а кожата на тялото ми е изключително суха и положението се влошава драматично. Чак до лющене се стига. Маслата на Боди Шоп не ми хидратират нищо, а и не мога да им понасям химическите миризми. С кокосово масло не съм пробвала, но пък и няма как да го ползвам освен вечер, защото предполагам, че ще цапа дрехи. Имаше един лосион на Гарние в червена опаковка, който учудващо добре хидратираше кожата ми, но не го намирам наоколо, може и да не се произвежда вече.

Копринения лосион за тяло на Юриаж за мен е най-добрия хидратант за тяло. И миризмата му не е силна ,много нежна и ненатрапчива. 500 мл са към 30 и няколко лв.  Peace Можеш с мостри да го пробваш!

# 244
Дермаролер ползвам от близо 2години. Козметичката ми ми даде специални мазила/масла, които втривам в кожата. Определено има ефект.

# 245
Uriage е добра идея.

ТиЛи, имам масажното олио от същата серия на БШ и много го харесвам, но като съм решила, че не им харесвам маслата и хич не съм погледнала към това, но ще си взема мостра.

# 246
Някой случайно да може да препоръча крем, лосион или каквото и да е за тяло, но да е много добре хидратиращо? Аз почти никога съм нямала попадения в тази посока, а кожата на тялото ми е изключително суха и положението се влошава драматично. Чак до лющене се стига. Маслата на Боди Шоп не ми хидратират нищо, а и не мога да им понасям химическите миризми. С кокосово масло не съм пробвала, но пък и няма как да го ползвам освен вечер, защото предполагам, че ще цапа дрехи. Имаше един лосион на Гарние в червена опаковка, който учудващо добре хидратираше кожата ми, но не го намирам наоколо, може и да не се произвежда вече.
Супер хидратиращи, които съм препоръчвала и друг път. Изписани ми от кожен лекар, за въстановяване след обрив по цялото тяло:
ЕУЦЕРИН 10 % УРЕА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 250 МЛ.
После го замених с този
СВР Ксериал 10% уреа лосион 500 мл
Май почти не миришеха.
Толкова са хидратиращи, че чак кожата стои леко влажна.

# 247
  • на последния етаж
За суха кожа на мен ми е предписвано от дерматолог Балсам Нахткерцен на Д-р Тайс.

# 248
[
ЕУЦЕРИН 10 % УРЕА ЛОСИОН ЗА ТЯЛО 250 МЛ.
После го замених с този
СВР Ксериал 10% уреа лосион 500 мл
Май почти не миришеха.
Толкова са хидратиращи, че чак кожата стои леко влажна.

Eucerin ще го потърся, но SVR изобщо не съм виждала да се продава наоколо.

DECIEM нямат ли нещо за тяло? По летищата наскоро видях Biotherm голяма опаковка за цена 19.90, но не съм срещала отзиви, а уж е хубава марка. Expressionless

# 249
  • София
На Topicrem препоръчвам лосиона за суха и дехидратирана кожа , много съм доволна от него.
Цената му е 27-30 лв. за 500 мл.

# 250

Като те чета, все едно моята кожа описваш, особено зимата... Последните две години ползвам Интензивен крем за тяло с 10% урея на Кройтерхоф и съм много, ама много доволна. Хидратира добре, подхранва кожата, заглажда я. Има две-три хубави растителни масла и никакви течни парафини, вазелини и подобни нефтопроизводни. Богат крем е, но попива бързо, което поне за мен е много важно.
http://www.adonis.bg/%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%B5%D1%80% … %D0%B5%D1%8F/8327

# 251
  • Sofia
За суха кожа и подхранване на тяло аз също препоръчвам крем с Urea. Последно открих един на Balea - 15% Urea (https://www.dm.de/balea-koerpermilch-15-prozent-urea-sofortpfleg … 010355117670.html), мн.е добър и за мен, а и за ММ. Много e бюджетен, там където има DM, разбира се.

За младата дама на 38 години - аз лично бих препоръчала първо опит за промяна на начина на живот, хранене и подобни, след това козметика с внимателен избор и чак след като се убедите, че всичко това не води до промяна (която не може да бъде бърза), по-драстични интервенции - ботокс, филъри и подобни. Не е само въпрос на ген, но и на грижа и то постоянна. Така поне е при мен (аз съм 10 години по-възрастна).

Относно дермаролера - продължавам по 1 път седмично и съм много доволна. Дори започнаха да ме питат, дали съм си правила нещо на челото (а аз не съм). При всички положения има ефект. Ще разказвам пак, ако има интерес.

# 252
Здравейте,мили дами!
След десет дни ставам на 38.През последната годинаи половина ми се събраха изключително безсъние,стрес ,много работа .Нямам време да спортувам всеки ден като преди заради грижите за бебето и работата.Вървя и се чувства като сянка.Не приличам на себе си.Очите ми са изпълнени с огромни бръчки .Крака и корем са целите в целулит.Зъбите ми се разрушиха след раждането.С липосукция съм ,ипмланти в гърдите и правени устни.Сега съм нищо .Защо така се предадох незнам.
Бихте ли  ми помогнали със съвет?
Търся силен крем за около очи или терапия да ги намаля.Някой правил ли си е ботокс ?Болезнено ли е много?
За лицето за хубава и сияйна кожа какво правите?
Благодаря!

Малко по-голяма съм от теб. В последните години много се занемарих и направо не приличах на себе си в следствие на проблеми и стрес. От няколко месеца започнах стриктно да се грижа за себе си. Хапвам здравословно, спортувам и се поддържам с процедури. Истината е че към 40-те, ако вече имаш ясно изразени бръчки и състаряване, не може да се справиш с тях само с козметика и промяна на живота. Не се страхувай нито от ботокса, нито от другите процедури. Когато са правени с мярка и при правилния специалист правят чудеса с външния вид.

# 253
Според мен истината за поддържаната кожа е в комбинацията от тези неща. И храната си има значение, и движението, и процедурите, и козметиката. Не трябва да разчитаме само на едно от тези неща, особено като годинките станат повече.

# 254

DECIEM нямат ли нещо за тяло? По летищата наскоро видях Biotherm голяма опаковка за цена 19.90, но не съм срещала отзиви, а уж е хубава марка. Expressionless
Имам това масло:

http://deciem.com/product/retin-oil

но не бих казала, че е хидратиращо. Взех го по препоръка на лекарката ми да мажа белег от операция и го комбинирах в поръчка.

Agent, благодаря за разясненията за фотографията и блъровете.

Моят опит със снимки потвърждава твърденията ти. С л/бителски дслр с готови настройки лицата изглеждат много добре на дневна светлина. Имам предвид факта, че лицата не са блърнати, виждат се бръчици, но не прекалено.

Наскоро участвах (по работа) във фотосесия с професионални обективи и честно казано не останах очарована. Всеки дефект на кожата (луничка, пора, линийка, белег, дори фон джо тенът) се вижда по-ясно и графично от всякога ... Помолих за малко фотошоп, не исках да уплаша хората, като се загледах не бях само аз, фефът ми и той беше целият в кафеви петна, които не се забелязват до такава степен ...

Относно поддръжката и начина на живот - много от момичетата във форума имат добър хранителен режим, ходят на процедури, ползват качествена козметика и т.н. Лично аз отрано ползвам качествена козметика, имах достъп до фри шоповете до колкото си спомням в университета ползвах "вносни"  Joy хидратиращи кремове. Въпреки това - предполагам от липса на дневна светлина и недоспиване ми е невъзможно да я карам само на козметика и здравословно хранене ...

Не ми остава много време за бг мама вече, бихте ли ми дали линк за поръчка на корейските продукти, може и на лично. В сайта на о hui не видях цени, само инфо за характеристиките.
 bouquet

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 14:21 от Stardust@

Общи условия

Активация на акаунт