Операция на щитовидната жлеза -14

• 82 565
  • 788
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за отговорите Simple Smile Не знаех, че д-р Райков преглежда по каса и си бях без направление. 55 лева е преглед плюс ехограф. Поне биопсията вече знам колко ще ми струва Simple Smile

# 166
  • Варна
Благодаря за отговорите Simple Smile Не знаех, че д-р Райков преглежда по каса и си бях без направление. 55 лева е преглед плюс ехограф. Поне биопсията вече знам колко ще ми струва Simple Smile

Ами миличка ние коментирахме направленията на 10-та страница, можеше да минеш само с 35 лв.

# 167
Благодаря ви за което.  Просто след твоето мнение за цената на ехографа, нямах възможност да следя темата, но нищо. И без това нямаше как да стигна до личната за направление Simple Smile А и той се оказа от малкото доктори, на които с кеф си плащам.

# 168
Благодаря ви за което.  Просто след твоето мнение за цената на ехографа, нямах възможност да следя темата, но нищо. И без това нямаше как да стигна до личната за направление Simple Smile А и той се оказа от малкото доктори, на които с кеф си плащам.
Нали Smile
Следващия път няма да ти вземе такива пари.
Важното е, да си останала доволна от прегледа.

# 169
  • Варна

Пичага е тооой, малко с ченгел му вадиш думите от устата, но знае какво прави. Голямо доверие му имам аз.

# 170
Наслушала съм се на какво ли не, затова предпочитам да се казва малко, но на място. Хареса ми, че ме поздрави за решението да не хукна на операция, въпреки, че имам много възли с всякакви големини и структура. След биопсията ще се види какво ще става.

# 171
  • Варна
В добри ръце си, не се притеснявай, довери му се. Когато се налага операция знае как да е настоятелен. Мен за малко да ме натисне на кушетката, за да ми вземе задължително биопсия, просто е знаел какво вижда.

# 172
Мен все ме подканяше като ходя да мисля за операцията. Мисли, мисли... после вече започна: Е трябва да се оперираш, решавай... радиойод или ОП.

# 173
Не се притеснявам честно казано. А и той ме успокои, че не виждал нещо притеснително на 100% и ако искам, да направя биопсия за успокоение. Ако се наложи операция, със сигурност ще се дърпам много Simple Smile

# 174
Здравейте,
Да обменим мнение с оперираните относно препоръките, които получих от проф. Пандев по имейл за ле1ението ми след операция:
"ПРЕПОРЪКИ ПРИ ИЗПИСВАНЕТО: След обсъждане на онкокомитет, с оглед хистологичния вариант на карцинома, възрастта на пациента     и  TNM стадия, на заболяването (pT1bNоMо-), съгласно критериите на European Society of Endocrine Surgeons при пациентът се предлага следния постоперативен алгоритъм :

1.  Супресивна терапия с Еутирокс 100-125 мкг/ дневно, корекция на дозата съобразно хормонален статус. /
2.   Контрол на TSH, Тиреоглобулин, A-TG–след 2 месеца
4.    Ехографски контрол на шията – след 6-12 месеца."
 Имам си половин жлеза след операцитя и към момента приемам Еутирокс от 75 мкг. Преди това редувах 50/75. Леко се смущавам от дозата, която ми е написал-100 мкг. Струва ми се висока.

# 175
  • Варна
Изследвай се 40 след започване на тази доза и ще разбереш. Там го е написал ориентировачно,без изследвания няма да стане.

# 176
Изследвай се 40 след започване на тази доза и ще разбереш. Там го е написал ориентировачно,без изследвания няма да стане.

По думите на проф. Пандев хапчето замества терапията с йод и е напълно достатъчно за моят случай. Обаче тази доза ме смущава. Не съм раждала деца още, досега не съм имала проблем с хормона и не ми се иска с тази доза да направя някоя беля. От друга страна си мисля, че дозата е увеличена, за да не се подхранва някоя лоша клетчица......
 Страховете ми, че след операцията професорът няма да е под ръка за консултации и ще се чудя към кой лекар да се обърна и как да постъпя, се потвърждават.

# 177
  • Варна
От тук нататък ти трябва ендокринолог. Да трябва да поддържаме ТСХ 0 цяло и нещо, за да се подтискат туморните клетки.
Никаква беля не можеш да направиш ако се изследваш редовно. На мен в началото ми се наложи 4-5 месеца всеки месец да се изследвам докато наместим хормона.
Ще се научиш и сама да се следиш спокойно, специално за хормона. А иначе ехография на всеки 6 месеца е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!!!!

# 178
  • В най - голямото село
На майка първоначалната доза след операцията е 100 мг. Еутирокс дневно. 30 дни след операцията изследвания и контролен преглед. Написано и е да изследва ТСХ и ФТ4, не трябва ли и ФТ3?

# 179
  • Варна
На майка първоначалната доза след операцията е 100 мг. Еутирокс дневно. 30 дни след операцията изследвания и контролен преглед. Написано и е да изследва ТСХ и ФТ4, не трябва ли и ФТ3?
Вече не. Аз дори и ФТ4 вече не изследвам. Така или иначе при липса на жлеза и при изцяло изкуствен хормон нещата са различни и няма как да очаквам резултат на истинска и здрава жлеза.

Общи условия

Активация на акаунт