Карти таро - тема 16

• 53 653
  • 760
  •   1
Отговори
# 345

Здравей!
Въпросът ти ме развълнува.
Попитах - какво ще означава за теб да смениш занаята?
Нямам навик да питам картите дали човек да направи Х или Y, на такива въпроси картите жестоко се смеят. Човек си прави изборите сам, поема си отговорността, и барем нещо се получи. Според мен, отделно, Съдбата обича смелите и умните. Но това последното е просто мое мнение.
Така или иначе картите вместо теб решение няма да вземат.

Да започваме.
Крал чаши, Обесен, 8 чаши

какво да кажа, освен - ти трябва да го направиш. Това е пътят на душата ти.
Съжалявам, така ми хрумна. Гледам ти комбинацията и това си мисля.
Че ще понесеш още болки, да, така е. И такъв е животът. Но това е пътят, който трябва да поемеш.
На мен поне ми се струва най-удачно.
За душата ти ще е добре, ще се облекчиш.
Имам чувството, че има и други неща, които те тормозят теб. И това бродиране и плетене, ще ти е като.. смисъл на живота, все едно. Не знам как да го изразя по-точно. Това ще ти е глътка въздух, иначе се задушаваш.
Имаш нужда от глътка свеж въздух, метафорично казано.
Така приемам тези карти.
Това е просто, нямаш избор.
[/quote]
Благодаря!
Съдбата наистина обича смелите, АКО ЩЕШ ВЯРВАЙ:))))) Тормози ме, да - хорската глупост, посредственост, некадърност, лошотия, завист. Тормози ме най-много това, че ако искаш да успееш - в общоприетия смисъл - трябва да заприличаш на тия, от които се отвращаваш. Тормози ме офис-живота от 9 до 5, който е напълно излишно да бъде толкова дълъг, та чак неефективен понякога. Искам просто да си имам работа, да си я върша както аз си знам - безусловно и по най-добрия начин. И да не се налага все да се оправдавам пред смотаняците за това, че мога много:))) Е това е. Благодаря още веднъж!

# 346
На теб ти се паднаха сериозни карти и от "висок" регистър.
Да, дерзай.
Не е лесно и със собствен бизнес. Но пред себе си си длъжна да опиташ.
Уверена съм в това тълкувание на нещата. Ако греша, има кой да ме наказва.

Поздрави.

# 347
Цитат
Значи не си нито таровед, нито медицинско лице. Просто разбираш от всичко.
Хайде да не се заяждаме на дребно, да запазим добрия тон без дребнави провокации и коментари.
    Казвам, че имам известен опит. В ситуация в която от една страна бяха предсказания на Таро, а от друга медицински епикризи,  ....

Всеки човек има и духовна същност в себе си. Това не е свързано с Таро. Жалко, ако човек не го съзнава.
Ако това е така, ако наистина всеки има духовна същност в себе си, няма никакво значение дали го осъзнава или не.  Пък и какво значи духовна същност?
Примерно аз не се смятам за духовна, живея в материала.
Смяташ, че си само материя, дух/душа в теб няма?! Simple Smile Питаш какво е това "духовна същност", нямаш яснота, но това не ти пречи да отречеш, че всеки я има. Simple Smile Хмм. Или с други думи - аз не обичам Металика (примерно), но всъщност никога не съм ги слушала (пак примерно) Simple Smile ... Би било интересна дискусия, но не е според очакванията на темата за Таро. Затова я прекратявам от моя страна.

Това, което казвам и в двата случая е, че не сме научени да ценим думите и често говорим с общи фрази и клишета.
Соул81 дефинирай духовна същност, може пък и в мен да се намира малко.  Не отричам кой я има и кой я няма. А именно, че много хора се бият в гърдите, че са "духовни", а са истински мерзавци. Други си гледат житието и не очакват да им вдигнат паметник за това, че са помогнали на някого, както и не очакват да ги съди някой друг, ако защитават интересите си. Това с "обърни и другата буза" не е духовно, а си е жив мазохизъм.

# 348
Виждам, че доста сериозни дискусии сте поели, но ще се включа с едно дребно подреждане.
Харесва ли ме:
Асо пари 9 чаши 10 чаши

Мисля че е ясно ама чак пък натрапчиво ми се вижда. 🤔

Смятам, че картите показват твоето голямо желание да се харесаш на този човек- Ас пентакли като начало, много емоции влагаш - последващите чаши. Тук, в тази подредба, я няма отсрещната страна, така че едва ли има чувства към теб.

# 349
.... 

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 15:57 от SvettlaS

# 350
До колкото знам не е хубаво да се задават въпроси в отрицателен контекст, а твоят ми изглежда такъв. По-добре задай въпрос "как ще се развият отношенията между мен и Х."

# 351
Ми жената я е страх, затова така  си е формулирала въпроса. Което говори много за нея всъщност.
И без карти е ясно, че почваш ли нещо от страх, е много вероятно да се оакат нещата. Включително ако подхождаш по този начин към човека, с предварителни уговорки.

Както винаги, проблемът е в детството, в способността за доверие, за близост. Страхът другия ще оправдае ли доверието, но ние изобщо даваме ли доверие?

Виждам Дявола и ми става ясно.

Подсказка: Той изобщо не е зъл. Страшен - може, защото не го виждаме истински.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 15:56 от Анонимен

# 352
Ми жената я е страх, затова така  си е формулирала въпроса. Което говори много за нея всъщност.
И без карти е ясно, че почваш ли нещо от страх, е много вероятно да се оакат нещата. Включително ако подхождаш по този начин към човека, с предварителни уговорки.

Както винаги, проблемът е в детството, в способността за доверие, за близост. Страхът другия ще оправдае ли доверието, но ние изобщо даваме ли доверие?

Виждам Дявола и ми става ясно.

Подсказка: Той изобщо не е зъл. Страшен - може, защото не го виждаме истински.

Благодаря... Точно за детството си питах.

# 353
Защо си изтри коментара? Нещо лошо ли се случи, какво стана?

Попита за мъж.
Комбинацията беше Дявол, 8 меча, 6 меча.

# 354
Момичета, според вас, на кои карти трябва да се радвате най-много?

# 355

Мога да кажа коя ми е любима-Смъртта.Иначе зависи от комбинациите.

# 356
Аз най-много се "радвам" на Слънцето и Светът.

# 357
Аз най-много се "радвам" на Слънцето и Светът.

Извинявай,че се намесвам,обаче от тези карти направо ме побиват тръпки.И ще обясня защо-когато съвсем прохождах с картите,моя позната ми обясни,че светът е завършек и край на нещо и е отвратителна карта,а слънцето е пожар,който изпепелява всичко и също слага край.Това ми се е набило в съзнанието и не мога да се отърся.
Както беше ме научила,че видя ли чаши-това означава сълзи-но там го преодолях..

Надявам се да не съм те обидила с мнението си.

# 358
О, не си ме обидила ни най-малко. При мен тези карти имат съвсем други асоциации и в общия случай показват "зелена светлина" и предизвестяват хубав развой. Всяка карта в таро има и отицателната си страна, разбира се.

# 359
Чашите са сълзи по детския ни лигоч, отказа да пораснем. За любовни въпроси да се радва човек на чаши - хахахахахахахахахахахахахахахахахахха!!! НЕ!
По-добре  НЕ! Никакви чаши Grinning

Разбира се, има изключения, де...

Смърт - много копнееш за трансормация, промяна...
Слънце - абсолютния мрак е това Слънце, не се сещам за позитивно значение; освен Секхмет да ме опровергае.
Светът не е никакъв край. Страхотна карта е, особено на 3та, но зависи, разбира се, цялостно от комбинацията.

Като цяло, една по една да се гледат картите е много неудачно.

Според вас коя боя променя живота?

Общи условия

Активация на акаунт