Искам да кажа ... (139) през октомври 2017

• 230 448
  • 5 026
  •   1
Отговори
# 4 635
  • София
Жълто цветенце, моят мъж се носи гола глава, тоест целият е плешив. По-евтина ще ми излезе една перука от Джъмбо, отколкото карирано пуловерче.  Grinning Абе не е малък, нека си се маскира както иска. Е, ако поиска съвет, веднага ще му дам възможно най-адекватния.  Mr. Green

# 4 636
Мари, важното е шоу и купон да става. Освен да му предложа като професор от БАН да се спретне...

Може да е Емко от сериала Домашен арест. Той нали беше доцент в БАН. Щом си има плешивинка, само едно карирано пуловерче му трябва и е готов. Wink

Ох, и аз за него се сетих  Joy, и очила бих сложила аз, с големи рамки  Mr. Green

# 4 637
Дъщеря ми до годинка и два месеца пиеше кърма от шише., т.е през цялото това време аз съм се цедила. Имах кърма за две бебета, едното чекмедже от фризера ми бе пълно с пликчета кърма, която ползвах за приготвянето на пюрета. Нощното кърмене/цедене в случая увеличава най-много лактацията. Дори и да пропускаш нощните хранения е добре ти да се цедиш - прибираш в хладилника /трае до шест часа по спомени/ или директо във фризара за по-натам.

# 4 638
Тя за два дни в болницата до кръв ми ги докара не мога едва се оправих.  С чай ако не стане здраве.

Споко бе, няма драма. Не ти се кърми-не го правиш. Я виж какъв е голям баткото. Трябва да ти е приятно да гушкаш, а не да се подготвяш за мъчение.

# 4 639
  • София
Аз не можах да се справя с кърменето и го прекратих. Две седмици се мъчих и реших, че няма да ме обявят за светица, ако продължавам да издевателствам над себе си. Предполагам, че липсата на достатъчно кърма при мен се дължеше на стреса, тъй като Кати се роди с асфиксия и беше няколко дни в кувьоз.

# 4 640
Луда кърмачка съм, кърмих си децата по 18 месеца, но не съм ЗА кърменета на всяка цена. Ако кърменето е мъка за всички участници в упражнението, няма нужда, има алтернативи.

Посях 200 луковици, измих си чехлите, оправих си ръцете, прибрах  си инструментите и видях, че съм забравила последно купените 50 броя мини нарциси и лилиевидни лалета в един ъгъл. Навън вече е бахър, хич не ми се излиза пак. Пфу.

# 4 641
Ако много не ти се излиза, прати ги насам, ще им намеря място Simple Smile

# 4 642
Точно чаят показан от Сбъдваща беше и моето спасение.
Тонка, не мъчи човека. Кажи че се е дегизирал като Емо Чолаков. Дай му една показалка и по- тесни в чатала панталони.
Подготвям вечерята- пържени чушки с яйца и сирене. Ще има и недоволни, ама не ми пука.

# 4 643
  • София
Мъжът ми вика, че съм ненормашна;)
Ще вземем АМ и готово голяма работа. Май нещо не съм е час вярно. Даже май ми е купил.Simple Smile

# 4 644
  • някъде ... тук ...
Да се покажа в новата седмица...

Кърмих и аз, даже дребният до година и половина. Обаче и аз като Сбъдваща не смятам, че трябва да е на всяка цена.
Миднайт, ако решиш, вземи чая, пробвай нощно време да цедиш, пък каквото стане Hug

Скрит текст:
След днешният преглед в кампанията за безплатни прегледи за рак на гърдата, се оказа, че съм с фиброзна мастопатия. Симптоми нямам никакви. Засега само трябва да си науча релефа на гърдите и да се следя сама и на 6 месеца - на преглед. До преди малко рових в нета. Не е страшно, засега.
А кърменето и раждането помагало, пише ...

Снощи звъняха едни маскирани деца. Чак после се усетих, че не е Хелоуин. Дадохме по една ябълка, то друго няма вкъщи. Дребният каза сутринта, че няма намерение да празнува и да обикаля по къщите.

# 4 645
Не съм кърмила изобщо. И то не, защото не съм искала, а защото нямах грам кърма. С първото дете не го знаех и се залъгвахме една седмица, докато не дойде леля ми, която е акушерка и каза, че детето е гладно. А, то кротичко. Нито плаче, нито нищо. Единият проблем беше, че по онова време да намериш хуманизирано мляко си беше едва ли не "мисия невъзможна". Разгеле с връзки купихме едно кашонче. Вторият проблем се яви, когато каката отказа да го пие на 15-я ден и по неволя минахме на разредено кисело мляко. Със синът се повтори ситуацията, но още в болницата след няколко пробни кърмения ми казаха, че няма да се получи. Пробвах какво ли не, но кърма така и не се появи. За съжаление и той отказа хуманата след 2-3 седмици, та се наложи пак да прибягваме до киселото мляко.

# 4 646
  • Sofia
Никак не ми харесваше да кърмя синковеца, както и това да е повод за разговори и даване на акъл 😲.Гадно ми е- кърмене, цедене....И прочие съпътстващи дейности.ММ не е изказвал мнение по въпроса.За него беше важно да съм спокойна и нестресирана 🙄.

# 4 647
Ако си в София, мога да препоръчам много читав мамолог, Ели.

# 4 648
ДжеНа, липсваше тук!

# 4 649
  • някъде ... тук ...
Давай, Сбъдваща.
Оказа се, че този, при който се паднах в тая кампания, също е светило (поне според нета) - проф. Гаврилов в Онкологията.

Общи условия

Активация на акаунт