Искам да кажа ... (139) през октомври 2017

• 228 086
  • 5 026
  •   1
Отговори
# 4 860
В нашия квартал по едно време мислех, че сме във война, хвърляха пиратки и всичко се тресеше. Като излязох на терасата видях две групи, движещи се в двете посоки, обикаляха по къщите. Не видях сутринта да е имало някакви други поражения по улиците, но и пиратките бяха много глупава идея. И това, което разказва Мър, не е никак хубаво. Като искаш да празнуваш нещо, поне научи защо го празнуваш, как се празнува и т.н.

# 4 861
  • София
Честит ден на будителите!
Тук днес също е голям празник- денят на вси Светии. Вчера видях по улиците маскирани дечица, но никой не ни е притеснявал. По случай празника планираме да посетим църквата Сан Клементе, където е погребан св. Кирил и да почетем паметта на създателя на кирилицата☺

# 4 862
  • югозапад, под "Марков камък"
Честит празник!
Елени, да ти е жив и здрав рожденика!

# 4 863
  • В Космоса
Честит празник!

Честито и на малкото елени!

Гримът на моята мъртва принцеса не е много сполучлив, но с баща си имали спречкване, караници и ревове и не можали да го измайсторят като хората. Ходихме на Мола (Боже, а някога се кълнях, че в Мол няма да стъпя) в детския кът. Страшно много народ, изобщо не очаквах, всички хлапета маскирани, яко изглеждаше, но леко изнервящо докато си вкараш и изкараш детето вътре. И, естествено, разни мега нахални майки се мъчат да си прокарват селските хитринки, да изпреварват и т. н. Как живеят със себе си такива хора, непонятно ми е!

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 19:28 от the unconscious

# 4 864
  • Бургас
Карз, градините и яслите си работят.
Твоят си в Хисаря ли е бил на екскурзия? Хареса ли му е?

# 4 865
  • Бургас
Да,Лина,три дни в Хисаря,обикаляха Карлово,Калофер,Копривщица,Клисура,Казанлък,Сопот. Много е доволен,хареса му. А в хотела имало и детски басейн с водна пързалка. Иска пак да отиде там с нас на почивка. И на мен ми се приходи.
Честит рожденник на Елени!

# 4 866
Добро утро,
чакам от овъргаз да минат на проверка и си пия кафето.
Ама верно с дъга и цветен нектар са  правени децата, всички са много хубави, усмихнати, страшни сладури.
Аз снощи си изкарах акъла, отивам на тренировка и съм оставила големите да гледат малката. На излизане от фитнеса, собственичката ми казва видях ги твоите деца, познах ги нищо, че се бяха гримирали. И аз опулвам едни очи и бегом до нас, нищо такова нямаше де. Обаче направо ми се подкосиха краката.

# 4 867
Акаша, прекрасна ти е принцесата Heart EyesПри нас добре, че не са въвели пиратките и на този празник, че кучето ми много го е страх. Отсега ме свива стомаха като си помисля на Нова година какво ще го правя, остава сам милият Sad

# 4 868
Много хубави всички хелоуинчета и малки и големи и четирикраки.

Елени, да ви е жив и здрав рожненника. Голямо вълнение си първи рожден ден.

# 4 869
Честит празник!

Елени, да е живо и здраво момченцето ти!

Хубави деца видях, с добри костюми и грим. И важното е, че са се забавлявали. И не само те, де. Wink

Снощи никой не звънна, та се почерпихме с бонбони. Има и за днес, че и за утре ще има.

# 4 870
  • дядовата ръкавичка
Честит рожденик, Елени! Да е здрав, весел и палав  Grinning

Честит празник!

Хубаво Акашче Simple Smile, другите хелоуинчета не успях да видя.

Куркума, поет си ".... с вест архангел и нектар от дъга..."

Моите пубери не уважиха празника, но племенницата ходила в мола  Wink. Много разочарована, само на едно място давали бонбони, та се наложило три пъти да се преоблича  Mr. Green

# 4 871
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Освен липсата на възпитане, прибави и незнанието какъв е празника - те го възприемат точно така - звъня, дават ми лакомства и си заминавам. А нали трябва поне да попитат - лакомство или номер - ако им кажеш "номер", съвсем ще ги ошашкаш.

Понеже точно на тази вълна съм и аз, копирам си поста, писан другаде:

Не ми стигнаха бонбоните снощи...
Близо две кила бях взела и не минаха чак много хлапета, обаче...Първо дойдоха две много сладки вещички - сестричка на 6-7 и малкото й братче, и то вещичка. Сигурно костюмът е на каката от предишни години, но много сладко му стоеше - той е на 2-3 г. Те са от нашия вход, скромнички - взеха си по едно бонбонче. Малкият, по-несръчен, закачи му се второ за пръстчето и каката го смъмри. Аз настоях да си вземат още - те взеха по още едно. А бе така, с шепичката, реших да ги науча аз.
Следващите бяха вече научени, много даже. 7-8 момчурляка, между 8 и 13 год. Звънят на пожар, аз отварям и първите така натиснали вратата, че  влитат върху мен. Ей, ей! Какво правите, реших да ги стресна малко. Номер или лакомстмво? - казват си паролата. - Номер, казвам. И чакам. Те гледат изненадано. - Ами какъв ви е номерът, питам, ще пеете ли, ще тацувате ли, стихче ли ще ми кажете? - Ами нямаме номер, дайте бонбоните! И не се обяснявайте!, обади се един по-изотзад. А друг един, заплашително: Ако не ни дадете бонбони , ще ви надраскаме вратата! Аха, значи заплашвате. Ами вие не играете играта по правилата, казах аз, ама не ми се занимаваше повече с тях, развалиха играта. Протегнах кошничката с бонбоните, първите, които бяха завзели мястото пред вратата започнаха да грабят като невидели и да пълнят една торба. - Ами няма ли да оставите и за тези зад вас, питам. Или вие сте заедно? Не сме заедно, каза най-напористият,  обирайки и последните бонбони в кошничката. В бързането някои бяха паднали, той мина през тях и избяга, а останалите хукнаха да го гонят: А бе, пич, дай бонбоните...И отгръмоляха надолу по стълбите.
Не знам какъв точно е този празник в родината си (по филмите изглежда весел и забавен), но при мен снощи дойде неприятно изроден. Въобще не беше весело, още по-малко забавно. Само единият беше "маскиран" с палтото на майка си и баретата на баба си. Шерлок Холмс бил, каза (срещнах го после на път за магазинчето до нас и го питах), ама приличаше повече на Мери Попинс. Но това не е важно. Важното е, че бяха груби, невъзпитани и нахални. И съм сигурна, че не беше заради бонбоните - сигурно вкъщи ядат къде-къде по-хубави. Яд ме хвана, защото се бях настроила за празник и усмивки.
Миналата година беше много по-весело и забавно. Ама имаше и момичета.
"Жени трябва да има навсякъде, където има мъже, защото им действат облагородяващо" - до този извод беше стигнал големият ми син в казармата, след като забелязал как в присъствието на единствената жена в казармата,  дебелата лелка с черпака,  момчетата се променят - по-малко псуват и по-меко гледат.

Отивам да чета нататък пропуснатото.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 11:24 от svetal4o27

# 4 872
Белинда, вие в Италия ли сте???? Най- опуления емотикон! Нищо не бях разбрала до сега! Браво! Браво!
Акаша, хубавата щерка и през несполучлив грим се познава!
Карз, веднага връщам жеста със стиснатите палци!

# 4 873
Ех, Свет, ей това му е най-лошото, че чули недочули, видели, недовидели, грабят като не виждали.

# 4 874
Светалчо, невъзпитани деца наистина. Честно казано не знам дали аз щях да им дам бонбони, ако бяха заплашили да ми надраскат вратата. По филмите празника наистина изглежда забавен.

Общи условия

Активация на акаунт