Как да пазаруваме?

• 8 166
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
Разликата е, че у тях си може да се фръцне и да каже "аз такова няма да ям" и мама да се хвърли да прави на златото нещо, което той иска. А тук така няма да каже, защото може да отнесе някоя точилка или да не види секс един месец, ако засегне чувствата на половинката Grinning  Това в кръга на шегата де Simple Smile)

аххаха правилно.. Така си говоря, но много старая.. та нали любовта на мъжа уж минавала през стомаха..малко късно съм се сетила, ама Grinning Grinning Grinning
Миналия ден даже му правих мусака и пържоли..
Момичетаа не знам дали и при вас е така, но ми е ужасно гадно да готвя месо..лелеее побърквам се... дано това е някаква начална фаза, защото хич няма да ни продължи още дълго "семейният" живот Grinning

# 31
Цитат
аххаха правилно.. Така си говоря, но много старая.. та нали любовта на мъжа уж минавала през стомаха..малко късно съм се сетила, ама Grinning Grinning Grinning
Миналия ден даже му правих мусака и пържоли..
Момичетаа не знам дали и при вас е така, но ми е ужасно гадно да готвя месо..лелеее побърквам се... дано това е някаква начална фаза, защото хич няма да ни продължи още дълго "семейният" живот Grinning

И на мен ми е много гадно да готвя месо .. е налага ми се понякога. Но моя приятел обича да готви, когато има възможност ми помага, оставям ястията с месо, когато си е в къщи Grinning
Аз също до скоро не можех да готвя, но вече ми стана и интересно, особено когато му хареса нещо..

# 32
охх да и на мен така..и честно казано супер много се учудвам, че му харесват Grinning Grinning Ще взема и аз да го командировам да готви месото вместо мен Grinning

# 33
Ех момичета, не така. Ще ги научите да не готвят и после никакъв шанс да помогнат, още по-малко да сготвят. С мъжа ми правим повечето неща заедно, без значение дали работата е мъжка или женска. Това освен, че научава и двамата, че не е хубаво един да мързелува, а друг да носи всичко на гърба си (нямам предвид само готвене, чистене и пране), ами и много сплотява. Да, понякога съм изморена или не се чувствам добре и той готви, а ако и той не се чувства добре минаваме към ядене навън, джънк фууд или филийки с лютеница, която между другото заедно сме направили.

# 34
Ех момичета, не така. Ще ги научите да не готвят и после никакъв шанс да помогнат, още по-малко да сготвят. С мъжа ми правим повечето неща заедно, без значение дали работата е мъжка или женска. Това освен, че научава и двамата, че не е хубаво един да мързелува, а друг да носи всичко на гърба си (нямам предвид само готвене, чистене и пране), ами и много сплотява. Да, понякога съм изморена или не се чувствам добре и той готви, а ако и той не се чувства добре минаваме към ядене навън, джънк фууд или филийки с лютеница, която между другото заедно сме направили.

Охх миличка супер, ама как да го оставя да готви или прави каквото и да е, при положение, че после ще трябва д ачистя като луда след него GrinGrinGrinGrin

# 35
Е, така е, ще чистиш. Аз чистя след моя, а той като направя торта, купата с крема я облизва направо Simple Smile. Шегата на страна, наистина сме така - единия готви, другия чисти и би следвало като види, че след него чистиш за час, а той след теб за 20мин, би трябвало да се замисли. Вземете си миялна, ако имате възможност, ще спести част от "скандалите". Вкъщи примерно манджите са разделени на неща, които аз правя и такива, които той прави. Примерно неговия боб с ребра е невероятен, аз не мога да го направя като него. Моите кюфтенца с доматен сос той не може да ги направи и така.
С комуникация и опит да се поставиш на мястото на другия, много от битовизмите отпадат. В крайна сметка не си прислужница, нито той, но тези неща трябва да се свършат. За мен е удоволствие да му сготвя нещо вкусно, но това е така защото не ми е задължение. Ако кажа, че не ми се готви и съм в някаква емоционална дупка, а той е изморен, цяла седмица може да редуваме яйца с яйца.
Ако се обичате и и двамата искате другия човек да се чувства добре, всичко ще е наред. Ако не - хващате пътя. Предишната ми връзка прекъсна заради неизмит тиган (и други неща, но това ми отвори очите и тогава бях сигурна, че мястото му не е до мен).

# 36
ох да ти си споделя колко кофти ми стана миналия ден.. пътувахме си от родното място към Сф, станахме в 3 сутринта, 4 часа път, после аз бях на работа, веднага след работа на лекции, той си спа цял следобяд кажи речи 3 часа е спал, да не кажа и повече, прибирам се и ме чака и мрънка, че е гладен..прибирам се смазана от работа и тепърва правя салата..дума не му обелих, той ми се милваше, ама аз не съм робот .....
и после като му казах за какво съм сърдита нищо не каза..
на следващия ден пак същата работа, прибираме се, той нищо не прави цял ден и аз отново се заробвам с вечерята, но този път предложи да помогне..ами хубаво, ама аз сама ще си свърша по-бързо и после няма да чистя след него....
май трябва да преосмисля малко ситуациите

# 37
Това ако е постоянно си помисли много добре как да действаш. По принцип аз в такива моменти ако имам сили ставам и правя без да се оплаквам. Ако нямам сили просто казвам, че съм адски изморена, защото...... и питам дали има предложения. С мъжа ми миналата зима работихме и аз учех в София, но живеехме на 80км от тук. Това означава, освен прибирането (между 1 и 3 часа), палене на камина, чистене на сняг и чак след това къпане готвене и пиене на вино. Тогава разбрах, че това си е моя мъж. Прибирахме се и и двамата започвахме да правим нещо, някак си отвътре ни идваше. Аз хващах едно, той друго, но целта беше една и съща - да седнем пред камината с чаша вино и да си говорим. Питай го от какво той има нужда и казвай от какво се нуждаеш в момента, в който се нуждаеш. Аз пък спечелих мъжа ми като го подкрепих да прави нещо, което обича. Хоби, а вече и работа са му моторите, а аз съм много против тях, никога не съм и никога няма да се кача, но пък той прекарва много от свободното си време в гаража с ръцете в маслото. Започнах да го питам някакви неща, за рождения му ден му подарих пари за кафе рейсъра му (ако те интересува-гугъл Simple Smile) и това лято започнах с него да ходя. Първо стоях отстрани и го питах някакви неща, а после започнах и да му помагам. Аз съм малко мъжко момиче и ми е интересно, нищо, че няма да се кача. Той сам призна, че това е нещо, което е променило начинът, по който гледа на мен и ме цени още повече. Аз хубаво си разказвам живота и давам "съвети", но не е нужно да ме слушаш. Аз съм едно, ти друго, мъжете ни вероятно нямат нищо общо.

# 38

да и ние правим 99% от нещата заедно или едното аз другото той. Просто напоследък работи много след работа и събота и неделя и няма как, но никога няма да ме остави сама, просто той е такъв, наложи ми се вместо аз да го изискам да свикна с това.., смисъл не вярвах, че може Grinning Grinning но съм тооолкова благодарна, че е такъв!!

# 39
  • MI
Предвкусвам нова тема след някоя година - "Приятелят ми/мъжът ми не ми помага с нищо". Wink НЕ ги свиквайте така, че после ше съжалявате. Ако не ви харесва как готви, помоли го след като ти сготвиш да измие чиниите и да почисти например. Просто всеки да върши нещо, не единия да работи, а дригя да лежи по гръб.

# 40
Предвкусвам нова тема след някоя година - "Приятелят ми/мъжът ми не ми помага с нищо". Wink НЕ ги свиквайте така, че после ше съжалявате. Ако не ви харесва как готви, помоли го след като ти сготвиш да измие чиниите и да почисти например. Просто всеки да върши нещо, не единия да работи, а дригя да лежи по гръб.

Абсолютно съгласна, всяка наша сутрин протича така: той става прави кафета през това време аз съм направила по 1 тостер за работа, ако простирам е оправил и леглото, сменяме кошчетата. Снощи той сготви аз измих .. или единия слага, другия вдига масата и така.

# 41
  • MI
Ненен, точно така. Simple Smile Работа в екип, всъщност е и много приятно.

# 42

хахахах, не няма да има такава тема.. Wink

# 43
СладуРади, според мен е добре да организирате кухнята си така, че да имате място за съхранение на по-дълготрайните хранителни продукти. С приятелят ми имахме подобен проблем преди години като бяхме на квартира. Хем искахме да си направим нещо вкусно, хем след това се чудихме какво да правим с излишните продукти. Или трябваше да ги хвърляме или да се чудим къде да ги сложим и да гранясват. Затова в един момент беше по-лесно за взимаме храна от ден за ден, най-често junk food и полуфабрикати. Проблемът си го решихме като реорганизирахме кухнята си.

Аз съм си взела едни цветни стъклени бурканчета, в които държа леща, боб и киноа. Взела съм си метални кутии за мюслита и спагети. В мокрото съм сложила един панер в който държим картофите, а моят човек ми направи един рафт за разни консерви и буркани. Тази организация много ми помага. Хем имам продукти, които са ми под ръка, хем ако не искам да ги използвам сега има къде да ги съхранявам така че да не ми се мотат из ръцете. Flowers Hibiscus

# 44
СладуРади, според мен е добре да организирате кухнята си така, че да имате място за съхранение на по-дълготрайните хранителни продукти. С приятелят ми имахме подобен проблем преди години като бяхме на квартира. Хем искахме да си направим нещо вкусно, хем след това се чудихме какво да правим с излишните продукти. Или трябваше да ги хвърляме или да се чудим къде да ги сложим и да гранясват. Затова в един момент беше по-лесно за взимаме храна от ден за ден, най-често junk food и полуфабрикати. Проблемът си го решихме като реорганизирахме кухнята си.
Здравей Rocket и блгодаря за отговора ти! Мисля, че точно и нашия от там идваше, но лека полека го оправяме.. Не сме си купували чипсове, снаксове от доста дълго време Simple Smile)) YumYumYumYumYum

Общи условия

Активация на акаунт