Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 870
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
O, Бебок, разбирам те. И аз съм минавала през такива емоционални и стресови периоди, в които съм качвала по 10-тина килограма. Сега обаче знам, че храната няма да ми помогне да се чувствам по-добре, а напротив, ако се отпусна, ще кача, после ще ми се срине и самочувствието. Но като е под силен стрес и изнемогва от умора, човек рядко мисли трезво.

# 196
И аз знам, че няма да помогне, дори напротив. След това се чувствам ужасно, отделно гадния вкус в устата. И след това съм още по-изнервена и ужасна, викам за най-малкото нещо.
Скрит текст:
А има кой да дойде за малко, дори и за половин час да е. Но идва само като се обадим или имам работа, а не мога да отида с детето (лекар, зъболекар).
 Онзи ден бях на зъболекар и се прибрах пеша, сама. Голям кеф ми беше да не бутам количка и да не ми врещи някой на ушите като вляза в магазин, за да разгледам обувки или дрехи. Оплаках се, извинете, обаче няма с кой да споделя.

# 197
Бебок,  Hug И това ще мине. Моето дете беше ревливо и неспокойно. И сега е не е от най-спокойните, но вече е по-голям и общуването с него е повече удоволствие, отколкото грижа. Така че не се притеснявай, ще порасне малката фурия, ще ти бъде опора и компания. Ще се разхождате двете и ще ти е голям кеф. Килограмите ще ги свалиш.
Наскоро казах, че не разбирам запуснатите жени. После се замислих колко тъпо звучи изказването ми. Аз всъщност не слагам знак за равенство между пълен и запуснат. Има хора със стил и всякакви килограми, както и такива без стил, също с всякакви килограми. Когато обаче умората се натрупа, тя ни личи. Това е умора, а не запуснатост.

# 198
Вярно, много ни личи умората. И тогава, лично на мен, ми е все тая как изглеждам и какво ще кажат другите.
Иначе редовно се базикаме с ММ как можаха точно нея да дадат от родилното. Каката е толкова кротка, а малката е пълна противоположност.

# 199
Ами под здравословно хранене разбирам повече плодове, зеленчуци, ядки, фрешове, зехтин вместо олио, качествено месо, истинско сирене и т.н. А при положение, че ям много въглехидрати, следователно изпитвам и повече глад, и от това пък следва, че немога да се заситя с 1-2 домата. Имам алергия от яйцата. Трябва поне в началото да поемам по-големи количества храна.
Та така.

# 200
Сезонните плодове не са толкова скъпи. Фрешове не са ти необходими. Зехтин има често на промоции. Аз лично готвя с литър зехтин дълго време. За месото също ти казах, че може да се намери по магазините на приемлива цена. През уикенда купих пуешки бутчета от Лидл, бяха намалени, около 700 гр. бяха две бутчета, излязоха ми 4 лв. Сварих ги и с една част направих с прясно зеле, друга - с ориз, остана ми още малко месо и бульон, което мога да направя на супа с моркови, тиквички, пащърнак. На пазара в момента има сезонни зеленчуци, които мога да са замразят. Правя и пълнени патладжани със зеленчуци и кайма, обаче съотношението кайма: зеленчуци е 20:80 %. Така килограм кайма, избирам телешка (около 10 лв. максимум),  ми стига за 4-5 пъти. Просто трябва да промениш мисленето си по отношение на храненето и ще видиш, че има и евтин начин да си сита и все пак храната да е качествена. В магазините има и патешки фенери, примерно, които също не са скъпи, но овкусяват чудесно дори едно просто зеле, на което в момента му е сезонът.

# 201
Дух  Hug Hug Hug
грижи се за мама, ти си силно момиче Tired

# 202
Да се хапва здравословно (с цялата условност на това какво е здравословно) не мисля, че е скъпо. Имам няколко магазина на вериги около нас, една месарница и плод зеленчук. Следя редовно каталозите с промоции на веригите и пазарувам продукти предимно на промоции. Често и замразявам. В момента в камерата имам замразени берита, патладжан, нарязана целина, тиквички, печени чушки.

Сезонни зеленчуци в момента са
- зеле
- моркови
- праз
- ряпа
- целина
- цвекло
- зелен фасул
- алабаш

Плодове
- грозде
- круши
- ябълки
- тиква

С някои изключения от горните всичко върви около и под левче за килограм.

Месо винаги има по и под 6 лв. кг. по веригите. Млечни пазарувам от специализирани магазини на ферми и цените там са по-ниски от тези по веригите.

Вярно е, че ядките са си скъпички, но те не са за основно хранене.

Маслата поскъпнаха, вярно е. Но пък винаги има промоции на маслинови масла, кокосови. Аз готвя и със свинска и патешка мас, когато ястието позволява комбинацията.

# 203
Аз се сетих и за изварата - евтина е, засищаща, а е нискокалорична. Освен това организмът няма нужда от време, в което да ядем повече, за да свикнем, напротив, почваш в дълбокото. В първия режим от Ипократис количествата продукти са толкова малко, и разнообразието е толкова ограничено, че направо си е евтин режим. Могат да се направят много комбинации и менюта, които да не излизат скъпо. Че даже често има и риба на промоция. Примерно скумрията е евтина, засищаща, колко е полезна не се знае, но това не се знае дори за сьомгата. А и меню, изцяло на плодове, зеленчуци и варива, също не е скъпо, стига човек да знае как да комбинира храните си.

# 204
  • София
Ако човек реши да не яде лесно достъпни боклуци, а сам да приготвя истинска храна, е много лесно да се постигне хубаво меню на достъпна цена. Да, отнема повече време, за да планираш (най-вече) и да сготвиш. С храната съм няколко дни напред в главата си, няма как.
А разните там модерни кинои, кейлове, джинджъри, чии, смутита и други такива изобщо не означава, че не се храним здравословно, ако не ги консумираме. Спирането на количества захар и брашно е достатъчно здравословно само по себе си.
Дани, добре дошла!

# 205
Аз цяло лято задържах кг.и се канех от есента да  започна да свалям отново, но уви дори качих 1,5-2кг., незнам защо така се получи, но се чувствам ужасно последните дни, смятам следващите 3 дни да изкарам на овес.ядни с кис. мляко и отделно плодове и дано отново видя 64 на кантара че това 66,2 направо ме разби днес, знам че това са само цифри но много ми развалят настроението, мотивацията, самочуствието.

# 206
Хубаво е че имате магазини като лидъл, Била, Кауфланд и всякакви други на които има промоции...
но в наше село има 2 магазина...
както и да е де...
Просто...търся съвет как да се справя с тестеното

# 207
  • София
Спираш го от раз и изцяло. И аз съм любителка. Не бях яла тесто 3 месеца, онзи ден хапнах малко- даже вкусът се променя с времето- грам удоволствие не изпитах.

# 208
Има ли при теб ефект от спирането му ?
Сладко по принцип не ям и не обичам, освен най-много един ден преди цикъл.

# 209
  • Козлодуй
Наистина зелето е евтино и засища и е много вкусно като се наготви с мас, много обичам скумрия на фурна с лимонче - много бързо се отслабва с риба важно е да не се консумира захарни и тестени изделя дори в някой скъпи луканки има захар просто трябва да се четат етикетите и да не се купуват скъпи неща само защото са скъпи Simple Smile

Духче, и от мен съболезнования дръж се момиче.

tofi_fi, и аз съм в същото положение в момента качвам килограми и не зная как да се справя защото според моето виждане се храня правилно нямам прегрешения дори си правих домашен течен шоколад без захар (авокадо, банан, какао и стевия пасирани) и пак всяка сутрин отчитам покачване просто ям много Sad

Общи условия

Активация на акаунт