Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 840
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Слагате ли сурови семена (ленено, конопено) в салатите например? Въпросната ми хомеопатка, каза, че са много полезни (особено за червата), а често ги пренебрегваме. Ако някой ги ползва, така директно ли или първо ги накисва?

# 451
Аз си слагам често - не само в салати, но и в супи, и в кисело мляко. Харесва ми, вкусно ми е Simple Smile

# 452
в леленото семе има фитоестрогени, които не са много ок за тялото
другата му полезност - омега-3 също е спорна, защото не тази омега, която се усвоява от организма
виж за запек и други стомашни неразположения помага

благодаря за милите думички  Heart Eyes
една диня махнах, остават още 2 Simple Smile

# 453
  • София
Браво, Херци!! Голямо въртене е паднало!

# 454
Браво Herzen Flowers Hibiscus

pvacheva мойта си диета как коя YumYumYum 90 дневната

# 455
  • Козлодуй
NoMe, извинявай забравих Simple Smile
Viliianka, благодаря за книгата аз слагам на зелето леко запечен сусам видях това в един китайски ресторант и откраднах идеята Simple Smile Купувам суров сусам и го засушавам на фурната внимателно той много бързо изгаря затова се бърка непрекъснато после като изстине го слагам в едно бурканче и ръся на салатите Simple Smile
Аз все още си качвам килограмите и вече ми тежи затова още съм в търсене какво точно да ям Simple Smile Много ми е труден тоя Шон Т. първия път като го изиграх ми беше по-лесен ама и бях по-лека сега съм вече 61 килограма и все съм гладна Simple Smile

# 456
Здравейте момичета - да споделя моята история, тъй като съм решила днес да е ден 0 от моята диета.
Поставям си за цел ограничаване на всички сладки неща от магазина. Да не пия калориите си. Да пия поне 2л вода на ден, което не е непосилно, тъй като обичам да пия вода. Да не ям след 19:00. Ще се включвам често тук, тъй като имам много нездравословна връзка с храната, която крия от всички. Дори в момента има опаковка от шоколад, скрита под възглавницата, за която треперя, че ще я намери някой.

# 457
sc_ добре дошла, може да се изненадаш като разбереш колко хора са или са били в твоето положение.

Ти си решаваш как е най-добре за теб, за някои е по-лесно от раз да променят радикално храненето си, за други постепенната промяна е по-подходяща, за да могат да не се откажат по средата на пътя Wink

Вилианка, аз слагам сурови семена на салатите. За мен истината е някъде по средата почти винаги и твърдо съм убедена, че дозата прави отровата Wink Накисването според мен е препоръчително най-вече, ако е голяма дозата Wink

Аз тези дни пак експериментирах,
Скрит текст:
предХелоуинско миналата седмица много прекалих със сладкото и резултатът беше +2 кг. После без много ограничаване за няколко дни ги свалих напълно, според мен това означава, че гладуването все пак трайно е забързало метаболизма ми или пък има някаква друга причина, която не ми е известна, ха-ха. За съжаление обаче пак се обадиха зъбните ми проблеми, то няма как да е другояче и утре мисля пак да си дам почивка. Сложила съм смрадлика да се вари. Май трябва най-накрая да кажа на себе си, че ми е минало времето за ядене на захар, дори и да нямам проблеми с теглото.

И да кажа какво съм установила, че при мен дава бързи резултати за отслабване.
Скрит текст:
1 ден на течности, в т.ч. кофеин сутринта за изпразване на червата. 1 ден на неподсладен чай или вода и след това 1 ден на сухо гладуване. Аз смъкнах 1 см от бедра и талия, ханшът не го меря, ха-ха и 1 кг трайно задържан. Усещането, първият ден не се усеща изобщо, все пак се храня, освен кафето, пия вода, кефир, воден кефир; вторият ден все още изпитвам жажда, така че чак следобедът усещам известна умора, но гледам рано да си легна и на следващия ден съм готова за сухото гладуване. Дискомфорт, ако има е по-скоро преди обяд, следобед като вече писах усетих прилив на енергия и загряване. На следващия ден само плодове на малки хапки, аз лично си направих леден крем от замразени плодове разбити в кухн. робот. И трите ми яденета бяха такива. На четвъртия ден вече минах на нормална храна, но без животински продукти и естествено на пюре: тиква със сусамов тахан, авокадо, червени боровинки с фъстъчен тахан. С това приключи захранването ми и се върнах към нормалното си хранене, ако може така да се нарече моята "бебешка" храна, ха-ха.

Бийпс, в този сезон само снимките остават да ни топлят Wink

# 458
  • Козлодуй
Галче, благодаря за захранването Simple Smile
Скрит текст:
Относно проблемите със зъбите освен смрадликата трябва да сложиш в нея ракия или някакъв много силен алкохол така се правят водите са уста Simple Smile Ето например погледни тази вода за уста която изкорени при мен афтите - направо забравих за тях - https://apteka.framar.bg/30043546/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%B … -200-%D0%BC%D0%BB

# 459
Галче, харесва ми да те чета.

# 460
Напоследък забелязвам, че не мога да гладувам или да карам само на течности. Може да хапна 1000 калории, но да са под формата на твърда храна. Много ми е странно, защото преди правех водни дни много често - по време на 90-дневната, около Великден, по пълнолуние, сега озверявам, вие ми се свят.

# 461
Съни, понякога и с мен е така. Вариантите са няколко:
Тялото ти има други нужди в момента.
Ума си манипулира и казва, колко много иска да си хапне. Следователно чувстваш "глад" и пеималяване, но то не е истинско. Може би след един два дни воля, ще се почувстваш различно.

Аз май ударих дъното вече и е време да се изтласкам, но устойчиво. Качила съм си двете свалени кила, особено след снощния рожден ден. Та от днес три дни до пълнолуние на течна храна: сокове и смутита.

# 462
Привет, момичета.
Аз си починах психически и е време да продължа напред. За пореден път установих, че трикратното и повече хранения на ден не са за мен. Липсва ли лекотата, когато гладувах и приемах по-малко храна. Сега на нейно място има тежест - и вечер като си лягам, и сутрин като ставам. Чувствам се задръстена от това ядене последните дни. Минавам на натурална храна, лунуване,отделно пак водни дни, хранене когато съм гладна, а не когато трябва. Заинтригуваха ме и дните Екадаши, ще чета и за тях. Общо взето храната няма да е поставена на пиедестал.
Съни, до скоро, когато гладувах и аз, не се настройвах за определен ден, защото не ставаше. Просто сутрин си пия кафето и спрямо това как се чувствам продължавам нататък. Винаги, когато съм се канила да гладувам, не съм успявала. Не го мисли толкова, от самосебе си ще дойде.
Галче, благодаря за разясненията за гладуването ти, ще има полза за мен.
Дух, не е ли по-добре един ден преди и един ден след пълнолунието, май така се правеше? Благодаря за идеята за 3-та дни Simple Smile

# 463
Радвам се, че ще се подкрепяме в "леки" дни. Бебок и аз така се чувствам.
Ами до колкото знам, детокса който правех по д-р Михайлов е 2 дни преди пълнолуние и в деня на пълнолунието. Бях доволна, но сега съм на работа и не мога да пия английска сол. За това казах три дни, два преди луната.
Аз имам една книга за Аюрведа, но още не съм я изчела цялата, но направих това ястие пречистващото за един ден и смъкнаха едно кило с него- ориз, гхи и боб мунг и подправки.
Днес и утре пак ще работя с храна, но съм решена в себе си да съм твърда в намерението си, за течна храна. Само още се чудя дали да съм на сокове и смутита или к една супа от тиква и червена леща да си направя за довечера и утре вечер. В събота искам да изкарам на вода.

# 464
Бебок, честото хранене не е за всеки. Аз съм същата ... От месец се храня по три пъти на ден за експеримен с тялото ми и освен постоянната тежест в стомаха и липсата на енергия, съм и килце и половина нагоре.

Снощи ходихме на ресторант, та ми се провали фаста, но днес ще го направя. До към 15ч. ще хапна нещо НВ, а след това продължавам с ментов чай без подсладител и вода до утре.
Разглеждам и предизвикателствата, които преди събирах в Пинтерест и се чудя дали да не направя някое леко и месечно.

Общи условия

Активация на акаунт