Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 544
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • тук и там
При мен не вървят нещата..Ама никак.Никога не съм била по-дебела.Като си погледна корема в огледалото и направо се плаша чак-качвам като мъжете-на шкембе.Не знам от хормоните ли е от що ли..Та най-общо,тази година беше  кофти за фигурата,здравето и теглото ми.От догодина пак ще се мъча да влизам във форма.Тъпото е, че винаги съм имала проблем с теглото -но въпреки всичко съм се борила и рано или късно съм влизала във някаква приемлива(за мен самата) форма..И никога не съм си мислила че няма да отслабна..Но от известно време(година и малко) не се получава-по никакъв начин. Нямам  абсолютно никакъв контрол върху храната,въпреки огромното ми желание.За първи път си мисля,че ще загубя войната в крайна сметка.Ще се пробвам пак след Нова година,и каквото-такова.

Сиска,браво на теб! Невероятна  воля имаш!

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 22:00 от Kaisia

# 676
  • Велико Търново
Kaisiа, 21.12.73 Mr. Green

Успех ти желая и много воля, и мотивация HugВ 20 годишна борба съм, изравнявам, повеждам, падам....но съм сигурна, че в тази битка със самата себе си ще изляза победител Heart Eyes

# 677
# 678
Добра новина! От Нова година Атлетик фитнес (най-после) променят ценовата си политика и вече няма да има административна такса от 50 лв. за нови клиенти и подновяване на абонамент. Ще си е 40 лв. месечно Heart И общо взето се връщам вкъщи Heart

# 679
При мен не вървят нещата..Ама никак.Никога не съм била по-дебела.Като си погледна корема в огледалото и направо се плаша чак-качвам като мъжете-на шкембе.Н
Скрит текст:
е знам от хормоните ли е от що ли..Та най-общо,тази година беше  кофти за фигурата,здравето и теглото ми.От догодина пак ще се мъча да влизам във форма.Тъпото е, че винаги съм имала проблем с теглото -но въпреки всичко съм се борила и рано или късно съм влизала във някаква приемлива(за мен самата) форма..И никога не съм си мислила че няма да отслабна..Но от известно време(година и малко) не се получава-по никакъв начин. Нямам  абсолютно никакъв контрол върху храната,въпреки огромното ми желание.За първи път си мисля,че ще загубя войната в крайна сметка.Ще се пробвам пак след Нова година,и каквото-такова.

Сиска,браво на теб! Невероятна  воля имаш!
Това е един от съществените симптоми за ИР.Както и невъзможността за контрол над апетита, постепенното напълняване....което за съжаление означава никакви вредни въглехидрати и минимум полезни такива.   

При мен нещата вървят...баааавно и славно, но все пак надолу.   Laughing   Не че няма причини, де...хем останаха последните кг, а те яко се опъват вече, хем всеки ден правя нов вид коледни бисквитки и си трябва дегустация.    Mr. Green   Търся си оправдания, всъщност.      Laughing
Не че съм се тръшнала.....до лятото ще съм супер мацка.     Joy    Какво са 3-4-5 кг след победени 30-на.

# 680
  • Бургас
При мен не вървят нещата..Ама никак.Никога не съм била по-дебела.Като си погледна корема в огледалото и направо се плаша чак-качвам като мъжете-на шкембе.Н
Скрит текст:
е знам от хормоните ли е от що ли..Та най-общо,тази година беше  кофти за фигурата,здравето и теглото ми.От догодина пак ще се мъча да влизам във форма.Тъпото е, че винаги съм имала проблем с теглото -но въпреки всичко съм се борила и рано или късно съм влизала във някаква приемлива(за мен самата) форма..И никога не съм си мислила че няма да отслабна..Но от известно време(година и малко) не се получава-по никакъв начин. Нямам  абсолютно никакъв контрол върху храната,въпреки огромното ми желание.За първи път си мисля,че ще загубя войната в крайна сметка.Ще се пробвам пак след Нова година,и каквото-такова.

Сиска,браво на теб! Невероятна  воля имаш!

Това е един от съществените симптоми за ИР.Както и невъзможността за контрол над апетита, постепенното напълняване....което за съжаление означава никакви вредни въглехидрати и минимум полезни такива.   

При мен нещата вървят...баааавно и славно, но все пак надолу.   Laughing   Не че няма причини, де...хем останаха последните кг, а те яко се опъват вече, хем всеки ден правя нов вид коледни бисквитки и си трябва дегустация.    Mr. Green   Търся си оправдания, всъщност.      Laughing
Не че съм се тръшнала.....до лятото ще съм супер мацка.     Joy    Какво са 3-4-5 кг след победени 30-на.

Amour, какво означава ИР?
имам същия проблем, пилешки крака и само корем, полагам усилия с тренировки и ограничения, но вече и аз изгубвам битката  Sad
Благодаря ти  bouquet

# 681
Привет и от мен.
Аз лееееекинко съм отпуснала повода на предпразнично/празничното хапване, но все пак се стремя да държа нещата под контрол. Изкушавам се отвреме навреме с някое шоколадче, няколко хапки сладкиш и подобни дребни прегрешенийца. Но до Нова година ще е така Yum

Както казва Амур какво са 2-3 кила на фона на свалени 40 в моя случай Yum

Весели празници момичета Flowers Hibiscus

# 682
Скрит текст:
Скрит текст:
е знам от хормоните ли е от що ли..Та най-общо,тази година беше  кофти за фигурата,здравето и теглото ми.От догодина пак ще се мъча да влизам във форма.Тъпото е, че винаги съм имала проблем с теглото -но въпреки всичко съм се борила и рано или късно съм влизала във някаква приемлива(за мен самата) форма..И никога не съм си мислила че няма да отслабна..Но от известно време(година и малко) не се получава-по никакъв начин. Нямам  абсолютно никакъв контрол върху храната,въпреки огромното ми желание.За първи път си мисля,че ще загубя войната в крайна сметка.Ще се пробвам пак след Нова година,и каквото-такова.

Сиска,браво на теб! Невероятна  воля имаш!

Amour, какво означава ИР?
имам същия проблем, пилешки крака и само корем, полагам усилия с тренировки и ограничения, но вече и аз изгубвам битката  Sad
Благодаря ти  bouquet

ИР-Инсулинова резистентност, метаболитен синдром.
https://www.bb-team.org/articles/3553_insulinova-rezistentnost
Най-общо казано:повишен инсулин постоянно, вследствие на години повишена кръвна захар.Високият инсулин е "ключ" за топене на мазнини, т.е., не позволява клетките да освободят натрупаните мазнинни запаси.За да се получи отслабване, трябва инсулина да е нисък.А той се понижава, когато и кръвната захар е ниска.А тя пък е ниска, когато се ядат храни, които не я повишават, не и значително.
Повишаващите кръвната захар храни, респективно и инсулина, са въглехидратите, особено тесто, сладко, зърнени продукти  и много плодове.

# 683
  • Бургас
Благодаря ти! А трябва ли да си изследвам захарта?
Мъка, мъка  все съм гладна не съм дебела ама  този корем  Rolling Eyes и глад ме морят, какви ли диети не пробвам, в залата се убивам от тренировки, е корема ми е пак там  Laughing
оплаках се  Simple Smile

# 684
Благодаря ти! А трябва ли да си изследвам захарта?
Скрит текст:
Мъка, мъка  все съм гладна не съм дебела ама  този корем  Rolling Eyes и глад ме морят, какви ли диети не пробвам, в залата се убивам от тренировки, е корема ми е пак там  Laughing
оплаках се  Simple Smile
Да.И инсулина е добре да изследваш, поне на гладно.Също и гликиран хемоглобин, той дава представа какви са били стойностите на кръвната захар в последните 3 месеца.
Ако ти е висок инсулина, отслабването би било доста трудно, дори невъзможно.

# 685
  • Бургас
ще действам, благодаря Amour  Hug

# 686
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Едно мотивиращо видео, което е много дълго, но показва трансформацията на жена след второто раждане от човек с наднормено тегло, до фитнес модел само за 9 месеца ....
Доста е дълго, но можете да превъртате напред...

И ето я днес...или там 7 години по- късно, запазила теглото си

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 11:47 от Роузи

# 687
  • София
Блеки, в Атлетик (поне в Мега Мола) напоследък е все едно раздават безплатни кебапчета! Просто е пренаселено, зоната пред огледалата не стига Simple Smile, чака се за уреди; на групови не ходя и не мога да кажа как е. Текат разни промоции и е препълнено в по-пикови часове. Само да знаеш..
Аз се преместих в ТопФит.

# 688
  • София
begeli, сигурно си от типа skinny fat. Понеже и аз съм така, разбирам колко обезкуражаващо може да бъде всичко свързано с отслабването. Може би причината е, че организмът не се чувства дебел и няма много напъни да отслабва. Не знам, но аз го бях докарало до 33% мазнини, при положение, че тежах ръстът - 110. След като осъзнах, че всъщност съм дебела, въпреки, че с подходящи дрехи изглеждах дори слаба до кльощава.

Така че те съветвам преди да хукнеш по доктори,  да вземеш да си прочетеш в гугъл за skinny fat и да си харесаш някакъв път за излизане от ситуацията. За мен  това беше периодичния фастинг плюс много движение (без тежки тренировки, многото спорт ми спира отслабването). Но за теб може да е друго.

Успех и споделяй тук.

# 689
  • Бургас
Благодаря Luna*  bouquet
сега ще прочета за  скини фат, иначе съм висока151см. и тежа55 кг.,корема ми е като мазна възглавница  Laughing
и наистина ако съм със широка блуза съм слаба.

Общи условия

Активация на акаунт