Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 584
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм в потрес от себе си. Ям "въглехидрати" (сладки картофи, ядки, плодове) без да ограничавм мазнините.....и отслабвам. smile3544 На кг съм същата, но видимо отслабвам и дънките ми са широки.

И аз така, сладки картофи, моркови, мляко, песто със слънчогледови семки, сусамов тахан и много зеленчуци. Не отслабвам, но и не качвам. Аз си мислех, че е заради увеличеното движение, ама знам ли.

Мерси за идеите, семейният съвет поиска ядене с ориз; за мен ще е сладък картоф с малко от яденето Wink

# 106
  • Козлодуй
Поздравления Deziderata, какъв е този режим Whole 30 можеш ли да го споделиш? Simple Smile

# 107
  • Велико Търново
Поздравления Deziderata, какъв е този режим Whole 30 можеш ли да го споделиш? Simple Smile
[/quote

Труден Mr. Green
Добро утро!
Нещо волята ми си замина със сленчевите дни, но аз винаги отсептември да май съм в депресия Mr. Green

# 108
  • Козлодуй
Аааа Сиска Добро утро как се радвам че не съм единствена която става рано мен трудните режими не ме плашат давай го насам Simple Smile

# 109
  • Велико Търново
Всяка божа сутрин най-късно в 5.30 съм станала.
Дези ще каже как е точно да не те подведа без да искам, но няма млечни, ядки
https://whole30.com/whole30-program-rules/

# 110
  • София
Здравейте и от мен!  bouquet за. Новата тема.
Програмата ми за октомври включва 10 дни на диета с кленов сироп, след това 10 дни захранване и после може 90 дневната за задържане на кг. Смятам да ходя и на йога, защото сама в къщи я оплесквам.

# 111
Аааа Сиска Добро утро как се радвам че не съм единствена която става рано мен трудните режими не ме плашат давай го насам Simple Smile
Аз ставам в 4:30. food010

Сиска вече е дала линк, това е, да. Whole 30 e палео програма на принципа на пренастройката на тялото и детокс. Спират се всички зърнени, включае ориза и овеса, соята, млечните, захарта, алкохола.
После някои постепенно се въвеждат като се наблюдаваш за реакциите на организма. Идеята е да продължиш палео, но с тези храни, които ти понасят. Без захар, преполагам.

Би трябвало след втората седмица да горя мазнини, а може и да го правя вече. И в кетоза бях по едно време, въпреки наличието на по-високи вгх и много се изненадах.

Ядки за щастие има.  Heart Eyes Иначе щеше да ми е много, много трудно.

Във възторг съм от книгата и силно я препоръчвам. Heart Eyes
Скрит текст:
Няма "пълнеж", а добре обоснована и с хумор поднесена информация. Снимките на рецептите са прекрасни, и особено ми харесва допълнението какво да правим с недоизядената храна, как да я комбинираме. В друга книга с рецепти това не съм го видяла, а въображението в кухнята не ми е силна храна. (hahaaaa,страна. Май съм гладна)
Децата избират рецептите, готвим заедно, прочетоха за вредата от захарта (захарния демон) и им е много интересно. И това броя за плюс.

Има и описание как може да се чувстваш през различните дни, което ми е много полезно.
Аз имам ужасен страничен ефект, от който ми се изправи косата, и ви казвам, че аз пшеница няма да близна до края на живота, ако ще и пистолет да ми опрат в главата.
Ставите на пръстите ми са подути и зачервени. Cry Би трябвало да е временен ефект, не ревматоиден артрит, но като се гледам съм ужасена! Ще ви информирам как се развиват нещата. И Д-р Дейвис пише за този ефект в неговата книга, че отминава. А дано! Че само второ автоимунно заболяване ми трябва. (Май имам цьолиакия, да ви кажа. Басси ужаса!)

Форумът на английски има всякакви подкатегории- за атлети, вегетарианци, кърмещи, ИР, здравословни проблеми...Дано не е против правилата да спомена:
https://forum.whole30.com/

Dilyani, що се тормозиш, душа, с този кленов сироп. Hug Не искам да те разубеждавам, ще те подкрепя щом силно го искаш, аз съм по експериментите. Ама като можеш да ядеш като пич, да ти е благо на душата и да си пълен с енергия.....ее, след втората седмица Laughing.
Препоръчвам Цялостни30.  Peace

Галче, и моите хора ядат чилито с ориз, сладките картофи засега са им нови. Но на моите деца това им е особеност, трудно скланят да опитат нещо ново. От поне две години отказват да опитат проклетите батати. Laughing

ТиЛи, много се радвам за теб!  Hug
Аз за първи път от махането на Мирената (преди година и половина!) имах цикъл с нормалната ми от преди продължителност. Естествено, най-силния ден ми беше в дена на маратона! ooooh! Но бях на седмото небе от радост. Laughing

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 10:02 от Deziderata

# 112
  • here, there, everywhere
Pvacheva,

Заповядай https://drive.google.com/file/d/0B9Mp_IIPxqErbVp1ZkRFOWM1cEU/view
Само виж формата дали отваряш, но можеш винаги да го конвертираш.

Аз също планувам да започна протокола. Идеята е за 30 дни да не ядеш храни, които предизвикват възпаления в организма. След това постепенно ги включваш (има си схема в книгата) и виждаш към коя храна имаш реакция.

Дези, супер. Ако не се лъжа ти вече един път направо 30 дни? Ще ми е интересно да споделиш как ти се отрази и дали установи непоносимости.
Допълвам се,  че гледам сме писали по едно и също време. Ти ако имаш това автоимунно пшеница наистина не трябва даже да сънуваш.
Всъщност явно всички сме с промити мозъци, че въглехидрат + мазнина ни прави дебели. The perfect health diet мисля също оспорва това твърдение. Мярка май е най-точното описание за проблемите ни.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 10:02 от Nuclear

# 113
  • Велико Търново

. Мярка май е най-точното описание за проблемите ни.

Абсолютната истина в едно изречение.

# 114
  • Козлодуй
Всяка божа сутрин най-късно в 5.30 съм станала.
Дези ще каже как е точно да не те подведа без да искам, но няма млечни, ядки
https://whole30.com/whole30-program-rules/
Благодаря Simple Smile Да на мен млечните и ядките са ми слабост затова спазвах една диета без тях и имаше ефект Simple Smile Много е важно да се изключат от храните захарта и солта а то всички храни в днешно време са тъпкани със захар и сол Sad
Прочетох правилата на програмата ами те са логични но не винаги имам възможност да ги спазя (заради ядки и млечни ) макар че почти ги спазвам Simple Smile

Nuclear, а формата е добър за електронна книга ама пусто всичко на английски ме затруднява ужасно Sad

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 10:35 от pvacheva

# 115
Nuclear, правих, да. На 27.05. съм започнала, според тефтеря, но със соя. И въобще май не съвсем по правилата, защото след това съм яла пшеница несъзнателно, а тя вече ми е нанесла финалния удар- алергия на казеин.
Не знам дали помните шока ми с темпе-то. Уж чета етикети, но не винаги, а пшеницата остава в организма с месеци. Вече така ми се е обострила чувствителността, че усещам когато ме "изглутенят". Пшеница има и в някои смески подправки. Веднага се надух като балон след едни печени картофи навън-ясна работа. Веднага след тази случка започнах протокола и си отварям очите на 4.

Прингълс- има пшеница! Shocked Защо ще слагат в чипса пшеница?! В Гърция ядох веднъж, последствията ще траят месеци.
Лакрицови бонбони Heart Eyes-  от пшеница! no
Юни месец в Англия съм закусвала пшеница и обядвала пшеница. ooooh!

Много полезна информация намерих и в сайтове за цьолиакия и съм уж подкована. Млечни вече не мога, и то дословно. От две по погрешка изядени хапки се случи ужасна случка, добре че си бях в къщи.  Sick Но поне домашните ми разбраха, че не си измислям, и че мама не може дори масло или сметана.

Това за мярката е абсолютната истина, но на всеки мярката е другаде. Как да я нацелиш!
Много ми хареса онази статия (на Юли ли беше, от поста на Госпожица Дух) за несъзнателното проеяждане и личностните нужди.) Откъде, аджеба да разбереш какво по колко е добре за теб, освен на принципа проба-грешка, и сам да си си опитно зайче!
Четох от телефон тогава, а там нямам кирилица и не можах да се включа навреме. При различните типове тренировки е необходимо различно съотношение.
Затова палеото засега ми е идеално- (о, и няма бобови. Това го забравих.) Не следя колко процента са мазнините и не се шашкам с макро-та. Вгх ми е между 70-100гр и ми е добре.
Според таблицата от първия пост в темата ВМ-НВХ & Палео дори съм според правилата на ниско вгх хранене.
http://old.bg-mamma.com/?topic=996528

# 116
  • Козлодуй
Deziderata, споделяй моля те менюта тук просто за идеи Simple Smile Аз също се подувам от хлебни изделия избягвам старателно преработена храна Simple Smile Всичко което ям си го готвя аз и гледам да купувам от бабите с дворове дори и не изглежда идеално храната Simple Smile

# 117
божееее, аз месеци четях сиска, как не можела да си затвори устата навреме, ама като я гледах такава слабичка и финна все едно със затворени очи съм била
и ивелина като написа ВМ с малки порции, и като видях на Джой фитнес колко и е празна паничката.... ми тогава чак се светнах Laughing
вчера ядох пуканки, диня и грозде, и други неща ядох, но и на мен слънцето ми липсва
сега пека крилца, ще правя тиквички с кашкавал и бекон по тази рецепта
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1476095015819092& … d=949908125104453

за утре съм си купила кефир

Дези, палеото с малко винце хич ли не може

и да питам специалистките по 90 днвната, защо не им дават да ядат пуканки, винаги много съм е чудила, нали е царевица това

# 118
Herzen, в палеото може вино, до 2 деци е полезно, но в протокола Цялостни30 е непозволено.

Аз никак не обичам алкохол, дори вино. Единствено ром ми е по вкуса, което означава....че последния го пих май преди 2 години....не помня. Laughing Бира вече не мога. Край.

Отивам да тичам, само мазно кафе пих, но след вчерашната оргия с чили-то не мога друго, и не смятам да се насилвам.

Пвачева, ще пиша менюта. Peace

# 119
  • here, there, everywhere
Да, вино може, но в Whole30 не. Ядки може.

Според мен 90дневната не е лош режим, но хората там си донагаждат правилата и ограниченията както им хрумне. Следях темата много години, но забелязах как нещата се изменят в зависимост от пишещите. Имаше няколко дами, смятани за гурута и каквото те кажеха, това е. А една измишльотина, казана с убедителен тон и повторена 10 пъти автоматично се превръща в истина ( това последното съм го чела много пъти в книгите по психология).

Аз сложих в кукъра да си готвя пресно зеле с пилешки бутчета и бекон. Много ми се е прияло.

Херц, и аз като теб вярвах, че при режимът не трябва да се ограничават количествата ама нъц. Така се трупат килограми като стой та гледай.

Общи условия

Активация на акаунт