Дневникът тема 85 - Да отслабнем всички заедно!

• 59 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Трябвало е да ви се оплача, че много ми се яде и тези два дни нямам никакъв апетит Simple Smile Трябва все така да ви се оплаквам. Хубавото е, че съвпада и с пълнолунието, така че по-леко хранене добре ще ми дойде. Но не съм на течна храна.

# 496
  • Пловдив
Здравейте. Simple Smile

Имам едно въпросче към вас.Тъй като от 2-3 дена чета статии,че монасите в Япония отслабвали с ориз и реших да ви питам някой дали е наясно.
Става въпрос за ядене на 500г ориз за целия ден чист и сварен без никакви овкусители,просто чист ориз.Някои я правят по 3 дни други по 7 или 10.Имат хубави резултати от сорта на -5 -10кг.
Някой ако знае нещо нека каже!

# 497
Аз пък за пръв път чувам, че японските монаси имат нужда от отслабване- при техния и без това аскетичен начин на живот, следвайки минимализма...  Thinking

# 498
Здравейте. Simple Smile

Имам едно въпросче към вас.Тъй като от 2-3 дена чета статии,че монасите в Япония отслабвали с ориз и реших да ви питам някой дали е наясно.
Става въпрос за ядене на 500г ориз за целия ден чист и сварен без никакви овкусители,просто чист ориз.Някои я правят по 3 дни други по 7 или 10.Имат хубави резултати от сорта на -5 -10кг.
Някой ако знае нещо нека каже!
И според мен е нелепо. Но в Аюрведа книгата и интернет четох за качори, ястие от ориз и подправки, с боб мунг и гхи. Беше ми вкусно и отслабвах. Ядях по 200-300 храма 2-3 пъти на ден. Идеята му на теория е че помага за изчистване на мастни разтворимите токсини. Бях доволна.

# 499
  • Пловдив
Целта ми е да изчистя тялото от токсини трупани с годините.Също така и с цел отслабване по медицински причини до лятото трябва да сваля 15кг.

http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/30990-s/

Това е статията.Не знам до колко е вярна.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 20:25 от Христинчетоо

# 500
  • Козлодуй
Христинчетоо, яденето на едно и също нещо сваля килограми Simple Smile Хубаво е като свариш ориза да го прецедиш и промиеш от нишестето и да изхвърлиш тая вода където е врял Simple Smile Аз се запичам от ориз и не го ям - много рядко и в комбинация задължително със зелен чай Simple Smile

# 501
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз съм изпаднала в някаква депресия
Килограмите са доста нагоре и изход не виждам. Убедена съм, че пръст има щитовидната жлеза, но лекарката се против. Хормоните биле в норма и всичко било ОК. Ама как ще е ОК? Направо се чудя какви изследвания да си пусна или да я сменям?

# 502
  • София
Килограмите са доста нагоре и изход не виждам. Убедена съм, че пръст има щитовидната жлеза, но лекарката се против. Хормоните биле в норма и всичко било ОК. Ама как ще е ОК? Направо се чудя какви изследвания да си пусна или да я сменям?
Пусни си антитела, Б12, гликиран хемоглобин и инсулин на гладно (пресмята се един НОМА индекс:
HOMA = (Глюкоза х Инсулин)/22.5, където "Глюкоза" е нивото на кръвна захар на гладно, "Инсулин" – нивото на инсулин в кръвната плазма на гладно, а 22.5 – постоянна величина. HOMA варира от 2 до 15, като по-ниските стойности показват по-добра инсулинова чувствителност. Така например стойности на индекса около 2-2.5 демонстрират висока инсулинова чувствителност и добър гликемичен контрол. Стойности около и над 4 са признак за понижена чувствителност на тъканите към инсулин или инсулинова резистентност. Индекс над 8 обикновено се асоциира с наличието на захарен диабет тип 2.)

# 503

Какво си пускала за щитовидна? Какви са стойностите?

# 504
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Купи си мултивитамини...но не ефервесцентни, от нормалните...

# 505
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ви момичета. Точно, като стойности в момента не мога да ги назова, че пътувам, но сега ми предстои отново да пускам
Пролет и есен ендокриноложката ми пуска, но като види, че са в норма и се приключва темата.

# 506
  • София
Зачетох ви  назад и видях, че Духчето е питала за водна аеробика - Духче, аз съм твоят човек, почти навсякъде съм ходила Joy
Това, което продължава да ми харесва вече повече от 8-9 месеца, са трениривките по водна гимнастика и акваспининг във Виктория спа в хотел Рамада. Важното е часът да се води от Вивиана като инструктор, другите просто не струват.
Иначе съм.ходила в Св.София, там водят от школата на Мария Шпицер, харесва ми; нейни хора водят и в хотел Витоша в Студентски град, там е много яко, защото не се стига дъното и се тренира с макарони през цялото време, което прави упражненията по-трудни.
Най-хубав за мен е акваспининга при Виви, ако имаш въпроси, може да ми драснеш на лични.

# 507
Благодаря ти, Бърди, на мен най близко ми е от школата на Мария шпицер, в един спа хотел в Борово и май ще ида тези дни.

# 508
Вече 3 дни се лутам в обещания за започване на нова диета. Изчетох всичко и нищо не ме грабна - не може човек да живее нормално с 1000ккл на ден! При положение, че психиката ми е свикнала на сигурно 3000...мисля да започна режим плавно и слушайки организма си. Върнах се към 2л вода на ден и никакво ядене след 7ч, което е до някъде добре.

# 509
Нормално е относително понятие. И то се контролира. За себе си разбрах, че не само калориите са важни, но и честотата на храненето.

Общи условия

Активация на акаунт