Първокласници 2017/2018 - 2 тема

• 76 752
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • European Union
Звукови анализи правеха в детската градина. Даже от 3та група започнаха. По едно време имах чувството, че само това правят. Сега пък не ми е направило впечатление изобщо да правят. Може би защото тя се справя и изобщо не ги е споменала.

# 541
не знам дали не е късно да се включа, но моят пише с химикал от 16-ти септември. защо вие пишете с молив? по-лесно ли е?
За краснописа установих, че формата на конкретния химикал е от значение. Купих му един от 4 лв, и май подобри временно краснописа.
Е, 5 дена по-късно химикалът вече беше "заминал" неизвестно къде, ама ще купя нов, какво да се прави Wink

# 542
Започва се с молив, защото може да се трие, а в началото децата често грешат и трият или не им харесва написаното. Освен това с молив се пише по-красиво. Химикалът не дава такива възможности за корекция, за това се въвежда на по-късен етап, когато децата се чувстват по-сигурни. Освен това някои химикали пускат повече мастило и цапат, могат да се счупят и също става голямо мазало, ако изтече мастилото. По мое време (миналият век), как звучи само, учителката преценяваше кое дете кога да започне да пише с химикал или да премине към тетрадки с широки редове. Не ставаше едновременно. Радвам се, че нашите пишат с молив. Моето дете гризе всичко, което й попадне, дори химикал е изгризвала отгоре на остри режещи парченца, та май още дълго ще пише с молив за по-безопасно.

# 543
С химикалка е по- лесно писането. Тя се плъзга леко. С молив е трудно, трябва натиск, ръката се уморява. Но пък с молива може да се трие. В Германия даже имат писане с нещо като перодръжка.

# 544
Пишат с химикал още от първия ден. Бях супер изненадана от този факт, но пък всичко е наред.

# 545
Малкият пише с химикал от началото, купувам триещ се ...с гумичка. Не пише много красиво, но се упражняваме. Понякога се справя много добре с краснописа, друг път е мазлооо. Но ще свикне, повече ме притесняват правописните грешки.

# 546
Мина ни РС снощи. Раздадоха да ни да разгледаме контролните, които са правили по БЕЛ и мат.
По мат. има мн. добър- 3 грешки от 20 задачи, които са от недоглеждане и отличен по БЕЛ- а там дори не е написал едната задача за преписване на буквите. Общо взето, госпожата каза че не е доволна как се движи класа. Само три деца са се справили отлично, шест- много добре, болшинството- средно и две- зле.
Естествено, имаше предложение да се купи някакъв шкаф и там да се оставят уч- те по музика, околен свят и технологии, но не се прие, понеже било добре да следим в уч- те какво учат и да сме в час.
Децата, които могат да четат е добре да си носят книжка в раницата / да натежи повече, че сега малко тежи/, за да не скучаят докато останалите се учат да четат и не развалят дисциплината, която общо взето куцала.
Някои майки се оплакаха че децата им не успявали да се нахранят наобяд. Имали на разположение половин час само, понеже били по график от 1- и до 4- и клас и който успее. А и неможещите били от "приказливата" маса и затова се бавели, обясни г- та от занималнята, която ги води. Масово сутрин и следобед не се изяждали закуските и ги събирали на една масичка. Вчера имало грейпфрут- как да го обелят, че и ще омажат всичко. За тестените- не отварям дума.

Предложи да направим кутия за коледна поща- дано има желаещ да изработи.
Коледното тържество ще е на 22.12.в заведение- от 9 до 11 часа, 9 лв. за почерпка, дребно подаръче, ди джей.
Ще ми се да подарим нещо на г- те, но сигурно ще спретна нещо самосиндикално- някоя ръчна картичка и листи А4, които никога не са излишни.
За капак май аз ще съм протоколчика, нали се самопредложих за род. комитет, та писах протокола.
Бях на тръни да не каже някой нещо за Т., но май имаме напредък- посещава всяка седмица пед. съветник в у- ще и отделно ходим всяка седмица на психолог семейно. Разбрахме се да живее само в баща си- да си знае къде са му нещата, бюрото, а аз да си го вземам след уч- ще за няколко часа и уикендите. Да видим, но за три седмици досега май има напредък- дори се увеличиха усмихнатите човечета в тетрадките. Grinning

Честит имен ден на имениците, ако имаме в темата.
 Heart Eyes

# 547
Общо взето, госпожата каза че не е доволна как се движи класа. Само три деца са се справили отлично, шест- много добре, болшинството- средно и две- зле.
за да не скучаят докато останалите се учат да четат и не развалят дисциплината, която общо взето куцала.

Което значи, че проблема е във възпитателя...

Радвам се за детето ти-това ще усмихне и успокои и теб Peace

Честит Имен Ден на имениците и бургазлии!
bouquet

# 548
Дари, хубаво развитие. Дано и занапред да продължите така.

# 549
  • софия
Дари браво на детето,всичко ще се оправи постепенно.

И да според мен има проблем в учителката ,много добре знае кой къде куца -защо не и обясни на децата.
А за учебниците нямам думи ,по музика да следиш какво се случва😁😁😁😁,околен свят ок ама музика .
При нас една от учителките на занималня ми каза да и нося 2 помагала по математика още и я питах ако има желание да идва да и носи от нас до у-ще раницата ,всичко ще си носи всеки ден.
Детето ми е 17кг раницата и 2 дена е 6кг раницата, някой друг път ще и сложа още 2 учебника.

# 550
Не мога да разбера какво е това носене на тежки на чанти в първи клас. Давам пример. Имаме 3 броя папки по основните предмети: български, математика и околен свят те са винаги в раницата. Имаме по едно помагало по български и математика - ползва се в занималнята (там са им домашните) и едни много малки упражнителни тетрадки по български и математика(отново за занималнята), т.е. в клас госпожата си работи само по основния комплект учебници+ тетрадка за работа в клас. Всички останали учебници, блокчета, чашки и т.н. в стаята.
Чантата я носим в понеделник и я взимаме в петък(част от родителите си я взимат и връщат всеки ден). За нас съм преценила първия вариант.
Да проверявам до къде/как е по музика - какъв е смисъла изобщо нали е предмет за разтоварване или аз се бъркам нещо.
Всички ли сте имали родителски срещи след започването на учебната година.
Нашата класна е доста активна както в групата, така и в дневника и явно родителска няма да имаме скоро.

# 551
  • софия
При нас няма ел.дневник.

# 552
И ние нямаме електронен дневник, но класната ежедневно публикува в групата, контролните ги носят за подпис и после ги връщат на учителката. По математика и БЕ имат по едно помагало, но това по мат. е голям формат и доста тежко. Само пълна папка по математика тежи минимум килограм (помагало, учебник, учебна тетрадка и тетрадката на квадратчета). Всичко, без буквара, БЕ, математика и руски стои в стаята. Вече и по математика и БЕ връщат само това, по което имат домашно или не са успели в час. По РЕ имаме едно съвсем малко помагало с картинки по различни теми, малък картинен речник и тетрадка с бели листи. Всичко е устно, в тетрадката рисуват, а в помагалото оцветяват картинките. Въпреки това раницата тежи поне 3-4 кг, а е от най-леките - 600грама, празна. Но като сложите моливник, папки, храна, вода си натежава. Моето дете е 15кг. Вчера ми се обади учителката от занималнята, че е отпусната и се оплаква от болки в корема и я помолих да я изпратят до улицата (трябва само да пресече), за да се прибере, аслед работа аз й взех раницата. Колкото и да сме до училище, не искам да се мъчи.
Родителска среща имахме в началото на октомври, ако правилно си спомням. Предполагам, че ще имаме в началото на втория срок, за да се отчетат резултатите от първия. Нямат сериозни проблеми с дисциплината, учителката работи допълнително с децата, които имат някакви затруднения.

# 553
Не мога да разбера какво е това носене на тежки на чанти в първи клас. Давам пример. Имаме 3 броя папки по основните предмети: български, математика и околен свят те са винаги в раницата. Имаме по едно помагало по български и математика - ползва се в занималнята (там са им домашните) и едни много малки упражнителни тетрадки по български и математика(отново за занималнята), т.е. в клас госпожата си работи само по основния комплект учебници+ тетрадка за работа в клас. Всички останали учебници, блокчета, чашки и т.н. в стаята.
Чантата я носим в понеделник и я взимаме в петък(част от родителите си я взимат и връщат всеки ден).

Сега да ти обясня, че да разбереш Laughing-ние сме от онези в скобите в последното изречение, защото никой не ни предоставя възможност да оставим в у-ще раници, поради липса на място(вкл. и само м-лите по рисуване физическо..). Не че не предлагахме да направим/купим готови шкафове...ръководството рече-тц Naughty...и носим..
Tired

# 554
  • София
Пълна папка по математика, пълна папка по български език + винаги още нещо - в два от дните имат английски език със сериозен комплект от учебници и тетрадки, друг ден е околен свят, имат помагало по час на класа, отделно три пъти в седмицата допълнително алианс по английски с нов набор от учебници, уч.тетрадки, тетрадки за писане и за речник. Като добавим несесера, шишето с вода, евентуално някой плод или нещо друго дребно за хапване, чантата може да ме събори мен на земята Worried Това е ситуацията и тя е такава за болшинството от децата за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт