В момента чета... 55

• 65 509
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Scotland
Аз изчетох 11/22/63 на Кинг през тази година и определено ми е сред фаворитите Simple Smile Там са още: Lilac Girls; Red Notice; The Nightingale; Freedom; When Crickets Cry; Different Class;
А  в моята лична класация за бози са : The Handmaid's Tale; Station 11;

# 586
22.11.63 и мен много ми хареса, но тя май беше в миналогодишната класация.
Освен нея фаворити от тази година са ми Ловецът на хвърчила, Лъжи на дивана, Стeпният вълк и Братя Карамазови, която препрочетох.
От по-новите автори май нищо, на което попаднах, не ме грабна, а  Бог пътува винаги инкогнито е номинацията ми за боза.

# 587
В момента чета Сянката на вятъра и Кафка на плажа. Малко странна комбинация, но и двете са страхотни. Особено Сянката на вятъра. Може би в края на годината открих своя фаворит.

# 588
  • Belgium
Аааа, стига вече с този ноемврийски Кинг!!!! Fearful
Според мен не би трябвало вече изобщо да е в номинациите!

Лу, хммм..първият ти фаворит дали не е Handmaid's Tale? За втория не мога да заложа Simple Smile

Ще има Кинг, няма мърдане Grinning

Миж, ти хубаво ме подсети The Handmaid`s Tale ми е третият фаворит. Как можах да пропусна!
Двата основни са ми The Amazing Adventures of Kavalier&Clay (заслужен Пулицър отвсякъде) и The Nix. Прекрасни книги, твърди 5-тици за мен, и двете са тухли Simple Smile

Сега специално разрових GR и задължително ще номинирам "Станция единайсет" и "Кажи на вълците, че съм си у дома". Не са нови книги, но аз ги прочетох тази година и също са ми 5 звезди отвсякъде Simple Smile Оказва се, че имам повечко фаворити, отколкото помнех.

# 589
  • София
Дан Браун - Произход
Ех, колко прекрасно съм изненадана от Браун с тази книга. Последната "Ад" ми беше малко бозава..... И си казах, че ето и той стана комерсиален и почти ме загуби като читател. Ама понеже  с него съм преоткривала прекрасни места по света, хвърлял ме е дълбоки фантастични размисли, реших да.дам шанс. Пък и доста хора я препоръчват, искренно.
Та да.... Тази книга ми върна хубавите спомени и преживявания от първите книги, когато се запознавах с Браун. Напрежение, добре обмислен сюжет - актуалност, научна обосновеност, изкуство на ниво. Истински триумф на просветлеността. Искам да кажа, че отговрът на въпроса къде отиваме не предствяляваше уау за мен, тъй като бях сигурна какъв ще е още в началото. Даже малко се разочаровах, че е толкова болезнено актуален. Откъде идваме, досетих се донякъде, но не успях да предвидя с точност, защото някои от величините не ми бяха известни, чисто като обща култура. Книгата е пълна със скептицизъм, рационализъм, свежа глътка научна "супа" от бъдещето. Simple Smile Страшно добра!!!!
Препоръчвам ви я.
СъБуди малко отрицание, малко самота, щипка празнота, но най-вече буди мисловния процес, което най-много оцених в книгата!
Винаги съм се възхищавала на някои учени, като кажат, че простия отговор е най-верен. Simple Smile и после си кажеш, и к'во, това ли е!?!?!? Няма за какво да си усложняваме и без това прашинковия живот.... Ех, каква наслада е тази книга!
П.С - държа ме снощи до 1ч. през ноща. Изпържи ми акъла, а днес очите ми са уморени, ама пълни. 🤗

# 590
  • София
"Станция единайсет" и аз ще я номинирам Simple Smile

А преди малко затворих последната страница на "Света Троица", втората част от поредицата на Кон Игълдън за Войната на розите.
Пет звезди отвсякъде!!! Прекрасно написан исторически роман, прекрасно изградени образи! Адски интересно ми беше докато я четях тази книга. Дори и описанията на битките не ме отегчиха нито за миг (е, няколко "забрала" ги преглътнах някакси Joy).
Най-интересен ми беше образът на Ричард Йорк.
Дано по-скоро издадат трета част, че ще трябва с Филипката да спасявам англо-историческото положение ... А Кон вдигна много високо летвата поне за мен Confused

# 591
  • София
В момента чета The color purple и със сигурност ще и дам 5ца и ще я сложа в номинациите. Много хубава книга, макар и доста тежка и депресираща на моменти.

# 592
  • София
Струва ми се, че не е лоша идея вече да се направи темата за номинациите. Иначе с удоволствие си записах вашите любими книги (, с които все още не съм се срещала)  за четене в ГР.

Ули, по темата дистанцираност от героите - Франзен печели със 100:0 спрямо Кох... Е, ще пробваш ли Кох все пак?

ябълка, аз съм голяма почитателка на Мураками. От всичко негово, което четох най-не ми хареса "Норвежка гора".  Препоръчвам за първа среща с него "Хроника на птицата с пружината".

Onixy, Мураками и Сафон в комбинация в този сезон може да ти дойдат твърде депресивно... (Аз поне не бих ги издържала накуп, нито един след друг).

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 16:19 от .♥.Петя.♥.

# 593
  • В тъмната гора.

the_valkyrie изключително ревю си направила, благодаря много Flowers Hibiscus

# 594
Хайде вече някой да прави темата с номинациите.
В последно време все от телефона пиша, иначе и аз бих се е заела с удоволствие. От телефона обаче е тегаво, всичко.
Прехвърлях си днес в главата, кои книги най-много са ми харесали през тази година. Горе-долу около 6 ги докарвам тези, които мен са ме впечатлили по един или друг начин.

# 595
  • София
Лиляна я прави номинационната тема около 8 декември Simple Smile Още ден-два ще изчакаме Simple Smile

Аз сменям жанра и започвам новия трилър на "Ера" Blush

# 596
Ооо, Миж, аз много я харесах! Дано и на теб да ти хареса!

# 597
  • София
Започнах "Германия, мръсна приказка" - Виктор Пасков. Още в началото от вратата за краката започва Пасков. Много ми допада дозата непокорна вулгарност, въпреки, че в първия момент бях - какво по дяволите!?!?!

# 598
  • В тъмната гора.
Дано не се приеме като реклама, но 20% ми се виждат голяма отстъпка.

Скрит текст:
Само да съобщя, че издателство Колибри намалят цената на около 400 свои книги с 20% ..предпразнично.

Последна редакция: ср, 06 дек 2017, 18:35 от _Мishel_

# 599
Пете, в какъв смисъл печели? По-дистанциран е от Кох или в сравнение с Кох от страниците му преливат чувства към героите му? Grinning

Няма да се отказвам от Кох, дистанцията не ми е непременно неприятна, в умели ръце е чудесен инструмент.

Общи условия

Активация на акаунт