В момента чета... 55

• 65 505
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Прочетох "Нестинарка" на Кармен Мишу. Нещо запопнах да се отчайвам от бг. авторите 
Явно дамата е искала да напише нещо смесено между "Гераците" и "Земя за прицел", но хич не й се е получило.
Много съм разочарована!

# 541
  • София
Някой чел ли е The Alphabet House на Юси Адлер Олсън. Почнах да я чета, но доста тегаво ми върви сюжетът засега и се чудя заслужава ли си да я продължавам. А е доста голяма като обем.
Не съм я чела. Познати са ми само романите от серията за Отдел Q. Ако я дочетеш, сподели в крайна сметка окончателно мнение.

# 542
  • Бургас

Прочетох "Нестинарка" на Кармен Мишу. Нещо запопнах да се отчайвам от бг. авторите 
Явно дамата е искала да напише нещо смесено между "Гераците" и "Земя за прицел", но хич не й се е получило.
Много съм разочарована!
Олеее,ти сериозно ли?
Знам,че разни хора-разни идеали,но за мен тази книга е много добра!
Прочетох я много бързо и доста време ми беше в съзнанието!
Съжалявам,че не мога да си я намеря за личната си библиотека....

# 543
Едва дочетох "Никога не е късно да умреш" Елизабет Лоуел. Книгата изобщо не ми хареса. Прекалено объркана семейна история, и ми беше много трудно да я проследя.

Сега продължавам с: .

# 544
  • София
Приключих със Сянката на вятъра на Сафон. Боже, каква красиво написана книга. Просто Сафон е изкусен майстор в обрисуването на думите, превръщайки ги в запомнящи се. С такава лекота се чете, въпреки заплаетения сюжет. Да си призная малко сред преполовяването на книгата се сетих кой е Жулиан.
Много съм доволна, ще спя спокойно. Два дни ми бяха достатъчни да я схрускам. Радвам се, че напоследък попадам на книги, които ме оставят без дъх. Мисля да продължа скоро и с втората книга от тази поредица на Сафон.

# 545

Много съм разочарована!
Олеее,ти сериозно ли?
Знам,че разни хора-разни идеали,но за мен тази книга е много добра!
Прочетох я много бързо и доста време ми беше в съзнанието!
Съжалявам,че не мога да си я намеря за личната си библиотека....
Явно доста хора са я харесали, за да стане толкова известна и препоръчвана. Но за мен историята в тази книга е голяма глупост. Отделно, че и лексиката не подхожда на онова време.  

# 546
Кое време? Там е такава мешавица от времена, че и авторката едва ли може да отговори кой исторически период точно описва.  Laughing
За живота на хората да не говорим – толкова е далече от бита на българите, че няма накъде повече. Е, важното е любов да има, другото са подробности.  Mr. Green
Много ме е яд на нея, защото книгата започва обещаващо и можеше да бъде много добра, ако авторката си беше научила урока преди това, вместо да пише глупости.

# 547
  • В тъмната гора.
Кое време? Там е такава мешавица от времена, че и авторката едва ли може да отговори кой исторически период точно описва.  Laughing
За живота на хората да не говорим – толкова е далече от бита на българите, че няма накъде повече. Е, важното е любов да има, другото са подробности.  Mr. Green
Много ме е яд на нея, защото книгата започва обещаващо и можеше да бъде много добра, ако авторката си беше научила урока преди това, вместо да пише глупости.

Не съм чела Кармен Мишу. Изтеглила съм си нейни книги, но засега не съм я чела.
Друго нещо искам да коментирам. Как може човек, който не познава неща, независимо за какво става дума - нрави, привички, предмети, градове, хора и т.н., да пише за тях. Не ви ли прави впечатление, че Стивън Кинг почти никога не напуска в произведенията си познатата обстановка, нрави и хора от щата Мейн. Това е неговата територия, той я познава прекалено добре и се разполага в нея.
Винаги си личи, когато авторът е на вие с това, което пише. Четох произведения на млади български писатели и ми прави много лошо впечатление, когато тематиката им е непозната. Пишат за места и хора, чиито нрави, характер и детайли не познават. Та смятам, че Кармен Мишу просто не се е справила с предизвикателството да пише български исторически роман. За да го направиш, трябва или да си обсебен от това, или да си откърмен /образно казано/ там, да усещаш и познаваш всичко, за което пишеш.
Според мен няма начин да пишеш за Джейк от щата Вашингтон, а истинския прототип, когото описваш да е Петър от Пловдив, например. Има и изключения, писатели с голяма фантазия, които описват умело несъществуващи хора, но за това трябва голям талант и въображение.

# 548
  • София
Прочетох "Павилион за жени" на Пърл Бък. Някои философски идеи в книгата ми допаднаха, но имаше и такива, които ме подразниха. 50 на 50 като че ли... И съответно 3 звезди. Като цяло културата на китайските жени ми е много далечна от една страна, а от друга стилът на авторката не ми е любим. Но все пак предизвиква любопитството ми. С една дума - странните ни взаимоотношения с Пърл Бък продължават да са такива.

Продължавам с "Младите лъвове" на Ъруин Шоу, страхотна книга, но ми идва тежка на моменти и си давам почивки.

Много ми хареса отзивът на Как' Сийка за "Одеса стар" на Кох. Като истинска почитателка на автора, ми беше приятно да прочета така добре формулирано ревю.

"Нестинарка" на Кармен Мишу на мен ми допадна като цяло. Имаше неща, които не ми харесаха, но на чисто емоционално ниво усетих положително книгата.

# 549

Останах с впечатлението, че действието се развива в началото и първата половина на 20-ти век. Съгласна съм изцяло с написаното по-горе.

# 550
  • Belgium
И аз не съм фен на Кармен Мишу. Прочетох една нейна книга заради добри отзиви във форума, но ме подразни откровено. Едва ли ще посегна към друго нейно произведение.

# 551
  • Mediterraneo
Невинност на Дийн Кунц започнах тази нощ( пълнолуние, цяла нощ четох). Не бях отваряла негова книга от 20 години. На Кинг му дадох втори шанс след привързването ми към него в тийн годините. Сега правя това и с Кунц. Дано оправдае надеждите ми и събуди интереса ми наистина. Началото е обещаващо.

# 552
Как' Сийка, чудесно мнение си съставила за "Одеса Стар". Тук е мястото да направя едно уточнение: реално това е една от по-ранните творби на Херман Кох, излиза в Холандия още през 2003 година. Другото интересно е, че четирите му романа излизат в България в същата последователност като в Германия. При мен "Одеса Стар"  нямаше същия ефект, какъвто имаше "Уважаеми господин М.". И тук е мястото да опровергая един потребител, който смяташе, че той нямаше да ме зариби по автора. Ако беше така, нямаше веднага да си купя последната му преведена на български език. Това е и една от двете причини да поръчам "Вила с басейн" и утре да направя същото с "Вечерята". Другата е, разбира се, стилът на Херман Кох. Която пристигне първа, нея ще захвана най-напред. Ох, разприказвах се за тази книги и вече ми се четат Twisted Evil
Тарталета, аз наскоро четох "Невинност" и като цяло я харесах, но нещо я проточих и не можах да я оценя като хората. Иначе си заслужава да се прочете, историята е симпатична и интересна Peace Имай в предвид обаче, че като цяло "новият" Кунц се води значително по-слаб от "стария", или поне преобладаващите мнения са такива. На мен ми е едва втора среща с него и мисля да му дам шанс с още няколко книги поне. Наскоро си купих "Шадоу Стрийт 77" и силно се надявам да си е заслужавало търсенето.

# 553
  • Чукарландия
И аз съм си приготвила в България "Вечерята" и "Вила с басейн" на Кох. Сега като се прибера, точно тях ще си чета. Heart Eyes

# 554
  • София
И аз не съм фен на Кармен Мишу. Прочетох една нейна книга заради добри отзиви във форума, но ме подразни откровено. Едва ли ще посегна към друго нейно произведение.

Лу, правилно си решила да не я четеш. В Кармен Мишу има нещо дълбоко провинциално, което никак не е твое. (На мен от време на време ми се причита нещо пасторално, ама на теб - не.)

Бела, имай предвид, че Кох е много циничен автор, чак брутален. Дано го понесеш.

Общи условия

Активация на акаунт