Stranger Things - тема за коментари

• 20 476
  • 262
  •   1
Отговори
# 225
  • Вестерос
Изгледах! Страхотен финален епизод! Много съм доволна! Поревах си, посмях се! Не исках да свършва, много са ми мили децата, израснаха пред очите ни.

Вярвам!

# 226
  • Sofia
Откраднаха си този коментар от фейса, относно хейта за последния сезон, колко ненужни неща имало и как някои епизоди можело да бъдат мейл.
И също така.. И аз вярвам Wink
"Мисля, че хората забравиха, че все пак това е като цяло coming-of-age история за група приятели, които се борят с чудовища – реални и в главата им. Финалът си беше много логичен и в духа на първи епизод. И като се замисля, всичко останало щеше да стои изкуствено намамено, ненужно оригиналничене и крайно несправедливо."

# 227
  • Berlin
В моя feed няма хейт за последния сезон, по-скоро основно шеги. Не съм гледала какво е мнението за последния епизод. На мен много ми хареса, някакси имаше завършеност и продължение за всички. Особено накрая, върнахме се в детството сякаш заедно с групата. Дали вярвам, или не, честно казано - не знам, няма значение за мен точно това. Много bittersweet беше всичко (след 18 месеца), може би най-много за Майк и Хопър донякъде.
За Стив и желанието му за 6 деца беше много забавно. Дали го е казвал и преди това, или тук си беше нарочно намигване за Стив и неговите 6 деца?🤭А Робин е в университет, където % момичета е много голям?😀

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 23:12 от abs

# 228
Аз обичам захаросани финали.
Радвам се.
Ама ще гледам тия дни.

# 229
  • София
Stranger Things
Изгледах финалния епизод.
Хареса ми!

Нетфликс са поставили нов рекорд за стрийминг услугите си. В 04:00 ч. на 31.12, когато е пуснат финалния епизод, е имало 65 млн. абонати (в 04:00 ч. по дяволите). Това е чудовищна цифра. Simple Smile

И така краят на една ера.
Едно десетилетие (2016 ; 2017 ; 2019 ; 2022 ; 2025), което ни потопи в един уникален свят през култовите и незабравими 80-те години (дори само заради това поклон пред братя Дъфър).
Незабравими герои, невероятна атмосфера и толкова затрогваща история.
Със сигурност ще остане (поне според мен), като един от най-великите сериали в историята.

Така веднага се хвърлям в дълбокото с най-важното нещо, жива ли е Ел (всъщност никога няма да разберем, според мен спинофи няма да има)???
Много ми се иска да - 'Искам да вярвам' (Фокс Мълдър, ти ли си?) като всички вас, НО:
Обяснете ми само едно нещо. Как така ще е станало точно така както го разказа Майк, след като Кали умря по-рано? Беше убита от онзи лудия военен. И издъхна в ръцете на Ел, докато Джим търсеше превръзки. Или още тогава е решила да фейкне и Ел също. Моля ви се...
За мен това си е просто една фантазия на Майк. И умел трик да смекчи тъгата на феновете от загубата на централния герой, като им се предоставя алтернатива
За мое огромно съжаление Ел умря, но може би така все пак имаме и някакъв реализъм, защото всички останали оцеляха. Като се замисля в хода на тези дълги 5 сезона (защото имаше много дълги епизоди) нямаше много смърт на основни персонажи. Имаше, но бяха второстепенни герои, а не сред основните. Сещам се за Еди и братът на Макс. Може да има и още, но просто в момента ми бягат.

Битката с Векна и Умореза бяха страхотни и много добре поднесени. С всичките обрати и изненади.

След този епизод вече нямам абсолютно никакви въпросителни и цялата картинка вече ми се изясни.
'Бездната' е съществувала и онова зло вербува Хенри на 8 годинки и го променя. Но и той самия се отдава на това зло и му беше верен. Получи шанс дори за изкупление ако се беше вслушал в Уил, но се оказа прекалено слаб и мразещ хората и земята. Твърде много злини беше извършил също така. Някак си ако се беше обърнал срещу Умореза и да помогне на нашите щеше да е голяма грешка и щеше да ни лиши от наистина страхотната битка между Ел и Хенри. Ел спечели, но с помощта на всички останали. Точно това очаквах и да стане и беше възможно най-доброто решение.

След кулминацията със саможертвата на Ел, имахме по подобие на Властелинът на пръстените: Завръщането на краля едни близо 45 минути на живота след това... Гледам, че доста хора критикуват това решение и като цяло оценките за финалния епизод не са толкова добри, но на мен ми хареса и намирам това за много важно. Защо? Защото ние обичаме тези герои, пука ни за тях и трябваше да видим как са се справили с цялата тази драма и как ще продължат животите си. Все пак всички завършват и сега ги чака ново учене или работа и преследване на мечтите. Няма как да си седят завинаги в Хокинс и да си играят на Dungeons & Dragons, но ето, че те имат достойни заместници от следващото поколение. Simple Smile

На мен ми е много тъжно за героя на Джим, който загуби и двете си дъщери, но пък намери любовта в Джойс. Щях да се изкефя на макс, ако примерно ни бяха загатнали, че тя е бременна и то с момиче. Но осъзнавам, че щеше да е прекалено захаросано. Но защо пък не всъщност? Даже ме е яд сега като се замисля.

Майк, Дъстин, Лукас, Макс и Уил получиха хубави финални арки.
Стив, Джонатан и Нанси също.
За всичко и всичко беше помислено.

Финална оценка на сериала: 8.5 / 9.0
Най-силния сезон за мен беше четвърти. Класика отвсякъде. Най-слабия, именно финалния пети, но и той беше достатъчно убедителен, така че няма да си намаля от крайната оценка.

# 230
  • Вестерос
Въобще не е най-слабият пети. Масово мислят, че е третият.

Скрит текст:
Кали се маскира пред Хопър, че е умряла. А не е била. До края е издържала. Няма друго обяснение как Ел ще ползва силите си, за да говори с Майк при положение, че има насочени към нея криптонити Grinning
Четох, че Кали умряла от взрива, но той беше само около материята, имала е време докато я засмуче да държи илюзията. За мен беше супер решение този финал.

# 231
  • София
Тиф, не го вярвам това.
Много удобно измъкване. Всъщност може, има логика, но това не беше обяснено от Майк (за Кали). Това са вече фенски догадки, за да се навърже точно тази надежда.
Криптонитите бяха насочени около групата, тя беше по-далеч от тях и в червеевата дупка. Да, има логика, но за мен е мъртва.
Но нека изчакаме братя Дъфър какво ще кажат. Не може да не ги питат (ама се съмнявам да отговорят еднозначно), сега това е най-обсъжданото нещо в интернет.
Стана ми любопитно и попитах изкуствените интелекти - смятат, че е мъртва, но на тях не може да им се вярва на 100%...

Тиф, мъката на Ел беше истинска. Как така всичко ще е постановка. Не ми стои убедително.
Просто за мен това е класическия леко отворен финал с намигване, за да има за какво да се дискутира. А и тяло няма. Нали знаеш... Grinning
Но Майк е разказвач и то романтичен разказвач и обичащ фентъзи и фантастика. Естествено, че ще вярва, че е жива.

# 232
  • Вестерос
Истинска беше, защото Кали може да умре всеки момент и да не стане магията ѝ. Защото със сигурно после ще умре.

# 233
Умря ли Ел? Cry
Егати...

# 234
  • София
50 на 50 Grinning

Иначе да си кажа кои са моите любимци от сериала:
1. Дъстин
2. Стив
3. Джим
4. Ел

Това ми е твърдо топ 4.
Харесвам и всички останали, особено Макс, ама нали все пак идеята е за най, най. Simple Smile

# 235
  • Berlin
И аз мисля, че тези устройства, които пречеха, бяха насочени по към камиона и групата, а дупката и Ел бяха по-назад.
ИИ ще мисли, че е мъртва, защото това явно е преобладаващото мнение, откъдето ИИ си взима  инфото.

На мен това винаги ми е харесвало по филми, книги, сериали - когато има епилог и виждаме как продължава животът след.

Стив ми е любимец още от началото, харесвам и Майк.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 23:11 от abs

# 236
  • Вестерос
Бяха и към дупката, т.е. към нея

Моите любимци са децата на едно, Хоп и Стийв

# 237
  • Sofia
При Дъфър няма случайни неща, нали знаете Wink

# 238
  • София
А ето подредени и моите любими сезони:
1. Сезон 4
2. Сезон 1
3. Сезон 2
4. Сезон 3
5. Сезон 5

Вишняна, с тази фланелка на Дъстин още повече ми се затвърждава мнението, че е мъртва и това е само едно излишно тролене.
Но да, изиграха си картите както трябва и сега това ще се превърне в един вечен спор, а истината на 100% никога няма да се разбере, макар че за мен тя е мъртва.

Четох, че щяло да има спиноф с Нанси?! Това вярно ли е? Аз съм в ШОК. 😮

# 239
  • Somewhere far away
Хареса ми финала - както винаги има мрънкачи и хейтъри, но тях винаги си ги е имало и най-добре да ги игнорираме.

за изпълнението на Jamie Campbell Bower нямам думи, заслужава оскар тоя човек!  

Накрая ми стана много емоционално, финалната сцена- новото поколение продължава по стъпките на предишното... много ме докосна, много красиво.

Общи условия

Активация на акаунт