Йоркширски териер - тема 10

• 84 720
  • 782
  •   2
Отговори
# 90
Много са ми полезни такива разговори за бебета. Другата г мисля и ние да имаме йорки 💛 и се притеснявам: как да разчистя дреболии вкъщи да не лапа, откога може да скача от дивани, как да се учи да пишка: на памперс или търпим вкъщи и после само на разходка да го.прави, а не вкъщи, какво ще прави само вкъщи по половин ден. мисля отпуск да си взема за две седмици, дали ще е достатъчно. дали го взимам след 2 или 3 ваксина. дали да го взимам от сигурен човек за 1200 лв. или от обява за 4-6-800 лв (която.уж ще проверя...) и т.н. ще изчета от първата стр, но друго си е някой да разкаже Simple Smile

# 91
Моят уж не мини се оказа фъстък.Купен е от олх за 400 лв от хора, които си гледат кучетата много и не бих взела от развъдник, но всеки си знае. То си става любов от пръв поглед. В началото крещях по децата да няма играчки, но вече всичко си е по старо му и настъпваме всякакви неща. пишка на памперси в тоалетната и на вън.С храненето много сгрешихме. Може ли някой да каже до кога се сменят зъбките

# 92
  • София
Моята пък стана най-голяма от котилото. И ушите са и клепнали, и носът й е дълъг, и козината й е рошава и светла. Ама е най-доброто куче за нас.
А, между другото, на един приятел кучката е бременна с 2-3.

# 93
  • Варна
Здравейте
искам да ви кажа колко съм разочарована за пореден път от пипета за външно обезпаразитяване и по конкретно Стронгхолд .
Изобщо май това лято не можах да отърва моето 2 ,300 кг йоркче от гадини.Страшно много се тормозя , всяка минута го пощя и то горкото вече като види че посягам да го взема и бяга от мен  Sad
Та вчера за пореден път бяхме при вета , тъй като на момчето ми накапано със фиприст преди 22 дни ,намерих бълха , едва ли е само една ....Вета веднага предложи стронгхолд ,бил нов продукт много ефикасен срещу бълхи .И днес 24 след накапване отново две живи , а сигурно има и други  Cry Cry
Не издържам повече , фъстъка спи при мен , имам дете на 9 години което непрекъснато го гушка и целува ,да не казвам какво изживявам като го гледам постоянно да се почесва .
Поисках да сложим каишка , вета каза че при наличие на паразити не се слагала , е тя няма ли да ги прогони тия паразити ?!
Много съм отчаяна , ползвали сме почти всичко :адвантикс , фиприст , прак-тик ,вектра 3 д , биокил и пудра Пик , взех шампоан и пипети на Беапфар (ако правилно го пиша) , таблетка комфортис ,след която изкарахме една нощ в клиника и повече ни казаха никакви таблетки .
Незнам какво да правя , много ми е мъчно .
Извинете ме за дългия пост .

# 94
  • София
Няколко страници назад съм писала. Капахме с какво ли не, вкл. Адвокат на Байер, държи по 20-25 дни и бълхясва.
Купих си евтина каишка Preventef. Тя се води за големи кучета, но аз си я режа. Караме си цяло лято спокойно!

# 95
  • Варна
Да да , четох  даже коментирах , но трябвало да няма бълхи и тогава да сложим каишка , а то май такъв момент без нашественици нямаме Sad
Даже с прехвалената Вектра го ухапа кърлеж ,който и го зарази с лаймска болест и момченцето ми едва не умря , случи се през юли .
Но вие поне изкарвате 25 дни , а при нас вчера накапан , днес има  , значи изобщо не му действат !

# 96
Да да , четох  даже коментирах , но трябвало да няма бълхи и тогава да сложим каишка , а то май такъв момент без нашественици нямаме Sad
Даже с прехвалената Вектра го ухапа кърлеж ,който и го зарази с лаймска болест и момченцето ми едва не умря , случи се през юли .
Но вие поне изкарвате 25 дни , а при нас вчера накапан , днес има  , значи изобщо не му действат !
Аз давам Нексгард спектра всеки месец. Цяло лято не сме имали никакви проблеми с паразити. Вчера дадох поредна таблетка и тази сутрин напипах кърлеж на главичката. Около него имаше малко кръв, но явно кърлежът се беше отровил и стоеше без да мърда върху козинката. Падна сам и след него остана една малка раничка. Та първо да похваля таблетката и второ да питам как протече Лаймската болест при вас? Дали трябва да се тревожа и да внимавам ли за някакви симптоми?

# 97
  • София
Първо, каишката може да се сложи с бълхи.
Второ, винаги като сме капали, бълхите изчезват чак след 2 дни. И аз се ядосвах в началото, после разбрах, че е така.

# 98
  • Варна
Преди няколко месеца , може би пролетта исках да дам таблетка Нексгард , вета тогава ми предложи да дадем Комфортис , същото но малко по-щадящо било . Както писах малко по-горе 4-5 часа след това йоркчето ми изпадна в летаргия , безжизнено , грабнах го и хукнах към клиника в която бяхме под наблюдение до сутринта .Казаха ми- страничен ефект от таблетката и повече никога да не даваме подобни , дори записаха в паспорта му .
За лаймската болест -аз лично извадих кърлеж , който дори не беше надут , малка гадина, пуснах го в една купа и той даже искаше да бяга ...незнам дали той е направил поражението или друг го е ухапал и аз не съм го намерила, макар че всеки божи ден щателно го проверявам.
Просто в един момент понамали яденето , хапне 2-3 гранулки и отиваше да легне , постепенно съвсем ги отказа , мислех че капризничи , после започна да вади жълтеникави меки изпражнения , заведох го на вет , ами защото не ядял гранули затова били такива ...следващите дни отказа да играе , все му се лежеше , докато накрая започна да се крие , просто търсеше кътче у дома където да се скрие и като отивах към него да го взема започваше тихо да скимти и все едно ми казваше със жест да не го пипам.
Много тежки дни и всеки ден на вет и само предположения , коремче го боляло ,айде нош-па , настинал бил , антибиотик ...но накрая направихме тест който ясно показа наличие на болестта.
А в началото отхвърляхме този вариант защото кърлежчето определено не беше наяло се.
Много зле стана мъничето ми , седмица беше на инжекции , после 20 дни на антибиотик , от антибиотика направи гъбична инфекция , която слава богу мина с мазила .
Към днешна дата е едно здраво и вечно гладно момченце , но пък с буби  Sad
Ох пак дълго стана , ама всичко искам да ви кажа .

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 22:28 от Валети

# 99
  • Варна
Второ, винаги като сме капали, бълхите изчезват чак след 2 дни. И аз се ядосвах в началото, после разбрах, че е така.

На мен ветовете ми казват до няколко часа  , дано и след утре да умрат гадините.
Скараха ми се също че и много съм го миела и действието намалява , но как след разходка да го оставя неизмит при положение че спи с нас .

# 100
  • София

На мен ветовете ми казват до няколко часа  , дано и след утре да умрат гадините.
Скараха ми се също че и много съм го миела и действието намалява , но как след разходка да го оставя неизмит при положение че спи с нас .

Още едно предимство на каишката - свалям, къпя и слагам пак.

# 101
Извинявам се придварително за посто, но отчаяно имам нужда от помощ и съвет.Тотално обърках храненето на кучето си- сменях гранули, уж да му хареса някой вид. Седмица стоя гладен- почнахме консерви яде един месец и сега и на тях се мръщи. Варя му пилешко месо- един път яде после се мръщи. Да не говорим, че от тези консерви започна да мирише и дъхът му и тай самият. Няма ли начин, лекарство което хем да го оставя гладен хем да не отслабва той е на 6месеца 1.200. моля ако някой се е справил с това приемам съвети

# 102
Казаха ми- страничен ефект от таблетката и повече никога да не даваме подобни , дори записаха в паспорта му .

Оффф, ама и тези ветеринари  #Cussing out. Некс гард и Комфортис нямат нищо общо по между си, освен, че са таблетна форма. На Комфортис активното вещество е спинозад (spinosad) , а на Нексгард Афоксоланер. Така че във вашият случай активната съставка спинозад е причинила реакцията, което не значи, че ако вземете друга таблетна форма ще се случи същото. Просто следете в препаратите за обезпаразитяване да не присъства горната съставка, след като е доказано, че има непоносимост към нея.
Моята по същият начин е резистентна към препаратите за кърлежи. С каквото и да мажа, пръскам, давам няма отърване от кърлежи и това е. Единственото нещо, което ги убива на нея е Нексгард. С всичко друго се забиват и си смучат /ако не ги открия/, а аз съм сменила и изпробвала вече всичко произведено и достъпно наоколо. Затова през пролетно-летния сезон само Нексгард давам.

POLI_88 , направо ми е жал за теб вече. Има едно гелче с витамини на Вирбак
https://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/3962/virbac … a-za-kucheta.html
Дава се при липса на апетит, след боледувания и отпадал организъм. Можеш да му даваш една-две седмици да му се засили апетита. Аз на твое място бих пуснала една ПКК и биохимия да видя как е положението и според резултата от изследванията да действам адекватно. Изобщо един обстоен преглед на вътрешни органи и кръвна картина няма да е излишен.

# 103
Дали мога да му давам този гел и да му предлагам само гранула?Прераръчайте ми висок клас. Тай просто ме манипулира, първият път омита всичко, после се мръщи. Каква гранула да му взема?

# 104
  • Sofia
Да се похваля, че снощи си избрахме бебенце. Ще почакаме още 10ина дни да му мине втората ваксина и го взимаме.  Laughing Много е хубаво. Има лека къдравина, но това не ме притеснява особено.
Да питам - на каква възраст се изправят ушите?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт