Гримиране – идеи и техники (Тема № 69)

• 95 757
  • 778
  •   1
Отговори
# 240
Е, на това въпрос трудно някой може да ти даде еднозначен отговор. Зависи от това кои цветове те привличат повече. Аз имам оригиналната шоколадова и бон бонс. И двете са добре като качество, но бон бонс харесвам повече и я ползвам повече. Чудех се дали да взема и семи суит, но според мен тя има много почти еднакви кафяви цветове, а оригиналната шоколадова е по-разнообразна.

# 241
Е, на това въпрос трудно някой може да ти даде еднозначен отговор. Зависи от това кои цветове те привличат повече. Аз имам оригиналната шоколадова и бон бонс. И двете са добре като качество, но бон бонс харесвам повече и я ползвам повече. Чудех се дали да взема и семи суит, но според мен тя има много почти еднакви кафяви цветове, а оригиналната шоколадова е по-разнообразна.
Да така е, но в семи-то ме привлича това страхотно синьо, а в шоколадовата това уникално лилаво.

# 242
  • гр. София
Аз харесвам Семи суит повече от оригиналната цветово, но аз си предпочитам тези цветове.

# 243
Да, следваща ми база ще е на Mac 24 часа. А от към палитри се спрях на шоколадовата, някак си ме влече към нея, но не мога да прецеля дали класическата шоколадова или семи суит?

Понеже преди време обсъждахме същото със сестра ми, ще споделя какво мисля. (Нямам нито едната, но й помагах с избора.) Лично аз доста обмислям покупка на палитри и като цяло грим, купувам, за да го ползвам, не за да го колекционирам. Конкретно за палитри ми е важно да мога да се гримирам без да посягам към друга палитра - това в случая е възможно и с двете, разбира се. Това обаче си го оформих като възглед и вече знам какво търся и как да различа ползваема от неползваема палитра, след като пръснах един куп пари по неумно избрани сенки.
И ето мнението ми от тази позиция:

Със Семи можеш да постигнеш горе-долу само топъл грим. Да, дневен и вечерен грим - с лекота, но като цяло ще се въртиш само около топли сенки. Ако това ти е целта, има много по-добри (в смисъл на разнообразни) палитри на пазара.
Това синьо само по себе си не може да се носи, стои като кръпка. Трябва да се поопуши с нещо, но освен с Hot Fudge аз не виждам с какво друго... Всичко останало по-тъмно кафяво е топло, пък това студено синьо с това топло кафяво... няма много смисъл (според мен). Добре де, може би и с трюфела ще се получи.
Същият проблем възниква със страхотния иначе Bon Bon - цвят розово злато за клепача. С какво ще го съчетаеш? То нито има приличен цвят за сгъвката, тъй като Nougat е твърде светъл, нито има приличен цвят за опушване, понеже всичките са топли.
Caramel e хубав цвят, но оранжевее, тоест - не е толкова "благороден" или лесно носим колкото Creme Brulee, който си е стандартен златист и отива на всеки и всичко.

С оригиналната можеш да постигнеш и студен грим в лилавата гама. В Семи имаш едно Rum Raisin, което е лилавеещо, и това е. Докато в оригиналната имаш няколко лилави тона - и по-топли, и по-студени, и светли, и тъмни. Топъл грим също можеш да си направиш от-до - има си страхотни топли тонове за преливка в сгъвката. Липсва й едно наистина тъмно кафяво, но такива единички има бол - при това евтини, огледай се при Катрис.
Имаш и два страхооотни блестящи тона за клепача - единият златист Creme Brulee, за който има бол топли сенки за съчетаване; другият - розовеещ Marzipan, който заедно с Amaretto или Cherry Cordial ще направи много хубава комбинация!

Ако ти е първа палитра - или една от първите, определено заложи на нея (оригиналната шоколадова) Simple Smile Разнообразието е по-голямо и цветовете са подбрани с мисъл, тоест са съчетаеми помежду си.

# 244
Аз си решавам проблема като ги купувам всички поред. Laughing
Пристрастена съм към тези палитри.

# 245
  • в 1001-та нощ
Да така е, но в семи-то ме привлича това страхотно синьо, а в шоколадовата това уникално лилаво.

Абстрахирай се от синьото и лилавото. Сини и лилави единички - можеш да си купиш всякакви. Гледай другите цветове до колко уместно ще ти се впишат в гримовете, които правиш Simple Smile Аз ползвам най-много оригиналната. И прасковите Simple Smile

# 246
Лилавото е доста зле в оригиналната палитра, така че не избирай само по него. Предполагам, че ситуацията със синьото в семи суит е същата.

# 247
Скоро и аз се бях сетила да ви питам като правите грим дали ползвате само една палитра или комбинирате?

# 248
Скоро и аз се бях сетила да ви питам като правите грим дали ползвате само една палитра или комбинирате?

Най- удобно, разбира се, е да се ползва една палитра, особено ако човек пътува и не му се иска 1/3 от багажа да е само гримове и четки.  Laughing Най- удобни в това отношение за мен са сенките на Инглот и свободното им съчетаване. Но не винаги дори това удобство е достатъчно. Simple Smile  Аз, лично, все по- често започвам да комбинирам различни палитри, даже когато става въпрос за едва- доловим по- различен нюанс, но който в съответния момент повече ми харесва.

# 249

Лилавото не е уникално според мен, а и е доста слабо пигментирано.

Обикновено ползвам само една палитра, но напоследък най-често ползвам само две единични сенки - Kid на МАС, която умишлено си купих в отделна опаковка, а не филър за палитра и една сянка на Бърбъри в златисто шампанско. Като искам повече цветове посягам към палитрите и Тарталете 2 на Тарт ми върши пълна работа, даже няколко различни визии мога да направя с нея. Най-рядко посягам към свободната си палитра на МАС, която вече напълних, но някак самата палитра не ми е удобна и понеже вечно бързам я пропускам.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 13:33 от Анонимен

# 250

Лилавото не е уникално според мен, а и е доста слабо пигментирано.
Точно така е.

# 251
  • в 1001-та нощ

За тази цел взех  Naked Ultimate Basics на Urban Decay. Иначе комбинирам. Бих си събрала палитра от 5-6 цвята на UD, което да ползвам за път.

# 252
  • SF
Аз комбинирам палитрите, когато съм у нас. Когато пътувам нося само 1, освен, ако не пътувам с кола и не реша да се лигавя. Като цяло гледам да не ги разнасям много, много. Иначе си имам многобройни несесери и кейсчета за грим за пътуване, но понякога ми се струва, че само съм си давала парите за тях, а и ми заемат прекалено място вкъщи. В ежедневието ми никога не ми се налага да ги ползвам.

# 253
Мисля, че на път винаги можеш да се справиш и с една палитра с по-разнообразни цветове (все пак зависи колко време пътуваш и по какъв повод се гримираш). Иначе в къщи се кефя да си съчетавам различни цветове от палитрите

# 254
  • в 1001-та нощ
Аз като пътувам не се гримирам. Преди години носех някакъв Нейкид да имам под ръка, без да го докосвам. Дали 1-2 ми се е случило да се римирам. Напоследък нищо не нося. Почивам си от ежеденвието Simple Smile Но, разбира се, зависи и каква е целта на пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт