Чакаме и последното ОКТОМВРИйско човече и се местим във родени вече! - Тема 13

• 40 962
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Аз питах за цитонамазка и микробиология, защото моите последно са правени април миналата година. А сега по време на бременността казаха, че няма да ми пускат. Но докторката ми обясни, че най-рано може след януари. Въпреки че не съм раждала нормално, шийката на матката претърпявала промени по време на бременност и една цитонамазка не би била адекватна сега. Така ми обясни.
На преглед ме викат след 40 дни, за да ми огледат операцията с ехогараф и да видят как зарастват отвътре нещата. Тези дни изпитвам нещо като лек гъдел, като мравучкане в областта на разреза. Странно е, но си мисля, че е от зарастването.
Нашия мъник се оригва и то доста звучно. Слагам го на рамо, потупвам по гърба и чакам докато не го чуя Simple Smile Хълца от време на време, за разлика от преди, когато в корема ми го правеше по няколко пъти на ден Simple Smile Често бебетата хълцат и от това, че връщат мляко.
За гърдите - при мен едната винаги е пускала по-малко от другата. Така беше и като кърмих баткото. И определено малчо си предпочита само тази, която дава повече. Баткото го кърмих на различна гърда при всяка хранене. А сега давам и двете на едно хранене на бебо, за да стимулирам лактацията. И въпреки всичко си продължаваме с АМ като добавка, защото кърмата ми все още не е достатъчно, за да го засити. А АМ си изяжда в пълно количество, доволен е след това, не връща нищо.

# 151
Лизи е права, като върнат същото хълцат. Бях го забравила. Бебка скоро ще ми припомни, да е жива и здрава! Simple Smile

# 152
Съветвам ви, дори да не ви стига кърмата и да дохранвате да не си я спирате. По— голяма занимавка е, но няма да ви боледуват бебетата, дори да се окажете на легло. Сина ми се разболя за първи път след като го отбих, дори сополи нямаше до тогава. Бебетата си хълцат и са много смешни Simple Smile . Аз имах проблеми с оригването, какво ли не правех и разбойникът се оригваше в момента в който го дам на някой друг.

# 153
  • Бурса
Аз помня че когато хълцаше малката ми съм и давала да посуче, вместо вода. Помагаше. А иначе връщаше мляко до 6 месечна, независимо дали я оригвах или не. Вечер например като заспи с кърмене и не съм я будила че да се оригне.

# 154
  • София
Аз ходих на тонове одеве. Всичко е нормално матката спокойна. Седи си малкия инат вътре. Незнам да се притеснявам ли или не.

# 155
Аз ходих на тонове одеве. Всичко е нормално матката спокойна. Седи си малкия инат вътре. Незнам да се притеснявам ли или не.
Не се:)! Моята снаха роди 10 дена след термин,.не в Бг и там никой не предизвиква раждане ако бебето е наред, пшацента, води и тонове! Това значи че на бебчо вътре му е добре и не е готов да излезне

# 156
  • Sofia, Bulgaria
И при нас водата не помага. С уригването съм много непохватна, само се чудя как точно да я хвана.

# 157
  • София
Ами водите са ми 16.5 при Горна граница 19. Плацентата е втора степен зрялостПросто ще стане голямо като размер и НЗ как ще излезе Simple Smile
Мериан слагаш на рамото бебето и потупваш я по гръбче я по фупето. Аз леко така и даже прикляках и го изпаравях  по рязко .ще мъ хванете ц аката.

# 158
Аз съм преносена 11 дни. Родила съм се синя, но по онова време техниката не е била толкова добра да видят какво се случва с бебето вътре. И пак съм оцеляла. Simple Smile

Иначе съм била голяма 3.600кг. и 56см. Но съм си излязла по нормален път. Майка ми е имала разкъсвания, но в рамките на нормалното. Та, не се притеснявай, че голямо бебе не може да се роди нормално.

# 159
  • Sofia, Bulgaria
Момичета, успех с раждането! Ако сте в кондиция си организирайте хубаво дрешки и неща за преповиване. Всико да ви е на близо и удобно, защото трябва да се действа бързо. Аз уж всичко бях приготвила и подредила, но първия ден се почна едно търсене на подходящ р-р дрешка и тн.

# 160
  • София
Знам първото дете ми де роди 4 кг. Просто това май ще е по - голямо и затова .

# 161
Мамита как занимавате бебе на 12 дни каето неиска да спи

# 162
Ако е нахранена и спокойна оставям в креватчето да си погледка, пускам музикалната играчка или пък гушкам/оставям до мен и й се радвам. Дебна за усмивки...такива неща.

# 163
Слагах го ма шезлонга и си шетах из кухнята—впечатляваше се от шумовете там.

# 164
  • София
Най-лошото от преносването е чакането май. А и факта, че аз бях със зелени води, но така и не разбрах дали е от 4те дни преносване или някаква инфекция, която съм прекарала без да знам.

Аз се отказах от кърменето - ще цедя. И без това през 3ч цедя по 120мл, докогато издържа дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт