Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 052
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • София

А че е хубаво да гледаш като избираш и да се обвържеш с човек горе-долу на твоите години и от същата черга няма спор, АбсурТ. Само че  и това не е гаранция - дори тя да беше на 45 а не на 30 и да беше от стар софийски. а не от стар бургаски род, пак на маминка нямаше да й хареса нещо най-вероятно.

Гаранция е единствено, че " Човек и добре да живее, умира и друг се ражда." Peace
Аз едно знам- ако човек иска много едно нещо, през " народен артист" ще мине, за да го постигне, пък ако ще после да свали картите и да натрие носа на публиката.
За съжаление, никой не ни учи на дипломация, а все ни внушават, че трябва да се борим за правата си и вижданията си по един единствен начин.

Сиреч, като видим стена, да не търсим обходен път, а да пробваме да я строшим с глава, че да не пострада егото ни.
Ако ще отломките и от стената, и от главата ни, да наранят тези, които най- много обичаме.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 15:38 от absurT

# 196
  • MI
Скрит текст:

А че е хубаво да гледаш като избираш и да се обвържеш с човек горе-долу на твоите години и от същата черга няма спор, АбсурТ. Само че  и това не е гаранция - дори тя да беше на 45 а не на 30 и да беше от стар софийски. а не от стар бургаски род, пак на маминка нямаше да й хареса нещо най-вероятно.

Гаранция е единствено, че " Човек и добре да живее, умира и друг се ражда." Peace
Аз едно знам- ако човек иска много едно нещо, през " народен артист" ще мине, за да го постигне, пък ако ще после да свали картите и да натрие носа на публиката.
За съжаление, никой не ни учи на дипломация, а все ни внушават, че трябва да се борим за правата си и вижданията си по един единствен начин.

Сиреч, като видим стена, да не търсим обходен път, а да пробваме да я строшим с глава, че да не пострада егото ни.
Ако ще отломките и от стената, и от главата ни, да наранят тези, които най- много обичаме.
Отново съм напълно съгласна, но това се учи с времето. А и понякога не си заслужава нито дипломацията, нито строшената глава. Просто понякога е трудно веднага да прецениш ситуацията заслужава ли си да се бориш. За съжаление ми се струва, че тази ситуация е точно такава, че не си заслужава нервите. Е, хубаво щеше да е да го разбере малко по-рано авторката, но по-добре късно, отколкото никога. Simple Smile

# 197
бгтатко, нищо не схващаш, все пак не си жена Simple Smile ... Аз съм се развеждала с малки деца и знам какъв е кошмар и естествено, че и аз съм била голяма бяла птица и съм се питала ама как така и защо бащата се държи така Simple Smile

То като Ви слуша човек ще излезе, че за да дава някой съвети трябва да се е развеждал, за предпочитане няколко пъти поне, че повече опит да събере Wink Пък аз понеже не съм се развеждал, да не давам много много съвети. И най-вече - как пък като не съм жена ще седна да обяснявам "защо бащата се държи така" - това го знаят много по-добре развеждалите се жени Stuck Out Tongue

Защо се държи един мъж има 2 отговора - кратък и дълъг.

Краткият е, че е задник.

Този отговор обикновено давате във форума (макар и по-многословно - не мислех, че точно аз ще го кажа, ама...). Особено пък жените с кофти опит.

Дългият отговор е, че взаимоотношенията са сложна работа, не са черно бели, не се свеждат до това да се тръсне вината. Не случайно има семейни консултанти психолози, дори психиатри, които с това се занимават и специализират. Пък и те не са панацея някаква (както в този форум се препоръчват психолозите за щяло и нещяло).

Моите съвети са винаги ориентирани към някакво рационално решение на настоящ проблем. Това да се навива авторката какъв задник бил таткото - какво точно помага в случая? Хубаво, задник е, не е тръгнала да се жени за него (или пък той за нея) и сега какво? Като впише неизвестен баща ще му го премести в другия крачол. Човекът е адвокат, ако иска - ще получи каквото иска. Пък за момента не е дал индикации да бъде типичния безхаберен формален баща, който не ще една декларация за излизане от страната да подпише и спъва от чиста тъпотия някакви пътувания, които бъдещи хипотетични пътувания са дори отвъд нероден Петко.

Ако едно нещо съм научил по трудния начин от живота, чрез набиване на канче, то е, че няма въпрос, който да се реши по-лесно и по-благоприятно чрез конфронтация и емоция, отколкото рационално, спокойно и сдържано, дори човек отвътре да кипи. Всички случаи, когато съм си позволявал да съм груб, недипломатичен и т.н. само и само заради моментното удовлетворение да вдигна кръвното на някой, който "си го е заслужавал" са ми излизали през носа в последствие. А какво остава пък когато не са под въпрос техните взаимоотношения вече, а отношенията с детето.

Ясно ми е прекрасно какво му извира отвътре на човек в такива ситуации, ама нали затова пиша толкова пространно и давам такъв съвет - да не се следва деструктивния импулс в случая! Нито тя, нито той (ако случайно чете). Не е нужно да се обичат или дори да се харесват, за да направят каквото е нужно и двамата в името на детето. Емоциите, нараненото его, предадените чувства е крайно време да бъдат преглътнати, независимо дали е лесно или не.

А че някой се бил развеждал и смята, че е нормално да се изпоколят едва ли не хората при този процес - по-добре да не дава съвети. Аз може да не съм се развеждал, но неуспешните си връзки аз съм ги късал и дори да не сме си оставали приятели (крайно нездраво според мен), всичко е приключвало максимално кротко и спокойно. И за тези от бившите гаджета, за които имам информация някаква какви ги вършат сега - изглеждат ОК и щастливи.

2 години не е да са били 20 заедно и да са си оплели всичко, крайно време е да почнат без толкова емоции и да не се дърлят за всяка думичка - кой знае какво е казал за почивката (сигурно го е изтъкнал, че и той се е лишил от нещо за бъдещото дете), пък се тълкува все едно война някаква трябва да се спечели. Форумът в този смисъл действа кофти в ситуацията, защото само налива още масло и вместо да затихнат страстите, допълнително се разгарят (още повече щом и в споровете е бил споменаван).

# 198
Не е нужно да се обичат или дори да се харесват, за да направят каквото е нужно и двамата в името на детето. Емоциите, нараненото его, предадените чувства е крайно време да бъдат преглътнати, независимо дали е лесно или не.

Точно така. Обаче бъдещият татко какво прави? събира някакви пари мрънкайки, че се ощетява и изтъквайки абсурдна причина - тя щяла да му ги вземе за детето и мисли варианти как да защити интересите на родата си, щото се появява още един наследник и това хич не е ок.
Приемам за нормално, че човекът не иска да е баща на тази възраст, приемам и това че е престанал да харесва авторката, приемам и че се е разделил с нея бременна, приемам и че майка му има голямо влияние върху него, но това че се жалва за пропусната почивка ( без никой да му е искал пари ) и че отбелязва как ще обезнаследи собственото си дете заради племенника си ( без някой да си е правил сметка за имотите му ) ми звучи като диагноза. Ако го прави без да го навира в очите на авторката може би щях и това щях да приема, но така поставени нещата - не.

# 199
  • MI
Бгтатко, аз ще ти задам 2-3 кратки и прости въпроса, моля за също такъв отговор.
Ти човек (независимо мъж или жена), който на 50 години никога не се е женил/омъжвал и няма деца виждал ли си, за който да не можеш до половин час да кажеш зашо така му се е стекъл живота?
И ако се окаже че пее всичко на мама на тази възраст (например: мамо, ние започнахме да работим за дете), а на всичко отгоре я и слуша безпрекословно, нормално ли тии се струва, или го поставяш в някоя категория веднага?
А ако чуеш бъдещ баща (сам поискал да става такъв) да се оплаква, че не може спокойно на екскурзия да отиде, защото ще има дете, какво ще си помислиш за него? Особено ако работи добре платена работа.

# 200
Скрит текст:
Сега първо ще ме извините, ако пропусна някой отговор - ще се опитам да отговоря максимално на всяко запитване, за да внеса яснота. bgtatko81 - не сме живели заедно целите 2 години, от толкова сме заедно. Защо казвате сме прекратили опитите, след като ясно съм виждала, че със семейството му нещата куцат - те не бяха "перфектни", но до тогава, майката на любмия не смееше да се изразява пред мен и не се бъркаше до толкова в отношенията ни. Това започна след като разбра за опитите ни за дете, след като той го каза. И двамата с него си имаме трески за дялане, не съм казала, че аз или той е перфектен. Събитията около тези два месеца си ескалираха, поради ходенето ни на две семейни екскурзий, и проведените разговори там. Знаех, че не съм харесвана, обаче да го заявиш пред мен и други хора, е няма как да се приберем вечерта и да не се изпокараме на тази тема с възлюбения, при което без аз да знам той отишъл и го споделил с нея + понеже това ме засегнало, майка му решила да ми се разсърди и да спре категорично да ми говори, и видите ли аз как съм можела да го разбера това, чак след 2 седмици, след като случайно го попитах тогава. Това, последва решението на възлюбения, да спрем с опитите и да се оправя с майка му. Ако ми кажете как да се извиня на жена, на която нищо не съм направила или казала лично, и то защото не ме харесва, какво се казва - съжалявам, че не ме харесвате?! Аз съм човек, не камък, на всеки щеше да му стане кофти. Ще паднете, обаче заради него и на това бях съгласна, просто така и не ми се отдаде тази възможност.
Той, че не е аполон, и аз не съм Афродита - прочетете в старата тема, помолих тази част да не се коментира с външния вид, написах го по повод нечие запитване. Това все пак да си кажа никога не ми е пречело, приела съм го нормално, Вие искате да разберете конкретно защо съм се влюбила, нали така? Ще Ви отговоря, в самия него, като човешко същество. "И нежната душа ли се промени така драстично за два месеца или и във Вас има поне мъничък проблем?" - тук отговора ми е и двете. Хората са най - скритото нещо на този свят, дори и никога да не се е променял и винаги да си е бил такъв, аз не съм го видяла. Както казах също имам трески за дялане, не твърдя, че съм перфектна. Темата с парите, която виждам е най - интересна. Ще Ви отговоря. Защо събира той непоискани от мен пари не знам, тук той да отговори. Преди да срещна него,  бачках доста здраво и с тогава моя бивша колежка си отворихме фирма, на която и до ден днешен съм съдружник и получавам доход от там. Нищо особено, но достатъчно като за малка фирма. Благодарение на семейството ми, разполагам с имот, от където взимам наем и отделно пак благодарение на тях сега живея в друг такъв самостоятелно, където евентуално ще гледам дъщеря си. Тук в Бургас, работя временно като стажантка в кантора - от това пари няма, това ще Ви го каже всеки стажант юрист. В София работех като софтуерен инженер, а изпитите които ми останаха са за по- висока квалификация от настоящата. Този вид работа, не изисква от мен да седя по цял ден в офис, а с колеги работим по проекти, като това става и от разстояние, в случая докато съм си в Бургас. Писахте за майчинство - да ще получа такова, когато му дойде времето. Компютрите бяха мое хоби, и абсолютно подкокуросана от възлюбения прекъснах правото, за да се усъвършенствам. Хич няма да лъжа, в ИТ сектора има повече доходи от колкото в правото. Сега, надявам се Ви стана ясно защо толкова късно на 30 тепърва ще завършвам, а и аз започнах по - късно от връстниците си. "Да се чуди човек откъде го вадите това самочувствие" - извинявам се, не съм държала да бъда възприемана така. И да, ще получа подкрепата на родителите си за отглеждането на детето. "Струва ми се, че основната причина за разрива е, че нито вие можете да говорите и да слушате него, нито той Вас." - ето тук, съм напълно съгласна, ще опитам да работя в тази насока.
Бързах, ако нещо съм допуснала грешки съжалявам.

Благодаря много за подробния отговор - той поне за мен обяснява всичко, което не ми се връзваше, вкл. ескалацията в лошите отношения с родителите му, която е свързана с това, че са опитвали директно да се месят в отношенията Ви на този етап и очевидно са успели.

Струва ми се, че ако и двамата положите много големи усилия, бихте могли да намерите път един към друг отново в любовен план, но не съм никак оптимист за подобно нещо - хората трудно се променят, особено пък като са на години, особено пък толова генерално, че да се преглътне изживяното и казаното последната година.

Но искрено се надявам наистина да направите всичко възможно, за да се успокоите и двамата и заедно с него (не като партньори, но поне като възрастни хора) да направите максималното за детето по най-добрия за детето начин. И занапред да намесвате минимално неговата съдба и бъдеще във Вашите отношения. Разбирам защо той не е ОК за Вас като партньор (имам някои хипотези защо и Вие може би не сте най-подходящата за него), но това не значи, че ще е лош биологичен баща на детето си. Според мен има добри изгледи да прави повече от типичния разведен татко.

Кариерната Ви ситуация също ми се изясни - няма да Ви бъде никак лесно, но ще се справите, мисля.

Успех Ви желая и леко раждане!

# 201
Бгтатко, аз ще ти задам 2-3 кратки и прости въпроса, моля за също такъв отговор.
Скрит текст:
Ти човек (независимо мъж или жена), който на 50 години никога не се е женил/омъжвал и няма деца виждал ли си, за който да не можеш до половин час да кажеш зашо така му се е стекъл живота?
И ако се окаже че пее всичко на мама на тази възраст (например: мамо, ние започнахме да работим за дете), а на всичко отгоре я и слуша безпрекословно, нормално ли тии се струва, или го поставяш в някоя категория веднага?
А ако чуеш бъдещ баща (сам поискал да става такъв) да се оплаква, че не може спокойно на екскурзия да отиде, защото ще има дете, какво ще си помислиш за него? Особено ако работи добре платена работа.

Познавам всякакви хора. Конкретният човек не го познавам, двойник със същите характеристики не знам дали има, но познавам достатъчно сходни хора.

Избягвам да си съставям категорични мнения за един човек на база непълна информация. Особено пък когато източникът на тази информация е крайно пристрастен.

Ако чуя бъдещия баща да го казва - ще си помисля, че е задник или че се прави на задник Wink В конкретния случай ще си помисля, че най-вероятно не са му били това буквалните думи и че нямам достатъчно надеждна информация, за да правя някакви кой знае какви изводи на база нещо написано очевидно с много емоция и след скандал между хора, които имат трудности в комуникацията (каквито са повечето двойки за съжаление).

За авторката съм си съставил някакво мнение вече (не е черно или бяло) на база информацията, която е дала, стил на писане, емоции (когато е емоционална), сдържаност (когато е сдържана) и т.н. Човек като пише, особено като пише повече и/или като пише емоционално, влага себе си в написаното. Какво ми е мнението за нея е напълно ирелевантно към темата, единствената му релевантност към зададения въпрос е дали има някакъв шанс да се върне той при нея (тя това питаше все пак) - и казах вече, че смятам, че шансът е прекалено малък, за да се споменава и би изисквал огромни промени от него и немалки от нея, което не мисля, че е реалистично.

Но не мога да съдя за човек който една дума не е казал лично - щом Вие можете - хубаво.

# 202
  • MI
Скрит текст:
Скрит текст:

Познавам всякакви хора. Конкретният човек не го познавам, двойник със същите характеристики не знам дали има, но познавам достатъчно сходни хора.

Избягвам да си съставям категорични мнения за един човек на база непълна информация. Особено пък когато източникът на тази информация е крайно пристрастен.

Ако чуя бъдещия баща да го казва - ще си помисля, че е задник или че се прави на задник Wink В конкретния случай ще си помисля, че най-вероятно не са му били това буквалните думи и че нямам достатъчно надеждна информация, за да правя някакви кой знае какви изводи на база нещо написано очевидно с много емоция и след скандал между хора, които имат трудности в комуникацията (каквито са повечето двойки за съжаление).

За авторката съм си съставил някакво мнение вече (не е черно или бяло) на база информацията, която е дала, стил на писане, емоции (когато е емоционална), сдържаност (когато е сдържана) и т.н. Човек като пише, особено като пише повече и/или като пише емоционално, влага себе си в написаното. Какво ми е мнението за нея е напълно ирелевантно към темата, единствената му релевантност към зададения въпрос е дали има някакъв шанс да се върне той при нея (тя това питаше все пак) - и казах вече, че смятам, че шансът е прекалено малък, за да се споменава и би изисквал огромни промени от него и немалки от нея, което не мисля, че е реалистично.

Но не мога да съдя за човек който една дума не е казал лично - щом Вие можете - хубаво.
Зададох ти 3 много прости и ясни въпроса, ти ми отговори само на един. Може да се съди за един човек по много косвени признаци, не само от лично произнесените от него думи.  И нека не правим като кандидатсвекървата, във форума е прието да си говорим на ти. Grinning

# 203
Добре, само да попитам: Той има ли нещо против да не бъде вписван за баща в документите на детето?

Да, като го кажа и веднага ставам по - лоша и се започва дразненето.

Криста, имай предвид, че от него ще се изисква да направи някакви усилия - да дойде до Бургас да припознае детето, когато родиш, тъй като нямате брак. Дали пък няма да му изникнат някакви неотложни ангажименти точно тогава, за да те принуди да запишеш детето на твое име?  newsm78
Не се надявай да се промени, някои мъже просто не стават за семейство и за бащи. Ще се справиш и сама.  Hug

# 204
Много добре я разбирам авторката. Пак ще повторя, че тя трябва да се радва, че се е избавила от такъв индивид. Аз не виждам вина в нейното поведение, освен, че е била доста наивна и се е влюбила в мъж, който не я заслужава. Не мисля, че е имало и някакъв начин да се хареса на майка му и на сестра му. Особено последната има най-голям интерес брат й да остане без потомство, а майката е подкрепяла това мнение. Не мисля, че и Криста не е от тяхната черга, момичето си има ниво и основание за самочувствие.
Напълно подкрепям Бианка, че човек, който събира багажа на бременната си приятелка и я изгонва от дома си, защото не се е съгласила на аборт, не трябва да бъде причиняван на никое дете. Не знам с какви очи ще го погледне един ден, защото е настоявал майката да го унищожи. Слава Богу, че тя не се е поддала.
Бг татко, с някои индивиди не може да се постигне диалог и никаква дипломация не помага. Има, с извинение за думата, пълни идиоти, с които не можеш да се разбереш нито с добро, нито с лошо. Нима Криста е трябвало да сервилничи пред тези хора и да им играе театър, само и само да им се хареса? Тя не го е направила, защото не е и трябвало, защото си има достатъчно качества и цена, за да се опитва да им се хареса.
Криста, сега се успокой и забрави за този човек и за тези хора. Дай си време за душевно изцеление, просто го забрави, не се трови. Постъпил е отвратително с теб, очевидно е, но единственият полезен ход според мен е да го забравиш и игнорираш напълно, просто да сложиш кръст на тези отношения веднъж завинаги. Така ще си дадеш шанс да си щастлива и радостна с детенцето, което расте в теб.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 23:31 от Nataka

# 205
Мили съфорумници, благодаря от все сърце, че прочетохте моята история. Каквото и да съм постигнала до тук е нищо в сравнение, че успях да преполовя малко повече от половината бременност. Пожелавам си да издържа да края, леко бременеене и дай Боже, следващата тема да Ви се похваля с детенце.
Лека вечер и успех на всички!

# 206
Не просто се отърви от този индивид. Не го причинявай на детето си. Извади го от себе си, от мислите си, от спомените си. Пиши го в графата "грешки, от които да си извадя поука" и карай напред. Била съм сам родител, при това на две деца. Не е песен, но не е невъзможно и страшно. Стягаш си задника и ще успееш. Важното е отровните хора да са далеч от живота ти и детето ти.

# 207
Абсолютно подкрепям Уишмастър. И като жена, тормозена по време на много тежка инвитро процедура, по време на бременността и непосредствено след нея, родила две деца екстремно недоносени и преживяла нелека постродилна депресия, заради която трябваше да спра кърмата, ти казвам, че най-важното е да си спокойна и щастлива, да си износиш детето и да си го гледаш с радост, здраве и любов.
Успех!

# 208
  • София
Зорът е в това, че той иска да бъде вписан като баща, но тъй като не иска майката, тя е решила да го накаже и да не го направи.
Авторката е юрист, не домакиня. Може би осъзнавa, че невписването е в интерес на детето. Ако той с инатите си продължи да ае дръвчи и след 10 години и да не иска да си даде подписа за куп неща. Ако той мислеше за детето, щеше да е съгласен на този вариант, пък нека си му бъде баща на практика, което е по- важно от на хартия. Нали така? "Пък да видят как ще вървят нещата" ( негови думи ) и на съответната възраст детето да е с негови имена. Или не може? Трябва той да си вее и да види дали ще му е готинко, като се роди, а тя да скача на пружинка за неговите проформени желания.

Хайде стига с това преекспониране на "как ще го оставиш без баща". След като той на хартия гледа да са му уредени нещата (имотите), не може ли и тя да си впише детето на нейно име, а той ако иска да е баща, нека е такъв на практика. Или ако той рече "щом няма да ме записваш мен, няма да погледна детето" няма да е изнудване?

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 03:41 от The Catcher in the Rye

# 209
Да, идва им акъла след около 15-20 години, но това не те устройва.Не му предоставяй бащинство.

Общи условия

Активация на акаунт