Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 052
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • Насред хаоса
Може да се поспори кой до чие ниво слиза и чие е по-високо. След като избираш да живееш с даден човек, го приемаш такъв, какъвто е. Значи тя трябва да се промени, за да угоди на техните, при все, че няма да живее с тях, но не и той, за да ги накара да приемат избора му. И как точно ще се сближиш с някого, който е приел, че не ще да се сближава с теб? Не става тя така. Заради старовремските разбирания на някого не е нужно да се пренесеш в старо време и да правиш така, както са правили тогава. Днес се изисква съобразяване и приемане и от двете страни, не само претенции от мъж и неговото семейство и отстъпки от жена и нейното семейство. На Вие ще им се говори, па така или иначе да се държи. Кои са те, че да променят възрастен човек заради своите си разбирания и претенции?! Яяяяяя ....

# 166
С такава рода и аз не бих се сближила, да си призная Simple Smile Бабешки претенции в ресторанти? Хич няма да ме видят.
В ресторант е много по-добре да се срещаш с хора, с които не си особено близък. Стоиш един учтив минимум време, измисляш благовиден предлог и се изнасяш.

# 167
Аз не съм много адекватна по отношение на роднини и роднински събирания. Ако дори малко ме дразнят, и в ресторант няма да ме видят, това исках да кажа. Покривам се винаги, когато може, освен ако хората не са супер любезни и мили с мен.

# 168
  • София
Абсурт, а 2 години говорим все пак, не за 2 месеца. На други места по света никога не е имало соц, но да ти кажа никъде не е нормално след 2 години да искаш кандидат-снахата да ти говори на Вие. Въпреки че в много езици има Вие, светът не свършва нито с България, нито със САЩ. Освен ако не си от кралското семейство, но случаят не е такъв, ако се разровим ще намерим цървулите на дядото на аристократката на тавана.

А аз лично, ако синът ми е на 50 години (!!!), не се е женил и никоя не е достатъчно прекрасна за него, бих се притеснила не за жените, а на него какво му има. Надявам се и ти.

Не мога да разбера упорството да искаш всеки да има твоите разбирания, за да бъде квалифициран като нормален и стойностен.
Ти лично и аз лично, как бихме реагирали, е нещо което въобще не обсъждаме.
Обсъждаме едно семейство със своите си отношения, в което 2 години не успява да се впише една девойка, живееща с член на това семейство.
Как по- точно да ти го напиша, за да разбереш тяхната гледна точка?
Ето какво написа ти преди малко за етикета Wink
Голяма обида е, да ти говорят на Вие и ти да отговориш по същия начин.

Да, написах го подигравателно- що за обида е това, че са те накарали да им говориш на вие?
На ти си говорят близки познати, по взаимно съгласие.

# 169
  • София
Така или иначе, мъж, който изнася багажа на бременната си приятелка пред вратата и я гони, защото не иска да направи аборт, не виждам защо трябва да бъде причинен на едно дете. Аз не бих.

# 170

Аз пък имам друга версия след всичките тези лайкове от авторката на всякакви мнения ... Тя да не пише дипломна работа или курсова разработка на дадена тема и ... вместо да си каже да помислим заедно да разиграва народа ... сякаш маниер ?

И аз мисля нещо подобно. Не ми се  връзват нещата в темите на младата юристка.
След като любимия  около 50 годишен, с кариера би трябвало да има някакви спестявания.
Нали уж са имотни и от сой. Не си представям мамин златен да няма заделени пари.
А да започне тепърва да трупа пари за бебето и затова да не отиде на почивка - не ми се вярва.

# 171
Няма нужда да е истина, просто му се свиди да се ограничи и с един лев милия. И отсега се застрахова да не го ограби пеленачето.

# 172
  • MI
Не мога да разбера упорството да искаш всеки да има твоите разбирания, за да бъде квалифициран като нормален и стойностен.
Скрит текст:
Ти лично и аз лично, как бихме реагирали, е нещо което въобще не обсъждаме.
Обсъждаме едно семейство със своите си отношения, в което 2 години не успява да се впише една девойка, живееща с член на това семейство.
Как по- точно да ти го напиша, за да разбереш тяхната гледна точка?
И аз не разбирам защо упорстваш да защитаваш загубена кауза. Simple Smile Не става дума за моето виждане, а точно за етикет и неписани правила. Не, никъде по света не е нормално да продължаваш да се държиш като с непознат или далечен познат с жената, с която синът ти живее от 2 години. Дори да не ти харесва, не е това начина. И за мен вината е изцяло на мамин златен, а не на снахата или свекървата. Той е бил единственият човек, разполагащ с цялата информация - какво е неговото семейство, каква е жената, която ТОЙ е избрал и която ТОЙ е помолил да правят дете, но не е съобразил как да направи така, че да няма конфликти. Съжалявам,но той е дърто магаре, а не неопитен младеж. И щом не е глупав, значи просто е безгръбначен. Няма как да се изразя по-меко за такъв човек, съжалявам. Мъж не те правят първични и вторични полови белези, а други неща.

Еми Даниел, може просто да не иска да си пипа спестяванията например - виждала съм такива случаи. Хленч че няма пари и е беден, после се оказва, че процента за спестявания не се брои. Може да отиват и при мама и племенника например. Може и да е просто стратегия за да не му искат нищо. Варианти колкото искаш.

# 173
Сега първо ще ме извините, ако пропусна някой отговор - ще се опитам да отговоря максимално на всяко запитване, за да внеса яснота. bgtatko81 - не сме живели заедно целите 2 години, от толкова сме заедно. Защо казвате сме прекратили опитите, след като ясно съм виждала, че със семейството му нещата куцат - те не бяха "перфектни", но до тогава, майката на любмия не смееше да се изразява пред мен и не се бъркаше до толкова в отношенията ни. Това започна след като разбра за опитите ни за дете, след като той го каза. И двамата с него си имаме трески за дялане, не съм казала, че аз или той е перфектен. Събитията около тези два месеца си ескалираха, поради ходенето ни на две семейни екскурзий, и проведените разговори там. Знаех, че не съм харесвана, обаче да го заявиш пред мен и други хора, е няма как да се приберем вечерта и да не се изпокараме на тази тема с възлюбения, при което без аз да знам той отишъл и го споделил с нея + понеже това ме засегнало, майка му решила да ми се разсърди и да спре категорично да ми говори, и видите ли аз как съм можела да го разбера това, чак след 2 седмици, след като случайно го попитах тогава. Това, последва решението на възлюбения, да спрем с опитите и да се оправя с майка му. Ако ми кажете как да се извиня на жена, на която нищо не съм направила или казала лично, и то защото не ме харесва, какво се казва - съжалявам, че не ме харесвате?! Аз съм човек, не камък, на всеки щеше да му стане кофти. Ще паднете, обаче заради него и на това бях съгласна, просто така и не ми се отдаде тази възможност.
Той, че не е аполон, и аз не съм Афродита - прочетете в старата тема, помолих тази част да не се коментира с външния вид, написах го по повод нечие запитване. Това все пак да си кажа никога не ми е пречело, приела съм го нормално, Вие искате да разберете конкретно защо съм се влюбила, нали така? Ще Ви отговоря, в самия него, като човешко същество. "И нежната душа ли се промени така драстично за два месеца или и във Вас има поне мъничък проблем?" - тук отговора ми е и двете. Хората са най - скритото нещо на този свят, дори и никога да не се е променял и винаги да си е бил такъв, аз не съм го видяла. Както казах също имам трески за дялане, не твърдя, че съм перфектна. Темата с парите, която виждам е най - интересна. Ще Ви отговоря. Защо събира той непоискани от мен пари не знам, тук той да отговори. Преди да срещна него,  бачках доста здраво и с тогава моя бивша колежка си отворихме фирма, на която и до ден днешен съм съдружник и получавам доход от там. Нищо особено, но достатъчно като за малка фирма. Благодарение на семейството ми, разполагам с имот, от където взимам наем и отделно пак благодарение на тях сега живея в друг такъв самостоятелно, където евентуално ще гледам дъщеря си. Тук в Бургас, работя временно като стажантка в кантора - от това пари няма, това ще Ви го каже всеки стажант юрист. В София работех като софтуерен инженер, а изпитите които ми останаха са за по- висока квалификация от настоящата. Този вид работа, не изисква от мен да седя по цял ден в офис, а с колеги работим по проекти, като това става и от разстояние, в случая докато съм си в Бургас. Писахте за майчинство - да ще получа такова, когато му дойде времето. Компютрите бяха мое хоби, и абсолютно подкокуросана от възлюбения прекъснах правото, за да се усъвършенствам. Хич няма да лъжа, в ИТ сектора има повече доходи от колкото в правото. Сега, надявам се Ви стана ясно защо толкова късно на 30 тепърва ще завършвам, а и аз започнах по - късно от връстниците си. "Да се чуди човек откъде го вадите това самочувствие" - извинявам се, не съм държала да бъда възприемана така. И да, ще получа подкрепата на родителите си за отглеждането на детето. "Струва ми се, че основната причина за разрива е, че нито вие можете да говорите и да слушате него, нито той Вас." - ето тук, съм напълно съгласна, ще опитам да работя в тази насока.
Бързах, ако нещо съм допуснала грешки съжалявам.

# 174
Ако бях на твоя място, Криста, изобщо нямаше да страдам за тоя мъж. Само щях да се благодаря, че сме в различни градове. Simple Smile

# 175
  • София
Още едно доказателство, че трябва да си избираш партньор от своето поколение и от своята черга.

# 176
И пак няма гаранция.

# 177
Някой беше написал за лайковете, слагам ги за да си личи, че Ви чета. Не използвам Вашите мнения за аргументи, приемам ги като съвети към основното - с или без него в акта за раждане, рязане от корен или ще играем на познати, възможно ли е аз да бъркам и той да смени мнението си и да събере трохите в главата си. Питате защо пиша така подробно. Да, казах му за това и той много се дразни, обаче - знаете ли той какво казва на хората в нашия случай - живях с една жена, и се разделихме, тя беше 20 год по- млада от мен, другата страна веднага казва, лелее златотърсачка. Да седне и да разкаже подробно като мен, аз го правя за да чуя мнения. Неговия отговор в тази ситуация, е че какво да се разказвало, имало раздяла и толкова, ама за какво не е важно. Ми според мен, не е така.

# 178
Добре, само да попитам: Той има ли нещо против да не бъде вписван за баща в документите на детето?

# 179
А защо "да не го вадиш" това самочувствие? Постигнала си много, къде сама, къде с помощ от родителите ти, но си наистина независима и имаш възможност за избор. Аз бих записала детето само на мое име. Ако той реши да доказва бащинство, да го прави, макар че се съмнявам.

Роди си детето и си гледай вашия живот.

Общи условия

Активация на акаунт