Добре дошли, СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2017г.!!!

• 32 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Искам и аз да давам лъжичка вода след всяко ядене, но моето дете постоянно яде. Цяла сутрин сука, лява, дясна, лява, дясна, накрая се кротна. Ура! Излязохме на разходка. В 14:30 писна и на бегом се добрах до мола, за да го преповия и нахраня. Вися ми на гърдите 40 мин да яде. Тръгнахме си от мола, 20 мин по-късно вече ревеше за храна истерично. Пробвах да го залъжа с глюкозата (жълтеница, нали), не проработи. Прибрах се на бегом. Изкъпахме го бързичко, че много силно плачеше. Храних 30-40 мин, ръчках да яде, не да ми спи по гърдите. Накрая все пак май се наяде и заспа дълбоко. Ама не. Спа около 15 мин. Събуди се с мощен рев, ръцете в устата. Смених напикан памперс. Дадох цица. Храних към 30-40 мин., заспа дълбоко за 15тина минути, събуди се с рев. В момента е вече 21:00 и съм на поредния такъв цикъл, гърдите ми са абсолютно празни вече, въпреки чайове, течности, сминдуси и т.н. И това е всеки божи ден. ММ ме навива да го дохранвам с АМ и май е прав, защото ден след ден времето между храненията намалява още и още, а бебето става все по-истерично да реве за храна и аз също ставам истерична, че не му смогвам.😞 Та така вълнуващо си живея аз напоследък. Вие как сте?

# 61
  • София
Аз с помпата съм първа приятелка вече. Наливам се с лактогонен чай и един за кърмачки на Теекане (така пише) и цедя по 160-180мл. Имам замръзени вече 8 контейнерчета, а в комплекта бяха 10. Ма много скъпи бе, ММ ги е купил за 35лв от кварталната аптека. Някъде да има по-евтинджос, че си е разход това? Чувствам се като крава, ама пък детето ми си е на натурално ядене.

# 62
 Аз съм с пликове за кърма. Поне докато има,че не се знае докога. Давам и на баткото да си пийва. Нз дали си внушавам,ама му минаха сополите и кашлицата. Е,даваме и сироп и коларгол за хремата.

# 63
  • Варна
Искам и аз да давам лъжичка вода след всяко ядене, но моето дете постоянно яде. Цяла сутрин сука, лява, дясна, лява, дясна, накрая се кротна. Ура! Излязохме на разходка. В 14:30 писна и на бегом се добрах до мола, за да го преповия и нахраня. Вися ми на гърдите 40 мин да яде. Тръгнахме си от мола, 20 мин по-късно вече ревеше за храна истерично. Пробвах да го залъжа с глюкозата (жълтеница, нали), не проработи. Прибрах се на бегом. Изкъпахме го бързичко, че много силно плачеше. Храних 30-40 мин, ръчках да яде, не да ми спи по гърдите. Накрая все пак май се наяде и заспа дълбоко. Ама не. Спа около 15 мин. Събуди се с мощен рев, ръцете в устата. Смених напикан памперс. Дадох цица. Храних към 30-40 мин., заспа дълбоко за 15тина минути, събуди се с рев. В момента е вече 21:00 и съм на поредния такъв цикъл, гърдите ми са абсолютно празни вече, въпреки чайове, течности, сминдуси и т.н. И това е всеки божи ден. ММ ме навива да го дохранвам с АМ и май е прав, защото ден след ден времето между храненията намалява още и още, а бебето става все по-истерично да реве за храна и аз също ставам истерична, че не му смогвам.😞 Та така вълнуващо си живея аз напоследък. Вие как сте?
Добре а наддава ли?Щот ако качва по 150-200 гр значи всичко е ок.
След като го накърмиш дохрани малко с АМ да видиш ще го изпие ли, но в никакъв случай не се отказвай от кърменето.
АМ са големи л...на ,казвам го от опит и комплект ревливи посрани или запечени бебета

# 64
  • Стара Загора
Започнеш ли да дохранваш с АМ си правиш първата крачка към загубата на кърма, аз дохранвам и кърмата ми няма никога да тръгне като хората докато още го правя. Защото се изкушаваш от това, че е лесно, детето спи повече, можеш да го оставиш на някой друг да го гледа...
Само първия месец кърменето е толкова продължително, защото нямат още сила да се сучат толкова много, и за това дремят на гърдите. След това ще видиш как вече за 5-10 мин ще е изсукал всичко, и ще си много доволна че си продължила да кърмиш.

# 65
Кросче, виж го наистина дали натдава,ако да може просто да търси близост. Моята Али от търсене на близост бузки направи Simple Smile
Непозната, аз копувам стерилни контейнерчета от аптеката и в тях си замразявам кърма. Има по 150мл. 0.40лв. Има и по-малки.

# 66
Сура, ти сигурна ли си, че постоянно реве от глад?! Като ти чета поста, все едно чета за себе си и първото ми дете. Почнах и аз тогава да дохранвам и на 3-тия месец вече нямах кърма, дори не се налага да я спирам, тя сама си спря. С второто кърмих 1г. и половина и вече съм убедена, че децата не реват задължително от глад. Много пъти са уморени, спи им се или имат колики и майчината гърда е единственото успокоение. Аз второто и сега третото, обаче,  ги гушкам и давам биба и то се успокоява и заспива.

# 67
Да поясня, аз не искам да спирам кърменето, но това така пищи, че нямам идея как да го спра. Изобщо не примрънква, директно ревва с пълен глас.
Noel, баш глад си е, според мен:  залъгалките ги плюе, памперсите са сменени, гушкане не помага нито от мен, нито от баща си, прави си устата на "о" и си удря главата да търси гърда. Може и да са някакви колики, но тогава май няма да иска да яде и ще си свива ръцете към тялото?
crossfade, а ти защо не можеш да откачиш от АМ твоето дете сега като вече имаш кърма? Не му е вкусна или?
Skabiela, беше качил 300 гр за две седмици от изписването, сега не знам колко е, защото нямам кантар у нас за грамовете. Пробвах да цедя да видя колко кърма имам, но помпата ли крива или то всичко измукано от мен вече, пет милилитра свалих.
Ще го мъча още малко, ако по-късно нещата ескалират, ще дохраня с АМ да видя яде ли го и по колко.

# 68
Добро утро!

Записвам се и отивам да чета, че съм ви изпуснала от цяла седмица.

# 69
  • моята мила родна страна
Добро утро, момичета!
Да питам тези, които родиха по-рано, отбелязахте ли по някакъв начин 40-те дни на бебето? Пък и тези, на които им предстои-смятате ли и как да го правите?

# 70
  • Варна
Ми нищо специално,взехме си торта и си я изядохме.Аз лично не си падам по тези неща.

Сура ,300гр си е прилично наддаване за 2 седмици и си е в нормите .

# 71
  Смятам да ги отбележим. Дано да сме живи и здрави,че все баткото е със сополи и кашлица. Притеснявам се за малката,но каквото стане. Педито каза да ги отделим ама няма как. Имаме къде,но как да обясниш на 3год. дете?!

# 72
  • София
Здравейте момичета. Приемате ли нови попълнения? Четях ви преди да родя, А сега сте ми много полезни. Аз съм от Октомврийската тема, но родих със секцио на 28.09 и тук повечето имате същите проблеми които и мен вълнуват.

# 73
И ние сме с колики 😒. Все си мислех, че е още рано, но от 3-4 ден много го боли коремчето. Давам еспумизан и чай от копър, правя масаж, слагам топло на корема, но нищо не помага, пиши, гърчи се и става целият червен от напъване, точно както surasura го е описала. Много ми е гадно, че не мога да му помогна с нищо, само го гушкам, но и това не помага.

# 74
  • Варна
Пробва ли да го повиеш?
Всъщност докато не си.мине само каквото и да.даваме все тая.
Казват ,че има.бебета дето.нямали.колики....къ пък на.мен не ми се падна.едно такова.
Да ви кажа  оставам ги да се събудят сами от глад,вечер кой когат.гракне.
Снощу заспаха.в 20ч. и се.събудиха.в.2...иматели идея.как да.я.изместя тази.пауза към по късните часове?

Общи условия

Активация на акаунт