Outlander - Тема 3

• 74 806
  • 803
  •   1
Отговори
# 510
Означава "англичанин", предполагам на шотландски диалект Wink)Сладко звучи най-вече от устата на Джейми Wink
На моменти малко дразнещо става, все Сасенах,сасенах.Всъщност от трети сезон насам Джейми не я е наричал Клеър,май.

# 511
  • Вестерос
Нарече я, в последния епизод също!

Добре беше Роджър даа Grinning

# 512
  • Варна
В книгата е Сасенах или на Гаелик имаше едно обръщение" мо" нещо си,  мие кафявокосо момиче май значеше или си измислям вече.
Скрит текст:
Много груби неща ще се случат на Роджър, ама Йън ще пострда после още повече

# 513
Означава "англичанин", предполагам на шотландски диалект Wink)Сладко звучи най-вече от устата на Джейми Wink
На моменти малко дразнещо става, все Сасенах,сасенах.Всъщност от трети сезон насам Джейми не я е наричал Клеър,май.
Е,на нас с другата потребителка ни е сладко Simple Smile
Светли празници на всички !

# 514
  • Вестерос
В книгата е Сасенах или на Гаелик имаше едно обръщение" мо" нещо си,  мие кафявокосо момиче май значеше или си измислям вече.
Скрит текст:

AnguishedAstonished искам спойлериии, за да съм подготвена психическиии

На мен ми харесва Сасенех като нашето мило, любов, мече и пр. го възприемам.

# 515
  • Варна
В книгата е Сасенах или на Гаелик имаше едно обръщение" мо" нещо си,  мие кафявокосо момиче май значеше или си измислям вече.
Скрит текст:

AnguishedAstonished искам спойлериии, за да съм подготвена психическиии

На мен ми харесва Сасенех като нашето мило, любов, мече и пр. го възприемам.
Готово
Скрит текст:
  Бриана консумира брака си с Роджър, шотландския вид брак hand fast,
с обет само пред двама им. Веднага след това се разделят, тя да търси майка си и баща си, а той се сеща за бижутата на Гейлис и как ги е видял при Бонет и хуква да ги краде обратно. Брияна вижда Бонет в кръчмата да залага венчалните пръстени ма майка й и решава да ги вземе. Оня я заведе на кораба и изнасили. От сорта щом искаш нещо, ще платиш. Така тя не разбира от кого е бременна. Споделила с Елизабет, слугинята , за бременността и изнасилването, оная изпяла на Джейми обаче обърква името и казва това  Роджър. Роджър се мотае бая докато открадне камъните, идва на Фрейзърс Ридж и попада на Йън и Джейми. Те го смятат за изнасилвач и го пребиват, и продават на индианците. Май бяха мохикани, гадни някакви или ирокези. Бриана все го чака, ражда, детето прилича само на нея, че и рижо. И тя не знае кой е бащата, защото всичко брак, изнасилване стана в един ден. Минават месеци и се разкрива какво е станало с Роджър. Хукват да го търсят и спасяват. Обаче в крайна сметка стана някаква олелия и трябваше да остане един от мъжете на мястото на Роджър, май убиха индианец, живот за живот. Джейми искаше, но остана Йън. Роджър беше с ранен крак, измъчен. Ако съм объркала нещо някой да ме поправи, защото съм ги чела преди поне 3 години и съм забравила

# 516
  • Вестерос
Ясно, като цяло началото мина последната серия. Предполагах, че Елизабет е объркала за Роджър и така става.

# 517
  • Варна
Ясно, като цяло началото мина последната серия. Предполагах, че Елизабет е объркала за Роджър и така става.
Тъкмо я гледам и се усетих, че дала някаква моя версия на случилото се.
Роджър е толкова космат и пухкав, голям Мечо.
Многи хубаво им направиха сцената, в книгата беше зад някаква барака, на стената и Елизабет ги намери накрая.

Последна редакция: вт, 25 дек 2018, 17:26 от Красе

# 518
  • Вестерос
E taka значи е по-добре Simple Smile

# 519
  • София
Офф защо развалят така сериала с тези изнасилвания. Авторката някакъв фетиш ли има към всичко това?  ooooh!

Прекрасна беше серията, но всичко се развали заради онази мръсна свиня Бонет.

# 520
  • Варна
Офф защо развалят така сериала с тези изнасилвания. Авторката някакъв фетиш ли има към всичко това?  ooooh!

Прекрасна беше серията, но всичко се развали заради онази мръсна свиня Бонет.
Не го развалят, книгата си е такава. Предполагам, че е реалистично за времето, за което пише. То не знам накрая остана ли някой неизнасилен 🤔

# 521
  • София
Сега ми е интересно какво ще стане по оста Брияна и Роджър. Роджър не биваше така да се държи и да си тръгва, но пусти сценарий, нали драма трябва да има.
В промото гледам, че се връща на кораба при онзи боклук. Да си кажа, че се надявам и вярвам, че ще убият брутално и бавно Бонет в края на сезона. Та, Роджър явно се връща да търси бижутата на Гейлис, нали го загатнаха. Ама какво ще се получи знае ли човек, нищо добро. И кога ще съберат Брияна и Роджър с Джейми и Клеър. Искам ги заедно и щастливи.  Simple Smile И нямам търпение вече, дразня се.
Тази дето се мъкне с Брияна нещо не ми харесва и май ще оплеска нещата и ще навреди сигурно на Брияна, дано да не е така. Интересно ми е как Джейми ще приеме Роджър. Клеър го харесва, това вече знаем. Simple Smile

# 522
  • Варна
За всичко ще отговаря с, няма да е скоро Wink Освен скъпоценните камъни

# 523
9 серия е наи добрата до сега в този сезон! Изключителна игра на Сам и Софи-Бри! Мърто в ролята на дядо - сладур! Бедният Роджър дали въобще ще знае кои му е теглил боя? В книгата поне успя да каже 2 думи и  оказа известна съпротива,а тук с първия удар Джеими го накаутира и после въобще не знам беше ли в съзнание

# 524
  • Варна
Значи, за Роджър, в книгите пак си имаше едни такива моменти да се чуди какво да прави със себе си, да се мотае, Бри винаги е водеща и здраво на земята. Но пък чак такъв какъвто го изкарват в сериала, не е. Не го харесвам в сериала ама хич, направо мачка Бри. В книгата е абсурд това да стане!
Да навия сърмите и ще гледам!!!

Общи условия

Активация на акаунт