Проблеми с родителите ми...

• 11 731
  • 122
  •   1
Отговори
# 90
ЖДНБ, абе вие двамата яко пренаредихте факултетите на тия университети, не знаех, че моден дизайн имат...

Да не сте се запътили към някакви менте-университети?

# 91
Сладурана!
Горките ти родители, хич не им е лесно.

Гъз глава затрива, ама при теб май е обратното.

# 92
Лошо впечатление прави, че искаш мнения, а ги иронизираш неловко и не приемаш нищо казано.
Аз, както казах, приветствам решението ти да се пробваш. Но, за да има успех е нужно да си поне запозната с прос енд конс.
Аз се отделих от родителите си на 18. От този момент не приемах никаква помощ и не, не ми беше лесно, защото учех и работих.

# 93
Скрит текст:
Преди година моят син имаше гадже, което живееше на 1 200 км. от нас. Един ден ми заяви, че искал да ходи в нейният град и да учи в университета в който учи тя. Беше още в училище и като цяло не му се учеше. Идеята била да са заедно и да правел нещо със себе си. Не го подкрепих. Първо имаме уни и тук където живеем, второ да иде да учи някъде за да бъде с някой - ми не, няма как да влагам средства в подобна кауза.
Примера с твоят бивш съученик е пълен смях, а това което си посочила в предишната си публикация - ще се въздържа от коментар.
Най-добре ще е всеки да се въздържа от коментари от тук насетне. Всеки има мнение, не всеки има вашите разбирания.
Това как да го разбирам? като забрана да пиша в публичен форум или...?

Не ти харесва какво чу,, но това са реалностите.

Не ти харесва какво чу,, но това са реалностите.
Относно някаква диплома в чужбина, въобще не е все едно каква е тя, дали от третокласен ВУЗ или от добър такъв, дали и къде се признава има много детайли, които трябва да се знаят преди да кандидатстваш за виШУ

П.с Описах ти в кратце, ежедневието на бг студента в чужбина- поговори с такива, като не вярваш на нас.
А знаеш ли, че доста от заминалите се връщат по различни причини, освен ученето, което няма нищо общо с представата ти от училище

# 94
..
Да приет е за дизайнер и имаше изложба дори на дрехи които е ушил сам Wink

https://www.undergraduate.study.cam.ac.uk/courses

Цитат
A

Anglo-Saxon, Norse, and Celtic

Archaeology

Architecture

Asian and Middle Eastern Studies

C

Chemical Engineering

Classics

Computer Science

E

Economics

Education

Engineering

English

G

Geography

H

History

History and Modern Languages

History and Politics

History of Art

Human, Social, and Political Sciences

L

Land Economy

Law

Linguistics

M

Management Studies (Part II course)

Manufacturing Engineering (Part II course)

Mathematics

Medicine

Medicine (Graduate Course)

Modern and Medieval Languages

Music

N

Natural Sciences

P

Philosophy

Psychological and Behavioural Sciences

T

Theology, Religion, and Philosophy of Religion

V

Veterinary Medicine

Fаshion design - няма...

Да той явно си представя че учи това Grinning

# 95
Линк към сайта на факултета, моля. Да видим къде е приет. Дали е тоя Кеймбридж или работата е Адибас.

Пак питам, кога ще прочетеш книгите от списъка за изпита? Как ще се готвиш за събеседването без ментор, уроци, насоки? Кога ще пишеш есета- преди или след като измиеш чиниите на ресторанта?

Както вече писах, насочили сте се към места, които предполагат да забиеш в академизма, не да си 80% слуга, между другото да буташ вишУ за диплома, ама чужбинска. С много глупава настройка тръгвате.

Иначе не че няма завършили някаква там психология, докато бачкат в UK, само че във форума най-светлият пример въпреки дипломата по психология все още е бавачка. И ти ще станеш това, най-вероятно. Но и без диплома може да бършеш дупета като au pair.

# 96
Здравейте! Доста време се чудех дали да споделя проблема си тук, но реших да го направя... Аз съм момиче на 18 години, 12 клас. Имам приятел с който сме заедно година и половина и сме намислили да заминем за Англия след като завърша за да уча и работя. Споделих с нашите и те почнаха - и какво ще направиш там, нищо няма да стане от теб,  ние искаме да стоиш тук, да запишеш веднага висше (понеже аз обмислям да почина една година за да изкарам английска диплома за прием в университет в Англия), няма да стане тая, ти незнаеш какво е живота, телипси малоумна, нямаш мозък, искам да ме слушаш, няма да ходиш там, ще затънеш... Постоянно викат по мен и ми говорят само за учене и че до 26-27 съм длъжна и държат да уча (неказвам че образованието не е важно, точно обратното, но не е само то)и после да си живея живота, всеки ден слушам как ще работя като баничарка, чистачка, шивачка и т.н., ако не уча (вече нямам търпение да се махна от тях и да спрат). Дават ми акъл за всичко и искат да взимат решенията вместо мен за всичко. Страх ме е какво ще стане като завърша и реша да заминавам. Посъветвайте ми какво да направя в такава ситуация да ги слушам ли или да замина?
Това си зависи само от теб.
От никой друг.

Ако смяташ, че без АЕ ще можеш да учиш в англ. университет след година работа там те съветвам пак да си помислиш.

Като минала през това на твоите години те съветвам да завършиш първо Бакалавър в България в търсена специалност във физика, химия, биология и науки,  да учиш сериозно езика и да заминеш на стаж с намерена ентри левъл работа или със записана магистратура. Дерзай и успех!

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 18:05 от Анонимен

# 97
Още днес съм кандидатствала ва 2 специалности на 3 места, чрез UCAS, с мотивационно писмо и оценки от 9,10,11 клас. Кандидатствах за Oxford с психология, Dudley College с ветеринарна медицина и University of Birmingham също с ветеринарна медицина Simple Smile

Ти нали тепърва щеше да учиш английски за сертификат? А сега пишеш, че вече си кандидатствала newsm78

# 98
Още днес съм кандидатствала ва 2 специалности на 3 места, чрез UCAS, с мотивационно писмо и оценки от 9,10,11 клас. Кандидатствах за Oxford с психология, Dudley College с ветеринарна медицина и University of Birmingham също с ветеринарна медицина Simple Smile

Ти нали тепърва щеше да учиш английски за сертификат? А сега пишеш, че вече си кандидатствала newsm78

Аз английски знам, нямам сертификат Wink

# 99
Ами тестовете, къде останаха?

С един сърч в Гугъл между другото открих, че СЕГА трябва да вземеш тестове за догодина, иначе ти се намалява шансът. И как стана така, че аз, тесногръдата лелка, видях, че има тест за твоята специалност (Experimental Psychology или Psychology, Philosophy and Linguistics), а ти хем много го разбираш Оксфорд, хем си на 4 дни от изпускане на срока (изпитът е на 2 ноември).

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 18:45 от The Siren of Titan

# 100
Мислех и аз да се включа тук, но прочетох мнения на потребителката по други въпроси и се отказах. Очевидно е, че не е готова за доста неща, обаче върви с рогата напред.

# 101
Помолих темата да се изтрие (заключи), не ми се четат вече глупости и налагане на мнения.
Интересно. Аз останах с впечатлението, че искаш да чуеш чужди мнения по въпроса и затова си пуснала тема. Пффф, дори 11-годишната ми дъщеря не се тръшка така смехотворно.

# 102
Жалко...но тук ни се представя един доста типичен пример на нафукан тинейджър, който има илюзорни представи...но тикаква упоритост, елементарно възпитание и каквито и дя било лични качества.
Не умее да използва търсачка за елементарни неща, не умее да води разговор дори във форум, не умее да цени мнения на хора с минимум 10г по-големи от него и с достатъчно опит, не умее да дава отговори.

Човек трябва да има реална преценка за знанията,  уменията и способностите си 
Скоро не бях виждала подобна посредственост у млад човек, но с огромни претенции

# 103
Жалко...но тук ни се представя един доста типичен пример на нафукан тинейджър, който има илюзорни представи...но тикаква упоритост, елементарно възпитание и каквито и дя било лични качества.
Не умее да използва търсачка за елементарни неща, не умее да води разговор дори във форум, не умее да цени мнения на хора с минимум 10г по-големи от него и с достатъчно опит, не умее да дава отговори.

Човек трябва да има реална преценка за знанията,  уменията и способностите си 
Скоро не бях виждала подобна посредственост у млад човек, но с огромни претенции
Взе ми го от клавиатурата. И точно по тази причина не съм склонна да се хабя да давам съвети на девойката.

# 104
Всичко казано дотук не е да те убедим, че не можеш да учиш в чужбина, можеш и много хора го правят, но не е така романтично и лесно като в представите ти.
И нещата не се случват както на теб ти се иска и не се въртят около теб защото ти искаш нещо, а ти трябва да си ги гониш и кандидатстване и изпити там където има и да няма все има един набор документи, някое портфолио или нещо друго плюс определени финанси
А без подкрепата на родителите, мисията е много трудна и малко хора успяват да го направят.
За ученето тук първо бакалавър и после магистър особено във физико-математичните направления или инженерните съм скептична,
Там следването е много тежко и ако не си минал цедката там, после магистратурата е много трудна история.

Общи условия

Активация на акаунт