Проблеми с родителите ми...

• 11 731
  • 122
  •   1
Отговори
# 75
Ако ми го сервират в края на 1 срок на 11 клас, вместо още от 9 клас...значи нищо не разбират и няма да ги подкрепя.

Изпитите са скоро- записването е до 15 октомври, ти какво правиш по въпроса? висиш в Мамата...

# 76
Преди година моят син имаше гадже, което живееше на 1 200 км. от нас. Един ден ми заяви, че искал да ходи в нейният град и да учи в университета в който учи тя. Беше още в училище и като цяло не му се учеше. Идеята била да са заедно и да правел нещо със себе си. Не го подкрепих. Първо имаме уни и тук където живеем, второ да иде да учи някъде за да бъде с някой - ми не, няма как да влагам средства в подобна кауза.
Примера с твоят бивш съученик е пълен смях, а това което си посочила в предишната си публикация - ще се въздържа от коментар.
Най-добре ще е всеки да се въздържа от коментари от тук насетне. Всеки има мнение, не всеки има вашите разбирания.

# 77
Говорим за по-добра образователна система, по-добро бъдеще, по-добър живот.
Какво ще извлечеш от обр. система зависи от твоя акъл. Дали е по-добра, не се знае, в университетите има доста реформи и едно пиленце ми каза, че дори в Оксфорд качеството не е като едно време.

Бъдеще и живот...каквото ти си направиш и изработиш. И след Оксфорд няма кой да ти гарантира, че ще си на върха и ще разполагаш с достатъчно ресурси. Може пак да си общо взето никой, само да бачкаш повече.

А, разбрах, тя една година ще си гука с гаджето и ще мие подове, а другия 15 октомври ще е пушка за изпитите на Оксфорд.

# 78
  • София
Зависи от кое училище в БГ, АК са директно свързани с UCAS.

# 79
Скрит текст:
Преди година моят син имаше гадже, което живееше на 1 200 км. от нас. Един ден ми заяви, че искал да ходи в нейният град и да учи в университета в който учи тя. Беше още в училище и като цяло не му се учеше. Идеята била да са заедно и да правел нещо със себе си. Не го подкрепих. Първо имаме уни и тук където живеем, второ да иде да учи някъде за да бъде с някой - ми не, няма как да влагам средства в подобна кауза.
Примера с твоят бивш съученик е пълен смях, а това което си посочила в предишната си публикация - ще се въздържа от коментар.
Най-добре ще е всеки да се въздържа от коментари от тук насетне. Всеки има мнение, не всеки има вашите разбирания.
Това как да го разбирам? като забрана да пиша в публичен форум или...?

# 80
Оф, да заминава, златна е тая чужбина. В САЩ не съм била, няма какво да правя в момента там.

Който иска да се блъска, аз съм от скучните лелки, дето съветват как нещата да стават гладко. Ако иска, да заминава на Мисия Лондон. Съжалявам, ама отдавна не е маркер за качество да си "подушил" чужбина.

Пък и тук за какво говорим: гонене на академични успехи или мерак да се бухнеш да те поочука животът. Щото двете невинаги са съвместими. Оксфорд ли се търси или да го играе чистачка на британски лели и да си мисли, че е по-добре от живеещите в БГ, щото е "видяла свят"...

Всичко това по-добро най-веротно ще бъде не за теб, а за децата ти и техните деца АКО изобщо ти и твоят приятел (или ти без него) се установите и преуспеете там. Това е доста голямо АКО за толкова млади хора. Доста голяма част от заминаващите в чужбина на далеч по-достолепна възраст НЕ успяват, като реално живеят там в по-голяма мизерия отколкото биха живели тук.

Разбира се, щом си решила така, пожелавам ти успех. Моят съвет към теб е да не гледаш прекалено розово на нещата и да имаш по-реалистична представа за живота навън, в конкретния случай - в Англия. Не забравяй също така, че където и да отидеш, ще си емигрант. Никога няма да си на една нога с хората там. А дори да станеш, това ще се случи на мнооооооого по-късен етап в живота ти.

# 81
Какво ще извлечеш от обр. система зависи от твоя акъл. Дали е по-добра, не се знае, в университетите има доста реформи и едно пиленце ми каза, че дори в Оксфорд качеството не е като едно време.

Бъдеще и живот...каквото ти си направиш и изработиш. И след Оксфорд няма кой да ти гарантира, че ще си на върха и ще разполагаш с достатъчно ресурси. Може пак да си общо взето никой, само да бачкаш повече.

А, разбрах, тя една година ще си гука с гаджето и ще мие подове, а другия 15 октомври ще е пушка за изпитите на Оксфорд.

Наясно съм с трудностите, но не и благодарение на вас!

# 82
  • София
Много ми е интересно, ако синовете/дъщерите ви ви споделят, че имат намерение и желание да учат в Англия,напримир както аз в Oxford така ли ще ги окуражите и подкрепите? Че възможностите им са колкото са вашите да станете космонавт и че никой не размита за тях за да ги приеме? Смешно е просто ... Всеки има право да опита и незнам какво толкова смешно има, че съм се насочила към Oxford? Мой бивш съученик, който не беше добър в английския и общо взето в училище реши на шега да опита за Cambridge и познайте, приеха го! Wink

Мое дете бих подкрепила, ако знае какво иска.
Защото хем психология, хем ветеринарна медицина, ми звучи несериозно.

Освен това, тук хората ти обрисуваха пречките и изискванията, че и в подробности, а не видях да им върна адекватен отговор от вида- това съм проучила, така мисля да направя.............

ПП. Ти, проучи ли точно къде и в какво са го приели твоя съученик, който на шега е приет?
Защото неговият Cambridge, може да няма нищо общо с този, за който ти си мислиш............

# 83
Скрит текст:
Това как да го разбирам? като забрана да пиша в публичен форум или...?

Помолих темата да се изтрие (заключи), не ми се четат вече глупости и налагане на мнения.

# 84
А с тоя списък от четива преди изпита запозната ли си:
https://www.ox.ac.uk/sites/files/oxford/media_wysiwyg/EP_PPL_Sug … ist_June_2013.pdf

Ще го изчетеш ли с гадже за една година, докато слугинстваш? Имайки предвид, че тепърва ще учиш английски...

Имам тънкото усещане, че някой бърка Oxford First Certificate с Oxford University...

# 85
Много ми е интересно, ако синовете/дъщерите ви ви споделят, че имат намерение и желание да учат в Англия,напримир както аз в Oxford така ли ще ги окуражите и подкрепите? Че възможностите им са колкото са вашите да станете космонавт и че никой не размита за тях за да ги приеме? Смешно е просто ... Всеки има право да опита и незнам какво толкова смешно има, че съм се насочила към Oxford? Мой бивш съученик, който не беше добър в английския и общо взето в училище реши на шега да опита за Cambridge и познайте, приеха го! Wink

Мое дете бих подкрепила, ако знае какво иска.
Защото хем психология, хем ветеринарна медицина, ми звучи несериозно.

Освен това, тук хората ти обрисуваха пречките и изискванията, че и в подробности, а не видях да им върна адекватен отговор от вида- това съм проучила, така мисля да направя.............

ПП. Ти, проучи ли точно къде и в какво са го приели твоя съученик, който на шега е приет?
Защото неговият Cambridge, може да няма нищо общо с този, за който ти си мислиш............

Да приет е за дизайнер и имаше изложба дори на дрехи които е ушил сам Wink

# 86
  • София
Добре де, какво тогава "дириш" при нас във форума? Съчувствие? Съвет как да убедиш родителите си да те издържат?

...
Тема не се трие с изявление. Ако беше прочела правилата на форума и поогледала
"бутоните" по екрана си, щеше да разбереш.

# 87
Аз приключвам дотук!

# 88
Глупости пишат глупавите хора. Тук единствените *умности* се леят от твоята клавиатура. Как се трие тема вече са ти обяснили. Ако беше прочела правилата преди да потвърдиш щеше да знаеш. Но и това си го направила през пръсти явно.

# 89
  • София
..
Да приет е за дизайнер и имаше изложба дори на дрехи които е ушил сам Wink

https://www.undergraduate.study.cam.ac.uk/courses

Цитат
A

Anglo-Saxon, Norse, and Celtic

Archaeology

Architecture

Asian and Middle Eastern Studies

C

Chemical Engineering

Classics

Computer Science

E

Economics

Education

Engineering

English

G

Geography

H

History

History and Modern Languages

History and Politics

History of Art

Human, Social, and Political Sciences

L

Land Economy

Law

Linguistics

M

Management Studies (Part II course)

Manufacturing Engineering (Part II course)

Mathematics

Medicine

Medicine (Graduate Course)

Modern and Medieval Languages

Music

N

Natural Sciences

P

Philosophy

Psychological and Behavioural Sciences

T

Theology, Religion, and Philosophy of Religion