Сакъзчета през зимата

• 46 584
  • 232
  •   1
Отговори
# 210
На Кристалон има тор за листна маса, има и за цъфтеж. Само трябва да прочетете кой цвят за какво беше…

# 211
  • Mostly in my mind
Червеният е за цвят, зеленият - за листна маса.
Аз ползвам някакъв от Лидл за обилен цъфтеж. Не е кристалон.

# 212
Аз съм ползвала светлосин Кристалон, Лактофол и също по капка йод на литър вода. Това с йода го дават за цъфтеж, но аз мисля че предпазва от гъбички и прочее. С торовете през поливане, когато е жега, а съм пробвала и на всяко поливане не пречи.

# 213
  • Варна
Рано е да са отрупани с цвят, стига сте се притеснявали! Ако след месец-два някой каже “не щат да цъфтят”, да се чудим защо. Ама през април - че то до онзи ден беше студ! Това, че някои цъфтят, че миналата година били цъфнали, нищо не значи.
За торовете - зелен кристалон е балансиран тор, а не е само за листна маса. Ако не знаете с какво кога да торите избирате балансиран тор. Става и за цвят, и за листна маса, за всяко време. Аз предпочитам син мастърбленд - същия състав като зеления кристалон, но по мои наблюдения резултатите са по-добри.

# 214
Никога не съм торила сакъзчетата, само поливам яко и са си разкошни
 В момента са в "жалкия" период, но почват да наваксват
Ще живнат, и за мен е рано за цъфтеж.
Имам някои с пъпки, специално загледах, но тепърва се разлистват

# 215
В събота се разходихме на пазар в Македония. От пазара си купих  цветя , добре разлистени и с цвят по 1,30 бройката. Няма за кога да чакам моите, те 80% заминаха. От 4 сандъче имам останали 3 корена. Само не съм сигурна какво съм купила. Ще приложа по- късно снимка, да ме " светнете" какви са като вид. Слезени или сакъзчета? Аз мисля, е са сакъзи, но знам ли?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 16:33 от Пролетно цвете

# 216
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
В събота се разходихме на пазар в Македония. От пазара си купих  цветя , добре разлистени и с цвят по 1,30 бройката. Няма за кога да чакам моите, те 80% заминаха. От 4 сандъче имам останали 3 корена. Само не съм сигурна какво съм купила. Ще приложа по- късно снимка, да ме " светнете" какви са като вид. Слезени или сакъзчета? Аз мисля, е са сакъзи, но знам ли?

За мен това на снимката е мушкато. На сакъзите са им друга форма  листата.

# 217
  • Бургас
Слезени не зная какво е!
За мен това са мушки. Изглеждат много хубави! Дано се захванат!

Рано е още за обилен цъфтеж. МОите и те тръгнаха добре. Нови листа и клонки, наличие на цъфтеж също има. Тези дни, според времето пак ще ги наторя. Мисля да е с йод този път.

# 218
Мушкатото в моя края го наричат слезен.
Пишман цветарка съм аз.
А как се наторява с йод?

# 219
  • Бургас
Това е от фейса. Мисля да го изпробвам.

# 220
Аз при тия торове не бих слагала бананови кори, люспи от лук, мая със захар и живи дрожди бъркана обратно на часовниковата стрелка на пълнолуние, нокът от прилеп, прах от рог на носорог и прочее вуду смеси, с които освен мухи да привлека друго не вярвам да се случи. Пробвала съм това с капката йод, но си мисля, че има и друг ефект, например противогъбичен, най-вече затова прецених, че искам да сложа. Има хубави торове, от които цветята наистина пощуряват.

Много хора слагат утайка от кафе в саксиите, ами освен да мухлясва друг ефект никакъв не съм видяла аз.

# 221
Това с кафето и аз го пробвах и нищо съществено, но от маята съм доволна. На 10л.туба слагам 1кубче, нито го чакам, нито му слагам захар...просто решавам на момента и го правя. Листата на сакъсите стават огромни и като се почне един луд цъфтеж, абе екстра е като за тор за 70ст.

# 222
През колко време торите?

# 223
  • Mostly in my mind
Веднъж в седмицата аз.

# 224
Аз като имам мая в хладилника Joy

Общи условия

Активация на акаунт