Сакъзчета през зимата

• 46 564
  • 232
  •   1
Отговори
# 225
  • На морето!
Как се активира маята без захар?

# 226
Как се активира маята без захар?
В дадения съвет по-горе има и захар

# 227
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Идеята не е да правим козуначени сакъзчета Wink.
Т.е. маята не се използва като набухвател, а като хранително вещество. Аз подхранвам с бира - 1 с.л. на 1 литър вода. Или просто изплаквайки кенчета, изливам водата в сандъчетата с цветята. Понеже у дома рядко се пие бира, просто купувам едно кенче, което ми е достатъчно за две поливки, през 14 дена една от друга. Не е нужно бирата да ми е газирана, така че държа полупълното кенче опаковано в стречфолио в хладилника до следващата подхранваща поливка. Ефектът обаче е по-слаб, отколкото описваният с маята.
Имайте предвид, че разтворите не бива да са по-силни, защото може да увредят растенията.

# 228
  • Бургас
С мая редовно си ги торя, на две седмици веднъж или когато се сетя. Доволна съм.
Ей сега имам приготвена мая в хладилника, ами все забравям да я сложа да се разтвори в тубата и да поливам.

# 229
Бира, мая, ама то има и бирена мая на хапчета, може и от тях да се слага предполагам.
1 с.л. Щв прежаля, ама достатъчна ли е, че повече ми се свиди Wink

# 230
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Разбирам ти дилемата Laughing, ама не пия, та изобщо не ми се свиди. Достатъчна е 1 с.л. на литър, а и моите супени лъжици не са от най-големите. Утре ще опитам да ги измеря в милилитри, за да дам по-точна пропорция.
С бирена мая на хапчета не съм пробвала.

# 231
Моите сакъзчета ги гледам на верандата на селска къща. Пробвала съм и подрязване и складиране в мазе, и прибиране на резници в кашони (като в капсула на безсмъртието :Д), и подреждане в тъмна част на неотопляема стая - все беше мор напролет...

Тази година за първи път се получи. Избрах няколко любими сандъчета и им осигурих подслон на светло на прозореца на нередовно отопляема стая. Жертви нямаше, дори се разцъфтяха рано...

Останалата флора си я възстанових с разсад, защото нямах място да ги приютя всички при такива условия.

# 232
  • София /Абсурдистан
На всичките ми цветя, сакъзчета също, вкл. и на орхидеите, набодох в саксиите тор за цветя на пръчици. Цъфтят много добре. От този вид тор, на всички фирми и всички подобни пръчици стават.
https://www.tophomebrands.com/product/floraline-tabletki-za-tore … caftyashti-cvetya

Общи условия

Активация на акаунт