Сакъзчета през зимата

• 46 613
  • 232
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте Simple Smile
До сега все слагах петунии в саксии на первазите на прозорците, но тази година мисля да пробвам и със сакъзи. От къде си поръчвате и сте доволни? Simple Smile
Аз си купувам от HomeMax.

# 196
Колко време след изнасяне навън преценявате дали сасъзите и мушкатото ще се събудят?
Изнесох моите преди 10 дни , но засега 50% от тях изглеждат като изсъхнали. Миналата година ги поднових, сега колкото и да ми е неприятно май пак ще се наложи.

# 197
Е то винаги има загинали. Аз в едно сандъче имам 1 липсващо, в друго - 1 останало, но като цяло са ми добре, но всяка година си купувам още и почнах да слагам по повече от 3 корена, по 5, някое като се отчупи го боцкам и стават на гъсто.

За поръчки аз писах, поръчвала съм от Минка Андинова от фейсбук, здрави са й растенията и ми презимуват успешно.

# 198
  • оттам, откъдето започва България
Моите мушката и сакъзчета изкараха зимата на остъклена тераса и сега цъфтят. Simple Smile

# 199
  • Варна
Ако изглеждат изсъхнали при тези дълги дни и сравнително топло време,  за мен са заминали. Всъщност никога не са ми изсъхвали толкова много, че да се чудя живи ли са или не, винаги са оставали зелени листа през зимата.

# 200
И моите цъфтят. Изнесох ги онзи ден, през март ги чистих от изсъхнали листенца, чупих ги и им разкопах почвата. Поливани са 2 пъти до сега и сега вече си ги гледам както обикновено - редовна поливка и торене. От 16-17 сандъчета най-много 5 корена имам за смяна, но аз като ги чупих вече вкорених няколко, отделно имам и насяти семенца мушкато и те вървят добре, след месец ще ги разсаждам и тях.

# 201
  • Карлово
Поради в промяна в зимуването, моите сакъзи изглеждат различно от друга година. Има зелени, има напълно изсъхнали, които изхвърлих и има такива като на Пролетно цвете. Тях още ги чакам, щото ако не са се гътнали, да им дам шанс. Даже се радвам, че останаха по-малко, тъкмо ще им отделям повече внимание.

# 202
  • Mostly in my mind
Аз пък забелязвам друго при моите. Имат много листна маса, но цвят - не. Торя ги веднъж седмично. Дано скоро почнат да дават цвят.
Иначе си купих и нови тази година. Доста са слабички милите. Дано тръгнат.

# 203
  • Варна
Принципно е рано за цвят. Повечето, които виждам по хорските тераси не са цъфнали също. От моите има 1-2 напъпили. Не се притеснявам, има време. За момента е достатъчно да правят листна маса.

# 204
  • Mostly in my mind
Минали години по това време са цъфтяли. Но и беше по-топло. Тази година пролетта закъсня.

# 205
  • София /Абсурдистан
Моите и сега цъфтят. Презимуваха на остъклена тераса и цъфтяха и през зимата. Може и да не ги изнасям навън.

# 206
Моите пък са обратно, нямат много листна маса, но имам цвят.

# 207
Аз пък забелязвам друго при моите. Имат много листна маса, но цвят - не. Торя ги веднъж седмично. Дано скоро почнат да дават цвят.
Иначе си купих и нови тази година. Доста са слабички милите. Дано тръгнат.

Обичат светлина. Тати държи неговите под един навес,  страхотни са и огромни като салати, с едни едри тлъсти и сочни листа и нито една пъпка, но те са на сянка, а съм му давала от моите, които се скъсват да цъфтят, но е много неразбран и веднъж му ги преместихме на слънце, после мама каза, че като сме си тръгнали ги е върнал пак под навеса и повече не съм се занимавала да му обяснявам.

# 208
  • Mostly in my mind
На светлина са. Зимата в междустълбищно пространство, до западен прозорец, лятото на южна и източна тераса.

# 209
Ох, ами не знам тогава Sad
Сутринта погледнах моите, нахвърляли са много ама наистина много пъпки, но са грозни и вдървени, някои от тях са на по 4-5 години, чупя ги, обаче си личи старото и новото растение и май ще подновявам повече.

Общи условия

Активация на акаунт