Сакъзчета през зимата

• 46 615
  • 232
  •   1
Отговори
# 180
Срам, не срам да си призная не съм ги прибирала тази зима. На южна тераса са, вътър ги брули, сняг ги валя...направо ги бях отписала. Еми по-хубави сакъси съм нямала, кой знае какви хибриди са...купувала съм ги от Home max.

# 181
Моите са на тераса зад стъкло, но то пази само от вятър и дъжд, 2 прозореца стоят отворени нон-стоп, зелени са, имаха и изсъхнали листа че не ги поливах, за да не им замръзват корените и преди седмица-две ги зачистих, полях, сега всички филизи имат пъпки и са дългички даже. Купувала съм ги от Минка Андинова от нета, миналата година не мога да кажа, че бяха кой знае колко впечатляващи, но сега са много хубави и здрави растения. Алпийски са моите.

# 182
  • Бургас
МОите сакъзчета и мушки съм ги извадила още миналата седмица навън. Понакърших ги, премахнах сухите листа и сухите клонки, разрових им пръста и ги наторих. ПОвечето са вече с пъпки и започват да растат.
Нямам бяло сакъзче, ще трябва да потърся. Защо така, всяка година си купувам и не успявам да го завъдя....
Стон, Коте, ще се радвам да ни пускате и снимки щом цъфнат !
МОите ги чакам с нетърпение! Ще ви ги покажа.

# 183
Карз, ти си в друга България. При теб даже трябва вече да са доста освежени и мощни.

Ще ме подсещаш и ще снимам Simple Smile

# 184
  • оттам, откъдето започва България
И моите сакъзи си изкараха зимата на остъклена тераса. Simple Smile

# 185
Те се чувстват по-добре на студено, от колкото на топло. Аз ги държах на остъклената част е 2 градуса повече от колкото навън и затова не ги поливах, за да не замръзват когато беше по-студено. В момента са по-добри от колкото когато са били на стълбищната площадка.

# 186
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Моите също от 3 години зиме са на остъклена тераса, която не е много студена. Остъкляването е с алуминиева дограма и двоен стъклопакет. Но съм ги свела до минимум, че нямам място. Десетилетия преди това си зимуваха на стълбището, но времената се промениха, някои от съкооператорите също и ... вече нищо не изнасям там, защото искам да имам цветя. Имах оставени две да зимуват на открито на друга тераса, но снегът и студът ги попариха.
Принципно орязвам есента преди прибирането им и напролет само махам сухите листа. Не кърша новоизраслите разклонения. Много са крехки и точно за тях се притеснявам от ветровете.

# 187
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Моите си стоят на откритата тераса. Прибрах ги само февруари в големия студ. Във Варна няма големи студове. Не ги поливам зимно време. Едва сега започнах веднъж седмично.

# 188
И аз от няколко години през зимата ги държа на остъклена тераса, която често денем е с отворен прозорец, понеже е пушалня. Поливам рядко, по вдъхновение и преценка. Много са добре. Миналата седмица ги изнесох на другата тераса на открито.

# 189
Моите няма как да ги оставя на открито, защото терасата е без таван, над тях е небето, затова ги пробирам в закритата част.

# 190
  • София /Абсурдистан
Държа ги на остъклена тераса и ги поливам и през зимата. Цъфтят постоянно.

# 191
Моите са във входа на площадката, там е топло и светло. Не съм ги поливала цяла зима. Канех се тази седмица да ги изнасям на терасата, но ще изчакам, прогнозата не ми харесва. За сега са свежи, само едно сандъче ми изглежда много изсъхнало, но се надявам да се събудят на пряка слънчева светлина. Миналата пролет ми се наложи да подменя почти всичките и не ми се иска отново да го правя, защото сумата беше висока.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:56 от Пролетно цвете

# 192
  • Mostly in my mind
Ужасно е времето. Дано не им повлияе.

# 193
Ако имат таван над тях няма какво да им стане, не е студено. Моите не съм ги изнесла, защото тези дъждове ги наливат обилно, както казах нямаме покрив над частта, където гледам цветята. Принципно когато вали напоително като тия дни махам подложките, за да може водата да се оттича, но определено не е добре 10-15 дни да са подгизнали. Аз не съм ги изнесла, никога не съм ги изнасяла съвсем на открито през март още. Търпях ги толкова време и се съобразявах с тях, ще ги изтърпя още малко. Трябва да купя, защото обаче имам пропуски в няколко сандъчета, иначе са ми много хубави и днес ги гледах, нахвърляли са пъпки, ще красят скоро Heart

# 194
Здравейте Simple Smile
До сега все слагах петунии в саксии на первазите на прозорците, но тази година мисля да пробвам и със сакъзи. От къде си поръчвате и сте доволни? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт