Града ни умира, бавно и последователно.
Когато се върнах, преди 23г. тук от Пловдив, и аз имах романтични представи. Докъм 2006-2007г. нещата вървяха, горе-долу. последвалото бурно обезлюдяване на региона доведе до замиране на редица дейности и предприятия. Повечето неща които се направиха, особено в последните години са в полза не на обществото, а на частния интерес на някои наши сънародници.(приближени на властимащите).
Та, ако обичате природата, чистият въздух, изобилието на полупразни учебни заведения, възможността да познавате половината град, и мислите да сервилничите на някой за да живеете добре- ЗАПОВЯДАЙТЕ във Враца!!!
Изобщо не съм съгласна, и въпреки, че не обичам излишните спорове, ще си кажа каквото мисля.

Предприятията не са единственият източник на заплати и "блага".
Примерът, който сте дали, е сравним с това да кажем, че София е западнала, щом Кремиковци не работи.
Освен брат ми, и родителите ми също живеят в града, и имат над средното ниво за доходи, дори за София, а уверявам Ви, нямат нищо общо с "властимащите" или когото там визирате- нито са едни от тях, нито са познати на тях. И изкарват парите си с труд, не им "падат" на готово /например наем и т.н./.
Така че аз виждам с очите си, че пари в града има. Разумни и образовани хора има.
Относно училищата и градините-- двамата с брат ми имаме деца на сходни възрасти и правя пряко сравнение между нашето училище и нашата градина, които са в един от най-престижните квартали в София, в т.нар "широк център", и техните- ами, при тях е много по-добре. Ама много!
Скарлет, и аз съм завършила ПМГ, 2000 година, да не се познаваме?