Очакваме ритничета от МАРТенски момчета и момичета - МАРТ 2018 - Тема 2

• 54 080
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ПКК, кръв, урина на 01.11 ще ми взимат за трети път, но това е защото съм АВ- и ми следят антителата. След първото раждане ми биха Anti - D, но все пак.
elenipetrova - на мен специално с баткото ми беше удобно първо в кошчето от количката, после когато достигна 9кг. взех директно 9-36кг. столче, с лежащо положение. Винаги се е возил много спокойно, не е мрънкал и почти винаги заспива.  Peace  Вероятно и сега ще процедирам по същия начин. Ох като се замисля колко ще е сладурско с две детски столчета на задната седалка....  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 91
Kriss.P- Много благодаря за отговора- аз имам същите планове,обаче исках да чуя още някое мнение,защото ми се обесни в магазина,как не може в кошчето от количката и някакви подобни Simple Smile Иначе наистина ще е много сладурско Heart

# 92
Еее нали трябва да си продават пълните комплекти 3 в 1 всичко ще кажат. Аз съм решила да взема количка 2 в 1, много ме ядосаха в един магазин като ми заобясняваха за един модел, който усезаемо държаха да ми лансират как то не било вярно, че като е черна количката щяла да се нагрява от слънцето  ooooh! и как съм щяла да свиквам да я сгъвам след 20-тия път. Интересно ще ми я подаряват ли, че аз трябва да и свикна  newsm78

# 93
  • София
Ами не знам кой какво лансира и продава, лично за мен и моето дете беше по - удобно. Кошчето е по - извито и комфортно за малко бебе според мен. Столчето си е столче и някак ми седи по-стабилно ако детето вече е на едни 7-8 месеца, може да седи стабилно седнало, а столчето има полулегнало положение при сън. Кошчето ми беше много удобно и когато си го поставях на шасито на количката първите месеци при слънчеви дни или ако сме в заведение, защото е далеч по - компактно от зимния кош.

# 94
  • Пловдив
Аз изобщо не съм суеверна, мм също и сме накупили доста неща. Не знаех, че първата покупка трябва да е шапчица, дано все пак да си тръгне с главичката напред, че много искам да родя във вода.
Първата покупка ни беше кошарка. Купили сме си количка, чаршафчета, дрешки, шезлонг/ люлка, който се люлее и пее песнички. Като цяло разглеждам сайтовете, набелязвам си неща, купувам като харесам или има някаква промоция, не ми се оставя всичко за последния момент. И чисто финансово не усещам така като купувам по малко.
Мисля, че кошницата няма как да се избегне. Много са мънички в началото и определено е важна извивката, големината, всичко. Аз не бих купила направо столче за по- големи бебчета.

# 95
Здравейте мамчета лека ви бременост .Някоя от вас вдига ли кръвно?и ако да какво пиете ?

# 96

Мисля, че кошницата няма как да се избегне. Много са мънички в началото и определено е важна извивката, големината, всичко. Аз не бих купила направо столче за по- големи бебчета.
Така е, и аз не си представям да сложа бебе в столче. Даже се зачудих за какво столче става въпрос изобщо, но открих, че наистина има възрастова категория 0-18 кг. Не бих ползвала такова от началото.

# 97
Здравейте момичета.  Нека и аз да се  запиша в новата тема.  Не съм влизала отдавна понеже не ми остава много свободно време тъй като продължавам да ходя на работа. То честно казано не знам докога ще продължавам да ходя де. Вече съм в средата на 5я месец и ако успея да устискам до 7я ще е добре.  И после заслужено в болнични  до края.  Аз съм на преглед в събота и ще видим дали всичко е наред.  Винаги се притеснявам когато наближава предстоящия преглед

# 98
  • София
И аз винаги се притеснявам преди преглед, а в същото време нямам търпение, за да си видя бебока. Днес бяхме на ФМ и всичко е наред. Бебо вече тежи почти 380 грама  Simple Smile А аз съм с 3 кг отгоре в 21 седмица  Grinning

# 99
Браво, че имаме все хубави новини.
Ние сме от суеверните, ама в рамките на нормалното и мисля, да започваме с покупките, като първо купим шапчица.
Да попитам сега ако може някой да ми обясни разлика на количка 2 в 1 .. 3 в 1, кое е най-добрия вариант и защо. Четох, но все пак ми е интересно.

# 100
Момичета, какво визирате под кош/кошница за кола и столче за кола? Столчета нали си има от 0+ м. и все пак е измислено за безопасност на бебето да седи в него?

# 101
  • София
Здравейте! Вчера бях на ФМ - големия ни младеж тежи цели 320гр., отговаря на 20+1г.с. (а по МЦ съм 19+5). Направиха ни снимки, изобщо беше супер. Всичко ни е наред. Мога да кажа, че съм очарована от   д-р Елена Павлова от МЦ Марковс. Най - готиното беше, че се оказа, че тя е правила първата ми ФМ (при първата бременност), когато е правила дисертация в Майчин дом. Просто страхотен лекар, отдели ми 45мин. въпреки, че изоставаше в графика, обясняваше всичко подробно, наистина прекрасна лекарка.
Та сега за количките - 3в1 количка включва кошче за кола, кош за новородено и летен кош. Количка 2в1 включва само кош за новородено и летен кош (без кошче за кола). Това е разликата. Столчетата за кола 0+ за мен лично са неудобни за новородено, за това и си ползвах и сега смятам да ползвам кошчето от количката за първите 7-8 месеца. После ще взема направо столче 9-36кг. и така. Абсолютно безсмислен разход за мен е столче 0-18кг. После така или иначе трябва да се сменява.

# 102
Писах го вчера в някоя от групите, пиша го и тук. По закон детето трябва да е в столче или кошница.
Бебешкия кош на количката не е подходящ за возене в кола освен ако не е специално пригоден за тези цели. Гледам, че Чико имат някакъв модел, който захваща коша с колан, а вътре в него има колани за бебето. Но ако вътре няма колани и кошът не е стабилно прикрепен с коланите на колата е много опасно да се вози бебе по този начин.

# 103
  • София
За мен също возенето в кош за новородено е абсурдно, но явно има хора, които не се притесняват да го правят. Кошчетата за кола ми се струват по-подходящи от столчетата, защото са някак извити, отстрани са омекотени и бебето сякаш се сгушва в него.

# 104
Здравейте момичета
Има ли някоя от вас с нисък хемоглобин? Вчера пуснах изследвания за ТSH и пълна кръвна картина излезе вс.ОК само хемоглобина ми е 95 което е ниско, а на лекар съм чак другата сряда...

Общи условия

Активация на акаунт